Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC 12G Review
Het kostte me veel tijd om een grafische kaart te kiezen en ik koos voor de Gigabyte RX 7700 XT nadat ik hem met korting had gekocht. Ik twijfelde eerst vanwege de lage prijs, maar ik gebruik hem nu bijna een maand en ik ben onder de indruk. Vergeleken met de Zotac RTX 3060 is de kaart veel stiller - de ventilatoren zijn bijna onhoorbaar, zelfs onder belasting. De prestaties zijn top: 1440p games draaien op hoge of ultra-instellingen met uitstekende stabiliteit. Het koelsysteem is efficiënt, de grafische kaart blijft koel. Al met al heeft de Gigabyte RX 7700 XT de verwachtingen overtroffen: krachtig, stil en koel, plus hij past prima in een kleine behuizing.
Pluspunten
- Stille werking
- Krachtige
- Compact formaat
- Doeltreffend koelsysteem
Minpunten
- Hoog energieverbruik
- Niet de meest efficiënte FSR-technologie in vergelijking met NVIDIA
Na veel wikken en wegen en het vergelijken van verschillende merken videokaarten, heb ik Gigabyte op de een of andere manier niet echt overwogen. En het is maar goed dat ik eindelijk besloten heb om dit merk een kans te geven! Ik heb de RX 7700 XT met grote korting gekocht bij Megekko. Ik geef toe dat ik eerst sceptisch was - de aantrekkelijke prijs in vergelijking met de aanbevolen prijs baarde me zorgen. Het leek erop dat de lage prijs valkuilen kon verbergen. Maar ik gebruik deze kaart nu bijna een maand en ik kan eerlijk zeggen dat hij me aangenaam heeft verrast.
Hiervoor had ik een Zotac 3060, die constant piepte onder belasting, en die piepjes waren irritant vanaf het moment dat ik hem kocht. Met de Gigabyte RX 7700 XT is dat probleem er niet! Bovendien zijn de ventilatoren zo stil dat je ze zelfs in de meest resource-intensieve games nauwelijks hoort - het geluid van de ventilatoren is meer als een licht geritsel van bladeren, wat een genot is.
Wat betreft de prestaties is het verschil met de RTX 3060 enorm. In 1440p resolutie verscheurt deze videokaart games gewoon - de meeste moderne titels draaien op hoge of ultra-instellingen met uitstekende stabiliteit en vloeiende framerate. De graphics zijn veel gedetailleerder en realistischer geworden, en dat is vanaf de eerste blik te zien. De RX 7700 XT kan niet alleen perfect overweg met games, maar ook met resource-intensieve taken zoals video rendering en het werken met graphics.
De temperatuurmodus verdient speciale aandacht. Zelfs tijdens lange gamesessies blijft de grafische kaart koel, wat een bewijs is van het goed doordachte koelsysteem van Gigabyte. De ventilatoren worden alleen ingeschakeld bij zware belasting, en bij alledaagse taken werkt de kaart vrijwel geruisloos.
De Gigabyte RX 7700 XT overtrof mijn verwachtingen. Krachtig, stil, koel - de perfecte keuze voor zowel gaming als werk. En wat vooral leuk is, is dat ik hem voor een redelijke prijs heb weten te bemachtigen. Als je erover denkt om er een te kopen, ga er dan voor - je zult niet teleurgesteld zijn!