€ 89,- bij MediaMarkt

Ring Video Doorbell 3 Plus Zilver/Zwart Review

13 september 2024, laatste update op 20 september 2024, 1.543 views Rapporteer

Nu bijna een jaar geleden gekocht en werkt na behoren, we kunnen duidelijk zien wat er overdag en 's avonds gebeurd in onze straat. Hier zijn wij ontzettend blij mee want ooit aangeschaft vanwege onveilige situaties..

Pluspunten

• Accu
  • Live terugkijken

Minpunten

• Abonnement nodig voor live terugkijken
  • Abonnement is niet goedkoop

Installeren

Onze ervaring met het installeren van de Ring Deurbel op Accu was uiterst positief. Het proces was eenvoudig en snel te voltooien. Het bevestigen van het frame aan de muur nam slechts een paar schroeven in beslag. Hierna klikte de Ring Deurbel soepel in het frame. Zodra de accu was geplaatst, begon de deurbel direct te werken. Het configureerde ook moeiteloos via de mobiele app. Binnen een paar minuten had de app de deurbel gedetecteerd en konden we de detectiezone instellen, ideaal om te bepalen welk gebied gefilmd wordt.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/oP-Uli1IaGp2aYf51EUeJIijIK8=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1SPdFUJv1TsuzkQBydKFYCnLM0MrhmQbhjfewn8euFffBUSl93.webp?f=620xauto

Ervaring

De beeldkwaliteit van de Ring Deurbel op Accu is opmerkelijk scherp en duidelijk, zowel overdag als 's nachts. Dankzij de nachtstand zijn de beelden in het donker goed zichtbaar, wat belangrijk is voor de veiligheid in onze straat. De deurbel reageert direct op beweging, wat ons gemoedsrust geeft in een anders vrij onveilige situatie. Gedurende bijna een jaar hebben we nooit problemen gehad met de verbinding; het systeem werkt consistent en betrouwbaar, wat cruciaal is voor ons gebruik.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/DPsJ5i1AkbgtB6Rl9LCnAmtq-BQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/215060/1SPdDdQ3uxHTtNKzwLP9frFxvBynvVOqJdFednWiDMT785VsKc.jpeg?f=620xauto

Terugkijken

Een van de functies die we het meest waarderen, is de mogelijkheid om beelden terug te kijken. Dit vereist weliswaar een abonnement, maar de terugkijkfunctie werkt zeer goed. Het stelt ons in staat om iedere beweging te controleren, ongeacht het tijdstip, zodat we altijd op de hoogte zijn van wat er zich rondom ons huis afspeelt. Deze functionaliteit heeft ons al meerdere keren geholpen om verdachte activiteiten te identificeren en passende maatregelen te nemen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/XdqgzXFkuOSWTU8j24CkSXd8n2c=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/215060/1SPdCGeJIbM9EpH37eCzpG4uGjkjj6d8wCaAq5qtyK5DCq7bLm.jpeg?f=620xauto

Abonnement

Ring biedt verschillende abonnementsopties, elk met eigen voordelen en prijzen. Voor het terugkijken van beelden hebben we gelukkig genoeg aan het goedkoopste abonnement, wat voor ons zeer betaalbaar is. Deze flexibiliteit helpt ons om een keuze te maken die past binnen ons budget, terwijl we wel alle noodzakelijke functies tot onze beschikking hebben. De abonnementsopties bieden verder de vrijheid om eenvoudig van plan te wisselen, mocht de behoefte ontstaan.

De Ring Deurbel op Accu bevalt ons uitstekend. Afhankelijk van je persoonlijke instellingen zal de accu moet ongeveer eens per maand worden opgeladen, maar dit is een kleine moeite gezien alle voordelen die deze deurbel biedt. Dankzij het abonnement kunnen we elke beweging terugzien, wat ons een veiliger gevoel geeft. Het is ook bijzonder prettig dat we de detectiezone kunnen instellen, zodat we de privacy van onze buren respecteren. Omdat we de deurbel hebben aangeschaft vanwege de onveilige situaties in onze straat, zijn we erg blij dat hij zo betrouwbaar en goed functioneert.

