€ 279,- bij Amazon.nl Marketplace

LG DS70TY Review

28 augustus 2024, laatste update op 28 augustus 2024, 312 views Rapporteer
Product geleend +1

Compacte design, veel audio ondersteuning dolby en dts, wow-orkest eerder storend dan prettig. Veel audio profielen, bioscoop modi favoriet. App is omslachtig. Prijs is gunstig voor kwaliteit.

Pluspunten

• