Hisense 50A79KQ Zwart Review

4 september 2024, laatste update op 4 september 2024, 964 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik wil graag mijn ervaring delen over de Hisense Smart TV die ik heb gekocht. Helaas heb ik een groot probleem ontdekt dat belangrijk is om te weten voordat je deze televisie aanschaft. De Hisense Smart TV ondersteunt namelijk de app van provider Odido niet in de appstore.

Pluspunten

• Qualiteit

Minpunten

• Geen ondersteunening voor Odido app

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Probleem met Odido
Als je klant bent bij Odido, kun je de Hisense Smart TV niet gebruiken om direct via internet tv te kijken. De Odido-app, die hiervoor nodig is, is niet beschikbaar op deze tv. Dit betekent dat je een aparte ontvanger van Odido moet aanschaffen om televisie te kunnen kijken. Dit is niet alleen onhandig, maar het brengt ook extra kosten met zich mee.

Extra Kosten
Door het ontbreken van de Odido-app moet je een extra kastje huren of kopen van Odido. Dit zorgt ervoor dat je meer geld kwijt bent dan verwacht. Bovendien heb je dan weer extra apparatuur en kabels, wat het gebruik van de televisie ingewikkelder maakt.

De Hisense Smart TV lijkt in eerste instantie een goede keuze, maar als je klant bent bij Odido, kom je voor onaangename verrassingen te staan. Het feit dat de tv de Odido-app niet ondersteunt, betekent dat je altijd een extra ontvanger nodig hebt, wat je duurder komt te staan. Hierdoor is deze televisie niet de beste keuze voor Odido-gebruikers.

Heb jij ook een Hisense 50A79KQ Zwart?

Als er vooraf wat onderzoek was gedaan bij Odido welke apparaten worden ondersteund was er niks aan de hand geweest, daarom is het zo belangrijk om er even een klein beetje tijd in te steken.
Nou nou meneer Wijsneus 😁😁😁

Je zou toch denken dat zo'n grote organisatie als Odido het allemaal tiptop op orde heeft, inclusief een fatsoenlijke app voor m'n Hisense tv, maar blijkbaar had ik een glazen bol nodig voor mijn aankoop. Maar het lig niet alleen aan Odido. De nalatigheid ligt ook bij Hisense.

[Reactie gewijzigd door petrusvR op 9 september 2024 17:10]

HiSense is blijkbaar niet groot genoeg om naast Samsung/LG/Google TV met een eigen OS voor televisies ook een breed app aanbod te krijgen.
Ik vind het eerder een bijzondere keuze van HiSense om niet voor een bestaand OS als dat van Google te kiezen. Philips TV's hebben tegenwoordig ook een eigen OS, daar zijn ook niet alle apps voor beschikbaar.
Het was overigens vooraf wel te vinden dat die apps beperkt zijn:
Het probleem ligt primair bij de provider, die geen app-ondersteuning biedt voor bepaalde tv-besturingssystemen, waaronder dat van mijn smart-tv. Dit leidt tot beperkingen voor klanten zoals ik, die verwachten via hun smart-tv toegang te krijgen tot de diensten van de provider. Het is opvallend dat de app niet breder beschikbaar wordt gesteld, terwijl dit de functionaliteit zou vergroten

De keuze om slechts een beperkt aantal platformen te ondersteunen, lijkt vanuit operationele factor efficiënt, maar gaat ten koste van de gebruikservaring van een deel van de klanten. Het ontbreken van ondersteuning is frustrerend, terwijl mijn smart-tv exclusief buiten gesloten blijft.

Men zou verwachten dat een grote provider erkent hoe belangrijk het is om diensten breed toegankelijk te maken, ingewikkeld het besturingssysteem van de consument. Door het gebrek aan ondersteuning te combineren met extra kosten voor een ontvanger, waardoor de aanbieder zowel praktisch als financiële barrières voor de klant is, wat een discutabele

Daarom heb ik besloten dat mijn contract niet is verlengd. De extra kosten voor een ontvanger zijn onredelijk hoog, en voor deze prijs mag ik meer flexibiliteit verwachten. Eén soortgelijke fout is voldoende om de relatie te beëindigen.