Imou L11 Review
13 september 2024, laatste update op 13 september 2024, 59 views
Rapporteer
Product gekocht
Imou werkt inmiddel een paar weken bij ons. Draai een paar keer per week zijn rondjes op de begane grond. Daar grotendeels vlakke vloeren en wat kleden. Het resultaat is best goed, met de opmerkingen hierboven. En bespaart ons inmiddels een groot deel van de stofzuigtijd.
Het grondstation is erg handig
De app is wat lastiger, zie onder
Fijn apparaat zo ver
Pluspunten
- effectief werken door kaart
- maakt redelijk goed schoonn
- op zich handige app
- Handig oplaad/afzuigstation
- Nette prijs in vergelijking met andere robots
Minpunten
- Loopt af en toe vast in stoelpoten en snoeren. Blijft een aandachtpunt vooraf
- Slaat stof af en toe weg met het draaiborsteltje
- App idd met leercruve.
- Kamers in de de kaart aanmaken is nog steeds een mysterie. De imou maakt zijn schoonmaakcyclus blijkbaar nooit af bij ons??
- Kan maar een kaart maken. Gooit de oude weg als je de robot op een verdieping zet. NIET DOEN dus
Enerzijds verbluffend hoe de robot over obstakels en snoeren klimt en zich weer weet te bevrijden. Maar het geworstel heeft een keerzijde. Het schoonmaken duurt langer, de batterij gaat sneller leeg en snoeren sneuvelen af en toe toch in het veegwerk van de robot.
Goed voorbereiden voor een zuigsessie is belangrijk.
En dan de app. Op zich wat lastig om functies te vinden, maar uiteindelijk lukt dat wel. Er is geen handleiding...
Ronduit lastig blijft het aanwijzen van ruimtes (kamers) Eerst moet een volledige schoonmaaksessie worden afgerond in automatisch blijkbaar. Dat is een maal gelukt en toen kon ik de kamers aanwijzen. Dat is weer handig om even de gang te zuigen en niet steeds een zone voor schoonmaken aan te hoeven wijzen.
Maak niet de fout om de robot bijvoorbeeld op de verdieping in te zetten. De oude kaart wordt dan automatisch weggegooid, samen met de al gedefinieerde kamers. Er is geen mogelijkheid een kaart te bewaren blijkt.
Nadien niet meer gelukt de schoonmaaksessie af te ronden en daarmee nieuwe kamers kunnen aanwijzen. Geen idee waarom Imou dit zo lastig heeft gemaakt, want de hele kaart staat er in.
Laatste nieuws; advies is nu om het oplaadstation te verzetten en een nieuwe automatische cyclus te draaien. Wordt vervolgd