€ 38,91 bij Proshop.nl

Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker Review

1 oktober 2024, laatste update op 1 oktober 2024, 1.283 views Rapporteer

Een rijstkoker is voor mij persoonlijk essentieel in de keuken. Na een rijstkoker van de Blokker te hebben gehad, is de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker echt een totale verbetering van elk aspect.

De bouwkwaliteit is goed, voelt premium aan, en is goed afgewerkt. Zelfs de accessoires voelen goed en stevig aan, zoals de rijstschep en de pollepel. Ook de functionaliteit vanuit de app werkt gewoon goed en prettig. Er is geen poespas, maar heel simpel in gebruik.

Door de rijstkoker goed schoon te houden na elke keer gebruiken, is is nog in nieuwstaat. Dit is bij de goedkopere rijstkokers bijna niet te bereiken.

Ben je opzoek naar een betaalbare (€49,95 bij Techpunt.nl) rijstkoker, dan is dit zeker een aanrader!

Pluspunten

• €49,95 bij Techpunt.nl
  • Makkelijk te bedienen via de app of via het apparaat
  • Altijd goede rijst
  • Handige smart features
  • Een must in elke keuken

Minpunten

• Ik kan geen nadelen vinden.

Een rijstkoker is, in ieder geval bij mij thuis, niet meer weg te denken uit mijn keuken. Bijna elke dag gebruik ik de rijstkoker voor het avondeten of als ik een mealprep aan het maken ben. In Azië is het apparaat ook standaard in elk huishouden, maar in Europa kan het nog terrein winnen. Is de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker ook iets voor jou? We duiken in de mogelijkheden van deze rijstkoker!

Introductie & Specificaties

Voor mij is dit een must in de keuken. Eigenlijk eet ik elke dag wel rijst of maak ik rijst voor de rest van de week. Met deze rijstkoker van Xiaomi kan ik dat gemakkelijk doen vanuit de app, ik kan de rijst warm houden, en maakt het het koken een stuk makkelijker.

Zelf kook ik rijst voor 2 personen en dat lukt makkelijk met de 3L inhoud van deze rijstkoker. Het op afstand aan kunnen zetten of het warm houden van de rijst voor in de avond is een leuke feature, maar in de praktijk gebruik ik die weinig, moet ik zeggen. Toch is deze rijstkoker wel echt een verbetering in vergelijking met de rijstkoker van de Blokker bijvoorbeeld.

Specificaties:
Materiaal: Aluminium
Voeding: Netsnoer
Display: Ja
App: Ja, Mi Home app
Inhoud: Rijstkoker, rijstschep, pollepel, stoommandje, maatbeker, stroomsnoer

Unboxing

De doos zelf is niet bijzonder groot. Vaak zie ik bij grotere producten, zoals de rijstkoker, dat de doos enorm groot is, gelukkig heeft Xiaomi dat niet gedaan. De rijstkoker zit goed ingepakt met piepschuim. In de rijstkoker zelf vinden we alle accessoires. Zo hebben we een rijstschep, een pollepel, een stroom bakje, een maatbeker, en een oplaadsnoer.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/fN8flsFiUYzqaMMzCdzuzEhhNaw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWBdFewlDU5BdxiogRRmwSqKPEWEYoOIqUgRkUkDLYZPgcg.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/im-zeglKW-HPBuBi4exGVZzi6Sg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWB7ctD6KOs5v7TmopzK4b3z9wWfUfYwKOyoNP1z7NnW7MW.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/xRZLm3LZ5mefvMIJpTp0NJRXa8w=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWBSnderAno6c0LOO06Zdmd0Xj4rdFEPpwQr7JvIuVl5bJ1.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/f_2IlyA_Od8qpckRaMxPXfCUF8w=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWBjszJ6r9NPQo2AZWXYpKXwu8JVnm0Mj4qb1CT9u9nDXYc.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/CsdunrpawZ3uUtDVYUTFzt1jER0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWBqlr16Cde9kGf9NYxHOhw0U87I8UJeogx8an3Z9km0Ofy.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/0Prt7fx29NYSee7z3hCrBFa3gKg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWB8mlaP9WNS41wQV87YQFZZhYn4fgm2OfjwvXhsjCJbHVA.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/pLaba5o7nL4GMfivXqlIq64g_tU=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWB7SHYHib4WPiVqXYU3mYnW1YFh4FPx5SV7xLhTyHN5T0E.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/GlBpwQaPq8-m8kh5J2iGqIMIYBQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1SVAWBSoTINZ72QdkCdtvMJdMSY8jvDFXuAn24BDQUCeIur0MA.jpeg?f=620xauto

Hardware & Design

De inhoud van de rijst emmer is dus 3L. Deze emmer heeft daarnaast een coating van geavanceerde PFA, hierdoor blijft er niks aan de emmer plakken. Dit was bijvoorbeeld wel het geval bij de rijstkoker van de Blokker, waar alles aan blijft plakken en de emmer er na 4 maanden al niet meer uit ziet.

