€ 159,- bij Proshop.nl

Samsung Galaxy Watch7, 40mm, Bluetooth, Groen (Groen) Review

Frieda
7 september 2024, laatste update op 7 september 2024, 586 views Rapporteer Product gekocht

Samsung Galaxy Watch7, 40mm, Bluetooth, Groen (Groen)

Gaaf horloge maar doet niet altijd wat het belooft

Pluspunten

• mooi uiterlijk
  • veel functionaliteit

Minpunten

• slaapcyclus, hartslag en bloeddruk niet accuraat
  • display gaat 's nachts steeds aan

3 van 5 sterren (Voldoende)
Dit horloge gekocht via Samsung om mijn vitale functies te kunnen monitoren.

Helaas blijkt dat in de praktijk nogal tegen te vallen. Ik zet ze even op een rij:

- Hartslag continu meten: is niet continu en komt niet real-time op je watchface terecht.

- Bloeddruk meten: moet je ijken met een bloeddrukmeter met manchet om de bovenarm. Gelukkig heb ik zo'n ding, dus het horloge geijkt. Mijn bloeddruk gemeten door het horloge blijkt echter maximaal 10 punten voor zowel boven- als onderdruk af te wijken van de oorspronkelijke metingen bij het ijken. Mijn Watch7 geeft een bloeddruk van 110/66 vlak na het sporten, de manchet-meter 125/90. De weergegeven hartslag bij deze meting klopt wel gewoon.

- ECG: verrassend accuraat! Maar laat je niet foppen door de atriumfibrilleren-melding, die krijg je al snel als je je vinger niet stilhoudt op het knopje. Dan gaat je "hartslag" alle kanten uit.

- Slaapcyclus: Dit gaat niet zo goed. Elke keer als ik me omdraai of mijn arm beweeg in mijn slaap, gaat de display aan. Ook als je gestures, alerts en alles uitzet. Ik slaap in een volledig verduisterde kamer dus elke keer dat ik me omdraai is het of er een zaklamp in mijn gezicht schijnt en word ik wakker.
Verder vertoont de meting zelf ook wat kuren, ik ging 's ochtends uit bed en even door mijn telefoon scrollen tijdens het ontbijt en dit werd door mijn Watch7 geregistreerd als "tweede slaap". Die kun je, voor zover ik kon vinden, ook niet verwijderen uit de statistieken.

Gaat er dan nog iets goed? Natuurlijk wel! Zo'n beetje alle andere dingen! Je kunt alerts ontvangen van je telefoon, je fitnessdoelen bijhouden, je cyclus tracken, calorieën tellen (wel zelf eerst uitrekenen), het weer van de komende dagen bekijken, er is een grote variatie aan Watch faces waarop je net zoveel kwijt kunt als in een 80's hypercar en, tja, laat ik eerlijk zijn, hij ziet er gewoon ook erg mooi uit. En je kunt er ook de tijd op zien natuurlijk!

Bij mij gaat de Watch7 zo'n 27 uur mee met 1 lading en hij is met 1,5 uur met een snellader weer vol. Dus heel lang hoef je hem niet af te doen.

Een aanrader qua accessoires is de Athleisure band, zit erg lekker, zeker om een kleine pols (15cm hier) en in leuke kleurtjes verkrijgbaar!

Heb jij ook een Samsung Galaxy Watch7, 40mm, Bluetooth, Groen (Groen)?

Je kan je horloge in slaap mode zetten, door het pulldown menu op te roepen.. Bij mij is dan het meest links boven ikoontje het 'Modes' ikoon. Daar kies ik dan Sleep mode.. en dan blijft het scherm zwart. Hij zet je telefoon ook in Do Not Disturb mode.
Dankjewel voor je tip, dat is helaas precies wat ik heb ingesteld! Rand aanraken to wake staat ook uit, gestures ook.. toch krijg ik steeds het "slaap mode" schermpje te zien als ik mijn arm beweeg.. alle suggesties zijn welkom! :)