Silicon Power Ace A55 128GB Review
2 oktober 2024, laatste update op 2 oktober 2024, 614 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze SSD's (drie stuks) gekocht voor gebruik in een TrueNAS SCALE systeem. De prijs is natuurlijk extreem laag, maar de betrouwbaarheid is misschien wel nóg lager. Na ongeveer een jaar zijn alledrie de SSD's kapot gegaan. Ik raad ze daarom sterk af.
Minpunten
- Alledrie de exemplaren zeer snel kapot (binnen een jaar)
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Deze SSD's in juni 2023 gekocht voor gebruik in een TrueNAS SCALE systeem. Ik heb aanvankelijk twee als mirrored bootpool gebruikt. Deze gingen na een aantal maanden stuk wanneer op de een of andere manier beide SSD's problemen vertoonden bij of kort na een update, waarbij zelfs de BIOS/UEFI niet wilde initiëren wanneer een van deze SSD's aangesloten waren. Ik vermoedde dat ik misschien iets verkeerd had gedaan met die mirrored bootpool (maar had ook geen idee wat dan want dit was niks bijzonders verder).
De derde SSD (zat nog in de verpakking) heb ik toen gebruikt als enkele bootpool. Dit gaat een lange tijd goed, ook verschillende TrueNAS updates uitgevoerd zonder problemen. Tot enkele weken geleden (na ongeveer 9 maanden gebruik) wanneer SMART opeens fouten ontdekt, sommige services van TrueNAS niet meer opstarten en TrueNAS mij aanraadt de SSD snel te vervangen.
De prijs is natuurlijk extreem laag, maar de betrouwbaarheid is misschien wel nóg lager. Voor mij veel te onbetrouwbaar om in gebruik te nemen voor iets waar data bewaard moet blijven. Misschien dus enkel als cacheschijf te gebruiken (L2ARC), maar dan toch liever een paar euro meer om te voorkomen dat het systeem veel te snel weer problemen geeft of uitvalt.