De afwerking van de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker is ook erg goed. Het ziet er allemaal goed uit, het voelt goed en solide aan. De scharnieren voelen goed en bewegen soepel, en het zelfde is ook te zeggen over de knoppen die erop zitten.

Zelfs de rijstschep of de pollepel voelen goed en stevig aan. Dit is wat je verwacht van een rijstkoker van Xiaomi, de kwaliteit is gewoon goed. Je betaalt misschien iets meer dan de rijstkoker van de Blokker, maar je krijgt er ook veel meer kwaliteit voor terug.

Functionaliteit & Features

Een rijstkoker moet meer kunnen dan alleen aan gaan en rijst koken. Zo heeft de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker meerdere functies om het rijst koken makkelijker te maken. We kijken naar deze functies, en of de inhoud genoeg is.

Timer
Wil je na het werk meteen eten en heb je in de ochtend meer tijd over? Dan kun je gebruik maken van de Timer functie. In de ochtend kun je de rijstkoker klaar zetten en later, voor je naar huis gaat, zet je de rijstkoker remote aan via de Mi Home app.

De timerfunctie is gemakkelijk via de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker zelf in te stellen, maar het kan ook via de Mi Home app aangezet worden. Handig en fijne functie!
Warmhoud
Heb je al rijst gemaakt maar wil je later misschien nog wat eten? Dan kan je via de warmhoudfunctie tot 12 uur lang warm houden! Standaard staat de tijd om rijst warm te houden op 4 uur voor rijst en bruine rijst, en 12 uur voor andere functies.
App controle
Het makkelijke aan de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker is dat alles via de app in te stellen is. Dit maakt het niet noodzakelijk om bij de rijstkoker te zijn om deze aan te zetten bijvoorbeeld.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ht_iE0mu66YqwgsP0mF6iUniD_M=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1SVAWBvwUUzyhEr7v08aaFXaU5qywuYjUKwq7jVYtYiJveN2WK.png?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/F3haBHnxCp44bhQ10Cw8bsM6r4M=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1SVAWBCt6qtrrwP6rH3jBHY1dMgE3qjFgRdO2uKqLctjMKNzQv.png?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/oWDWTiBRHGP4qWsRswu7eIYp6Xw=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1SVAWBZL8UEqDSz6giMqXTDJwyqZuN2Uzvp5PCz9EarpTsjSln.png?f=620xauto
Inhoud van 3L
Met een inhoud van 3L kun je ongeveer 10 rice bowls maken, dat is meer dan genoeg voor 2 personen. Er kan ongeveer 1 liter rijst in. Zodra je de rijst erin hebt gedaan, kies je in de app welke rijst het is, welke textuur je wilt, en de rijstkoker doet de rest. Super handig en makkelijk.
Meer dan alleen rijst.
Een rijstkoker alleen voor rijst? Zeker niet! Je kunt er ook cake mee maken, of soep, of eigenlijk zoveel meer dan alleen rijst. Komt de innerlijke keukenprins/prinses al in je naar boven? Dan kun je met de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker veel meer dan alleen rijst klaar maken.

Hoe is de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker in gebruik?

Ik moet zeggen dat het best een ding vond toen ik voor het eerst mijn rijstkoker aan ging schaffen. Was dat wel echt nodig? In een pannetje werkt toch ook? Dat was toen een rijstkoker van de blokker, niet slim, geen leuke features. Toch was dat al een hele verademing als het om het klaarmaken van rijst gaat.

Nu kreeg ik de kans van Techpunt.nl om de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker te testen en dat is echt een flinke upgrade. Het apparaat zelf voelt veel beter aan, de functies zijn veel uitgebreider, via de app kan ik alles in de gaten houden. Als je van rijst houdt, is dit zeker een mooi apparaat om mee te beginnen.

De timerfunctie zelf gebruik ik niet super veel, maar de keren dat ik het gebruikt heb, was het toch wel lekker dat de rijst klaar was op het moment dat ik het klaar wilde hebben. De warmhoudfunctie is ook super handig als de rijst eerder klaar is dan gepland. Zo houdt je de rijst warm en kan je daarna alsnog genieten van goede warme rijst.

In gebruik in de Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker ook echt super makkelijk. Er hoeft niets gemonteerd te worden, alleen het plastic moet even van de accessoires af gehaald worden, that’s it. Ik ben er super blij mee en gebruik hem zo goed als dagelijks, mocht je van rijst houden, zou dit een no-brainer moeten zijn.

Ik denk dat de conclusie al een beetje in het kopje hierboven naar voren is gekomen. De Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker is super handig, hij voelt premium en goed aan, en het besturen via de app werkt ook bijzonder prettig.

Kan ik nadelen opnoemen? Nou, eigenlijk niet. Het werkt, het werkt goed, en ik mis eigenlijk niet zoveel.

Hou je van rijst en heb je nog geen slimme rijstkoker? De Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker is echt een aanrader. De prijs is goed, de functies zijn goed, en het is de aanschaf meer dan waard.

Heb jij ook een Xiaomi Slimme Multifunctionele Rijstkoker?