€ 999,- bij ALTERNATE.nl

ASUS Vivobook S15 S5507QA-MA006W Review

17 september 2024, laatste update op 17 september 2024, 543 views Rapporteer
Product geleend 0

Ik heb deze laptop 2 weken mogen testen voor review.nl
Het was mijn 1e ervaring met een "AI" laptop en ook mijn 1e ervaring met een snapdragon processor in een laptop. Beiden zijn me goed bevallen.
Hebben jullie nog vragen of opmerkingen, dan hoor ik het graag.

Pluspunten

• Snelle snapdragon X Elite processor
  • Zeer mooi Oled scherm
  • Verlicht toetsenbord

Minpunten

• Kan (nog) niet overweg met alle programma's
  • Geen fysieke Copilot knop op het toetsenbord

15,6 inch ASUS VivoBook S 15 OLED Copilot+ PC S5507QA-MA006W
Deze laptop heb ik onlangs twee weken kunnen testen. Het is een dunne, lichte rvs kleurige laptop en ziet er strak uit. Voldoende aansluitingen en een verlicht toetsenbord. Erg handig ’s avonds.
Zoals de naam al doet voorkomen is deze laptop vooral gericht op AI en Copilot. Er is alleen geen fysieke knop op het toetsenbord om Copilot direct op te starten, dit had ik wel verwacht, dus dat valt wat tegen. Ik heb zelf weinig ervaring met Copilot , maar ik vond het leuk om te gebruiken en dingen op te vragen. Erg handig bij het samenstellen van recepten en het zoeken van producten aan de hand van een foto.
In tegenstelling tot de meeste laptops is deze uitgerust met een Snapdragon X Elite processor. Ik was hier erg benieuwd naar en ik moet zeggen ik ben oprecht verbaasd hoe snel deze processor is. Lichte of zware taken, zelfs games kan deze processor aan.
Het oled scherm in deze laptop is 15, 6 inch groot en geeft alle kleuren en zwart en wit heel mooi en natuurgetrouw weer. En heeft ruime kijkhoeken.
Het verlichte toetsenbord, met numerieke gedeelte, is subtiel verlicht en typt fijn.
Het gebruikte touchpad is voorzien van diverse functies zoals zijwaarts en omhoog/omlaag scrollen. Erg handig als je even geen muis bij de hand hebt.
Wat betreft het downloaden, installeren en openen van programma’s dit gaat ook bij deze processor erg snel en alles opent binnen de 2 a 3 seconden. Dit werkt erg fijn.
Wel kan deze processor nog niet helemaal overweg met alle programma’s. Zo heb ik bijvoorbeeld de Steelseries Sonar Audio Software Suite, om surround sound op mijn Arctic 7 headset, niet werkend gekregen. Maar daar is deze laptop dan ook primair niet voor bedoeld.
Zoek je een snelle laptop gericht op AI, dan kan ik deze Asus Vivobook van harte aanbevelen.
icoenen71

Heb jij ook een ASUS Vivobook S15 S5507QA-MA006W?