LG QNED85 (2024) 65" Zwart Review
6 september 2024, laatste update op 6 september 2024, 251 views
Rapporteer
Product geleend
De LG 65QNED85T6C levert indrukwekkende prestaties op het gebied van beeldkwaliteit, vooral in goed verlichte ruimtes en bij HDR-content. Het contrast en de scherpte zijn uitstekend, en het moderne ontwerp past goed in elke woonkamer. Hoewel de kijkhoeken beperkt zijn en de ingebouwde geluidskwaliteit wat tekortschiet, maken de uitgebreide smart TV-functionaliteiten en de sterke gaming-prestaties dit een solide keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige tv zonder de overstap naar OLED te maken.
Pluspunten
- Scherp en helder beeld in verlichte kamers
- Levendige kleuren
- Uitgebreide smart TV-functionaliteiten
- Uitstekend contrast
Minpunten
- Beperkte kijkhoek
- Geluidskwaliteit kan beter
Na een paar weken testen van de LG 65QNED85T6C ben ik als engineer erg blij met de prestaties van dit product.
Beeldkwaliteit
De LG 65QNED85T6C blinkt uit op het gebied van beeldkwaliteit. Hier zijn voor mij een aantal belangrijke punten:
Prestaties in helder licht
De tv presteert bijzonder goed in fel verlichte ruimtes. Of je nu overdag kijkt met veel zonlicht of onder sterke verlichting, de kleuren blijven levendig en het contrast blijft scherp. Reflecties zijn minimaal, wat ideaal is voor dit soort verlichte kamers.
Scherpte en Helderheid
De scherpte is uitstekend, zelfs bij snelle scènes blijft alles helder en gedetailleerd zonder te fel te worden.
Kleurweergave
De levendige, natuurgetrouwe kleuren van deze tv komen vooral tot hun recht bij HDR-inhoud. Films (en wellicht games) krijgen hierdoor een diepere, meeslepende visuele ervaring.
Contrast
Het contrast is indrukwekkend. Donkere scènes blijven gedetailleerd zonder verlies van schaduwen. Echter is dit niet te vergelijken met OLED TV's.
Kijkhoeken
Een nadeel is de kijkhoek. Vanuit een rechte kijkpositie is het beeld scherp, maar vanuit een (scherpe) hoek vervagen de kleuren enigszins. In dit opzicht blijven OLED-tv’s superieur.
Geluidskwaliteit
Het audiosysteem heeft maar 40W en voldoet voor dagelijks gebruik, maar biedt geen indrukwekkende prestaties. Vooral in de lagere tonen. Dolby Atmos is een mooi extraatje, maar een externe soundbar is aan te raden om het bijbehorende beeld tot zijn recht te laten komen.
Design
Het moderne en minimalistische ontwerp van de LG 65QNED85T6C past goed in elk interieur naar mijn mening. Het dunne profiel en de zilveren rand geven de tv een premium uitstraling, terwijl de brede voet stabiliteit biedt zonder afbreuk te doen aan het elegante ontwerp.
Gebruiksgemak
De pointer-functie van de afstandsbediening maakt navigeren sneller en eenvoudiger dan wat ik tot nu toe ervaren hjeb bij televisies. Spraakbesturing via Google Assistant en Amazon Alexa werkt probleemloos voor handsfree bediening, hoewel ik zelf wat terughoudend ben vanwege privacyoverwegingen. Hierdoor heb ik dit ook niet uitvoerig (en langdurig) getest.
Smart TV-functionaliteiten
De interface is snel en intuïtief, met toegang tot een groot aantal apps.
Gaming
Voor gamers biedt de tv uitstekende functionaliteiten zoals HDMI 2.1, VRR-ondersteuning, en een 120Hz verversingssnelheid. Hoewel ik zelf een pc-gamer ben, zijn deze functies een groot pluspunt voor console-gamers.