€ 329,- bij Amazon.nl Marketplace

MSI MAG 345CQR Zwart Review

28 september 2024, laatste update op 28 september 2024, 162 views Rapporteer

Prima ultra-wide scherm met goede kleuren voor een zacht prijsje. Overzichtelijke OSD met een ingebouwde Low Blue Light Mode. Helaas kun je deze niet als quick setting instellen.

Pluspunten

• Goede kleuren
  • Snelle refresh rate
  • Ingebouwde low blue light mode
  • Overzichtelijk OSD (menu)

Minpunten

• Low blue light mode niet als quick setting beschikbaar
  • Geen ingebouwde USB hub

Ik zocht al een tijdje een ultra-wide monitor waar ik mee kon werken en gamen. Mijn ogen waren gevallen op een aantal monitoren, maar de goede reviews en het feit dat dit scherm 8-bit + FRC is gaf de doorslag om dit scherm te kiezen. Uiteindelijk heb ik hem voor onder de 300 euro opgepikt.

Qua kleurgebruik lijkt hij op het oog erg op mijn oude scherm: een Samsung LC27HG70, al lijken de kleuren op de MSI net iets meer gesatureerd. Het beeld ziet er erg goed uit. Samen met de 180Hz refresh rate is gamen een genot. De Low Blue Light mode maakt het ook fijn om op te werken, daar heb je immers geen felle kleuren voor nodig. Het geeft een rustig beeld en het voorkomt vermoeide ogen.

Ik was wel nieuwschierig naar het menu: reviews van andere MSI schermen gaven aan dat het menu soms wat onoverzichtelijk was. Gelukkig ziet het menu er prima uit en navigeert het ook nog eens goed.

Ook zijn er quick settings beschikbaar. Deze kun je activeren door het joystickje 1 van de 4 kanten op te duwen in plaats van in te drukken. Helaas is de Low Blue Light mode geen optie om in te stellen, waardoor je daarvoor wat meer moet navigeren.

Daarnaast had ik het fijn gevonden als er een USB hub ingebouwd was, al is dat maar een heel klein minpuntje. Al met al is het een prima VA scherm waar je zeker wat jaartjes mee door kan.

Heb jij ook een MSI MAG 345CQR Zwart?