€ 164,90 bij Megekko
  3. Willen (1.204) Hebben (224)

MSI B650 Gaming Plus WiFi Review

Sjaakie2000 Newbie
16 september 2024, laatste update op 16 september 2024, 35 views Product gekocht

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Al met al een heel leuk moederbord voor een zachte prijs. Momenteel geen minpuntje gevonden.

Connectiviteit: Het voordeel van dit moederbord is dat het ingebouwde WiFi (versie 6) en Bluetooth bevat voor een spotgoedkope prijs.

Opslag: Het moederbord bevat twee M.2 poorten voor ultrasnelle SSD verbindingen.

Werkgeheugen: Het moederbord ondersteund tot 256GB DDR5 werkgeheugen. Duurdere moederborden zoals een "ASUS TUF Gaming X670E-PLUS WIFI" ondersteund bijvoorbeeld voor 100,- meer enkel de helft (namelijk: 128GB).

Het grootste nadeel van dit moederbord vind ik de trage opstarttijd. Dit duurt naar schatting gemiddeld 30 sec. In mijn geval is mijn windows geïnstalleerd op een partitie van een Samsung 970 EVO Plus 500GB, met een Ryzen 5 7600 en 32GB DDR5 ram.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Genoeg uitbreidingsmogelijkheden
  • WiFi
  • Prijskwaliteit-verhouding

Minpunten

• Opstarttijd

Voordat ik dit moederbord kocht had ik een MSI x470 Gaming Pro die mij lang heeft gediend.Na 5 jaar was het echter wel tijd voor een upgrade. Ik vond het belangrijk ingebouwde bluetooth te hebben zodat ik een controller kan gebruiken voor het spelen van bijvoorbeeld Rocket League. Daarnaast vind ik het altijd belangrijk opties voor uitbreidingen en verbeteringen te hebben.

Het moederbord heeft ook een WiFi-chip waarmee ik gemakkelijk een internetverbinding kan hebben, mocht er geen kabel mogelijkheid zijn. Dit is vooral handig gezien ik binnenkort ga verhuizen en ik dan niet meteen een nieuwe aansluiting zou hebben. Maar ook voor LAN-party's is het een fijne feature.

Tegenwoordig worden games steeds groter en zwaarder, daarom is een uitbreiding voor meer m.2 opslag geen overbodige luxe. De B650 Gaming Plus WiFi ondersteunt daarom twee m.2 SSD's.

Vergeleken met high-end moederborden ondersteund dit moederbord extreem veel maximaal werkgeheugen, namelijk tot 256GB. Er zijn voorbeelden te noemen die voor 100,- meer slechts de helft van dat maximale geheugen bieden.

Een van de grootste nadelen is de boot-times van het moederbord. Het duurt gemiddeld 5 seconden voordat het MSI logo getoond wordt en gemiddeld 30 seconden voordat ik in windows kom. Dit is met de volgende specs:

- MSI B650 Gaming Plus WiFi
- Ryzen 5 7600
- 32GB DDR5 Corsais Vengeance (Expo enabled: 6000MHz)
- MSI Geforce RTX 2070
- Corsair 850W Platinum rated voeding

Heb jij ook een MSI B650 Gaming Plus WiFi?

Vraag & Aanbod