Siemens WT47W590NL Review

11 september 2024, laatste update op 11 september 2024, 257 views Rapporteer

Op zich prima, maar met een eenzijdig draaiende trommel en een kapot koelsysteem na 8 jaar is het geen geweldige koop geweest.

Pluspunten

• Zelfreinigende condensor scheelt onderhoud
  • Grote capaciteit
  • Meestal een goed droogresultaat

Minpunten

• Trommel met één draairichting, beddengoed wordt één grote bal
  • Na 8 jaar kapot
  • Instelmogelijkheden tijdens programma niet bij te stellen

3 van 5 sterren (Voldoende)
Prima droger over de gehele linie, maar ik zou hem niet opnieuw kiezen.
Als de droger eenmaal gestart is, kan je het programma niet meer bijstellen. Als je dat wil moet je hem uitzetten, aanzetten, even wachten en dan opnieuw instellen. Dat is wat omslachtig.
De trommel draait maar één kant op. Meestal is dat prima, maar vooral beddengoed wordt tijdens het drogen één grote bal, die in het midden nooit droog is. Soms moet de machine dan wel 4 keer opnieuw worden gestart om het goed droog te krijgen en vaak doen we dat dan ook nog per stuk textiel apart.
De droger gaf na 5 tot 6 jaar ineens een brandlucht af tijdens het drogen. Apparaat gestopt en open gehaald. Er bleken pluizen tussen de trommel en behuizing te zijn opgebouwd tot een soort balletjes die de trommel heel erg afremmen. De motor moest daardoor zo hard werken dat die gloeiend heet werd en die brandgeur af gaf. Na een goede schoonmaakbeurt was dit verholpen.
Het is wel het vermelden waard dat we keurig na iedere was beide filters leeghalen.
3 jaar later deed de machine het ineens steeds slechter. Na inspectie bleek de kuipafdichting doorgesleten, waardoor warme lucht ontsnapt uit de trommel. De hele machine zat daardoor van binnen vol pluizen, zelfs achter de printplaat van de bediening. Na schoonmaak en reparatie echter nog steeds geen verbetering. Na nieuwe inspectie blijkt het koelsysteem lek, reparatiekosten ongeveer 400 euro. Dan wordt het toch wel het overwegen waard om een nieuwe aan te schaffen...
Een levensduur van 8 jaar vind ik overigens vrij slecht.

Heb jij ook een Siemens WT47W590NL?