€ 365,- bij Sony NL

Sony HT-AX7 Review

3 oktober 2024, laatste update op 3 oktober 2024, 40 views Rapporteer
Product geleend 0

De Sony HT-AX7 speakerset zou een redelijke keuze kunnen zijn voor wie op zoek is naar een chique en mobiele surroundervaring. Het ontwerp is stijlvol en past goed in moderne interieurs. Echter, de prijs is echt te hoog, vooral gezien de matige geluidskwaliteit en de beperkte bas.

Pluspunten

• past in ieder interieur
  • gemakkelijk mee te nemen

Minpunten

• geluidskwaliteit valt tegen
  • geen lader meegeleverd (alleen usb-c kabeltje)
  • de prijs...

2 van 5 sterren (Slecht)
Na de installatie van de Sony HT-AX7 speakerset heb ik de functionaliteit uitgebreid getest. De set biedt een stijlvolle, mobiele surroundervaring, maar ik heb enkele belangrijke zorgen.

Zo is de prijs - om het mild uit te drukken - nogal hoog. Dat schept een verwachting. Helaas wordt die niet waargemaakt. Anno 2024 zijn we misschien best verwend maar iemand die dit bedrag uitgeeft zal niet rekenen op de matige bas en de ietwat iele klanken uit de twee satellieten.

Verder viel het me op dat ik meerdere keren werd gevraagd om de gebruiksvoorwaarden te accepteren. Dit roept vragen op over privacy en gegevensverzameling. Weliswaar kon ik de installatie vervolgend zonder akkoord te gaan, maar het geeft te denken.

Bovendien ondervond ik wat kleine gebruiksongemakken. Zo is het opmerkelijk dat de TV automatisch stopte met afspelen van streaming media zodra ik mijn telefoon oppakte. Dit gebeurde ook wanneer huisgenoten zaten te kijken (via de TV-box) en ik elders in de woning mijn telefoon oppakte. Kennelijk gaat er iets niet goed binnen de synchronisatie tussen de apparaten. Dat geeft gedoe..

Voor wie is de set dan geschikt?
Eerlijk is eerlijk: zoek je een gemakkelijk verplaatsbare surround set - waarbij je dus meer 'surround' ervaring wil dan met een gewone Bluetooth box - én maakt de prijs je niets uit... dan kan dit een mooi product zijn. Bijvoorbeeld voor een semi-bioscoop-ervaring wanneer je op een laptop of tablet kijkt. Of wanneer je voor werk of hobby een mobiele speakerset wilt gebruiken die er ook nog strak uit ziet.

Toch lijkt het me raadzaam om je in meerdere recensies te verdiepen voordat je tot aanschaf overgaat.

Heb jij ook een Sony HT-AX7?