€ 192,18 bij Amazon.nl

Sony WF-1000XM5 (Zilver) Review

26 september 2024, laatste update op 26 september 2024, 205 views Rapporteer

Ik ben hiervoor eigenaar geweest van de WF-1000XM3, daar heb ik jaren tevreden gebruik van gemaakt.

In de basis vind ik de XM5 even goed als de XM3 met wat kleine QoL updates. Case is ook een stuk compacter wat goed is, al denk ik wel dat dit ten koste is gegaan van accu vermogen.

Waar het bij mij mis gaat is de pasvorm. Dit zal zeer persoonlijk zijn en voor velen waarschijnlijk geen probleem, maar bij mij zit een van de doppen niet goed, ook niet met andere opzetstukjes. Het design van de doppen is zo dat je oor veel minder ruimte heeft dan bij de XM3. Hierdoor doen de doppen pijn aan mijn oren, sluiten ze niet goed af waardoor alle omgevingsgeluid toch naar binnen komt en klinkt de muziek minder goed.

Check zeker de pasvorm van de doppen voordat je ze definitief in gebruik neemt.

Pluspunten

• Noise cancelling
  • Geluidskwaliteit
  • Draadloos opladen case

Minpunten

• Pasvorm werkt voor mij niet

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik ben hiervoor eigenaar geweest van de WF-1000XM3, en daar heb ik jaren met tevredenheid gebruik van gemaakt.

In de basis vind ik de XM5 even goed als de XM3, met wat kleine QoL-updates. De case is ook een stuk compacter, wat prettig is, al denk ik dat dit ten koste is gegaan van de accuduur.

Waar het bij mij misgaat, is de pasvorm. Dit is waarschijnlijk heel persoonlijk en voor velen waarschijnlijk geen probleem, maar bij mij zit een van de doppen niet goed, ook niet met andere opzetstukjes. Het ontwerp van de doppen is zo dat er veel minder ruimte is voor je oor dan bij de XM3. Hierdoor doen de doppen pijn aan mijn oren, sluiten ze niet goed af, waardoor alle omgevingsgeluid toch naar binnen komt, en klinkt de muziek minder goed.

Controleer zeker de pasvorm van de doppen voordat je ze definitief in gebruik neemt.

Heb jij ook een Sony WF-1000XM5 (Zilver)?