€ 336,09 bij Proshop.nl

Acer Nitro XV252Q F (UM.KX2EE.F01) Zwart Review

29 september 2024, laatste update op 29 september 2024, 53 views Rapporteer

Een van de beste 1080p high refresh rate IPS opties op de markt. Niet al te duur, de kleuren zijn goed en er is opvallend weinig ghosting wat normaal typeerd aan deze monitoren. Wat wel een groot probleem is aan dit product, is dat bij de kleinste power surge op je stroomnet het scherm gewoon uit valt voor 3 seconden! Even je ventilator aanzetten? Zwart scherm. Lampje aanmaken? Zwart scherm. Jammer! Maar voor de rest is er niets op aan te merken.

Pluspunten

• Hoge refresh rate voor de prijs
  • Kleuren zijn best goed voor IPS
  • de optie voor FreeSync of Backlight strobing

Minpunten

• Niet erg helder
  • Monitorstandaard niet geweldig
  • Valt uit bij de kleinste power surge

Aan de bouwkwaliteit kan je merken dat het gaat om een budget versie van de Acer monitoren. De standaard wiebelt nogal veel en het frame zelf voelt ook een beetje goedkoop. Maar het paneel volgt zeker niet deze norm!

Ghosting is geen probleem op deze monitor, nochtans is dat een populair knelpunt in deze productcategorie. De response times voelen snel en het is een van de laagste latency IPS monitoren in zijn prijscategorie. Acer's backlight strobing techniek "VRB" helpt hier alleen maar bij. Op Extreme VRB is de monitor wel een stuk donkerder dan zonder. Natuurlijk is dit te verwachten bij backlight strobing, maar je wordt toch wel geforceerd om te spelen in een donkere omgeving mocht je deze modus willen gebruiken.

De kleuren zijn helemaal in orde, de ingebouwde sRGB kleurenmodus zorgt ervoor dat je niet al te veel met de instellingen moet spelen vooraleer het beeld er correct uitziet.

De monitor heeft een HDR400 ondersteuning, maar hier zou ik niet echt op rekenen. Vanwege de helderheid en de karakteristieken van IPS panelen, kan je beter gewoon doen alsof HDR geen optie is.

Het paneel is wel gemakkelijk los te krijgen van zijn standaard, ik heb hem al een paar keer naar LAN evenementen genomen en hier was dat altijd wel een nuttige optie!

Toch moet ik even vermelden dat ik deze monitor heb gekocht voor 249 euro na een straffe korting op megekko. Persoonlijk zou ik het niet gekocht hebben op de huidige 400 euro.

Als je in de markt bent voor een IPS paneel richting 360hz+, dan is dit zeker geen slechte optie. Speel je vaak in een heldere omgeving? Probeer misschien eerst rond te zoeken naar de andere producten in deze categorie.

Heb jij ook een Acer Nitro XV252Q F (UM.KX2EE.F01) Zwart?