In het kort, de Ring Deurbel op Accu is een waardevolle investering voor iedereen die extra veiligheid en gemoedsrust zoekt. De installatie is eenvoudig, de prestaties zijn uitstekend en de abonnementsopties maken het een betaalbare en effectieve beveiligingsoplossing. Wij zouden deze slimme deurbel zeker aanraden aan anderen.

Heb jij ook een Ring Video Doorbell 3 Plus Zilver/Zwart?

Dank voor je review. Ik heb dezelfde positieve ervaringen. Ik heb het idee dat de melding in de app tegenwoordig met een vertraging van een minuut ofzo binnenkomt. Later dan een paar maanden geleden. Hoe is dat bij jou?
Bedankt voor uw reactie, dit waardeer ik! Uhm daar moet ik dan even op gaan letten, het is ons voor nu nog niet opgevallen.
Een deurbel met een minuut vertraging gaat bij mij meteen retour.

Hier ook al een jaar deze deurbel in gebruik, buiten de gewoonlijke vertraging tussen deurbel en melding in de app (een seconde, hooguit een paar seconden op piekmomenten -wanneer WiFi-signaal druk bezet is) hier echt geen problemen mee.

Ik vermoed dat als je een minuut vertraging ervaart -of alles meer dan een paar seconden- je best eens je lokale netwerk checkt.

- zit je toestel waarop de app geïnstalleerd is, op hetzelfde netwerk als de deurbel
- hoe "vol" zit je bandbreedte op de meeste momenten
- check of je WiFi-netwerk op een druk kanaal zit*

*de meeste providers zullen je WiFi-signaal op een default kanaal zetten, dat doen ze bij jou, maar ook bij je buren... als je bvb. samen met 4 buren op kanaal 11 zit met jullie WiFi-routers en eventueel nog access-points, dan duikt dat signaal voor iedereen in, dat ervaar je als vertragingen in alles, zowel surfen, streamen, online gamen, en ja, ook WiFi-deurbellen.

WifiAnalyzer is een handige app om te checken op welk kanaal jouw WiFi netwerk zit, vind je een leeg kanaal, hou dan rekening met het kanaal er links en rechts naast op de grafiek. (je wil op een kanaal zitten dat links en rechts ook leeg is, bvb. kanaal 3 is bezet door "WiFiTuinhuis_Truus_buurvrouw" (dus kanalen 2, 3 en 4 zijn overlapt) kies dan kanaal 6, dan overlapt jouw signaal 5, 6 en 7 en heb je geen overlapping met het signaal van buurvrouw Truus.

Met een app als WiFiAnalyzer kan je je kanaal alleen checken, het kanaal ook effectief veranderen doe je via de configuratiepagina van je eigen router maar als je hier niet zeker over bent -want hier kan je wel wat mispeuteren- kan je steeds je provider contacteren en hen vragen om vanop afstand je router op een leeg kanaal te zetten. (dan zal heel je boel eens even herstarten).

[Reactie gewijzigd door PinusRigida op 18 september 2024 15:36]

@G_Dragon Ik las dat je 1x per maand moet opladen, dat is neem ik aan als je continue aan het opnemen bent? Ik heb een Ring video doorbell 2 en heb dat niet, en alleen video als de deurbel ingedrukt wordt en bij mij gaat de accu makkelijk 4 maanden mee. Dat is denk ik wel goed om te melden dat de accuduur afhangt hoe je het hebt ingesteld qua opnemen.
Ja gemiddeld een keer per maand was bij ons wel, maar sinds ik niet meer elke minuut een foto laat maken gaat hij gelukkig langer mee! Dit was ik vergeten aan te passen in mijn review, want was hier al een tijdje mee aan het schrijven. Goede reminder dat je dit vraagt!