€ 1.483,- bij HelloTV

Samsung S93D 65" Zilver Review

Lwout
26 september 2024, laatste update op 26 september 2024, 2.113 views Rapporteer Product gekocht

Samsung S93D 65" Zilver

Zoekende, al 3 jaar, naar een tv die ook de details van schaduwen kan weergeven en die beelden die horizontaal bewegen kan tonen zonder trails en stotteringen en een Oled (lees meer kleuren) die ook nog eens helderderder kan zijn. Na goed advies kwam ik uit op deze prijswinnaar (Tweakers en FWD) voor het helderste beeld op OLED gebied. NB: De illusie dat een platte tv van nog geen 2 cm de wens is van iedereen. Totaal niet boeiend en vooral heel eng zo'n stuk glas zonder achterkant. Geef mij maar een TV met een body. Jammer dat total control belangrijker is dan de klant bij Samsung.

Pluspunten

• Zeer goed beeld, helder en diepte
  • Donkere beelden goed in details
  • Perfecte bewegende beelden, geen stotter
  • Grote kijkhoek
  • Goede reflexie compensatie

Minpunten

• Waardeloos onnodig dun
  • Waardeloos menu om beeld in te stellen
  • Standaard instellingen matig
  • Irritante pop up voor beeld verbetering, klik ik meestal weg
  • Deelt alles wat je kijkt met 150 andere bedrijven
  • Smart gebruik ik niet, is niet smart
  • Gebruik TV shield voor smart gebruik

Zoekende, al 3 jaar, naar een tv die ook de details van schaduwen kan weergeven en die beelden die horizontaal bewegen kan tonen zonder trails en stotteringen en een Oled (lees meer kleuren) die ook nog eens helderderder kan zijn, kwam ik bij toeval deze S93D tegen. Met mijn test filmpjes op de USB stick gewapend ben ik een paar uur de mensen van Hello tv in Rdam gaan lastig vallen. Na goed advies kwam ik uit op deze prijswinnaar ( Tweakers en FWD) voor het helderste beeld op OLED gebied. En dat klopte plus mijn test filmpjes werden met vlag en wimpel doorstaan. Een scene uit een serie van een heksje waar veel donkere opnames inzitten werd weergegeven inclusief de zeer donkere kamerdetails, deze details verdwijnen bij de oudere versies van Samsung (zelfs bij de destijdse QD-led). Een eigen opname in 4k in de Efteling in de Baron werd perfect afgespeeld en een animatie waar ik een busje met nichtje en neefje laat rijden gemaakt van drie foto's rijd stotterloos door het beeld. En een Starwars scene (Ashoka) die vrij donker is, gaf ook meer details dan mijn TV's daarvoor. Kortom, een verbetering waarmee ik mijn speurtocht naar het ultieme beeldgenot weer een tijdje mee kan bevredigen. Minpunten zijn er ook, maar dan meer op het gebied van de bediening. Erg jammer is dat wanneer je het beeld in wilt stellen (helderheid, contrast enz.) dat je dan pas via vele malen drukken op de afstandbediening in het menu kan bladeren en het beeld op de TV verdwijnt grotendeels achter het menu waar je juist de settings van wilt aanpassen. Waardeloze afstandbediening wanneer je geregeld meer wilt instellen dan de simpele standaarden. Men gaat uit van de onwetende kijker en niet van een hobbyist met meer wensen. Waarom maakt men de TV dan zo veelzijdig zou je denken? En wat moet ik met die afschuwelijke spraak aansturing die mijn Rotterdams dialectje niet begrijpt? Ook de illusie dat een platte tv van nog geen 2 cm de wens is van iedereen. Totaal niet boeiend en vooral heel eng zo'n stuk glas zonder achterkant. Geef mij maar een TV met een body. Zit overigens nooit naar de zij- of achterkant te kijken van mijn TV. Maar voor de prijs moet je concessies doen en de hele dure TV's vanaf 4000 lijken mij echt niets meer te bieden. Ik heb er wel eens een geprobeerd, maar de TV van nu van 4000 is de TV van volgend jaar van 1000 nietwaar. Een beetje achterlopen kan geen kwaad, vind ik.

Heb jij ook een Samsung S93D 65" Zilver?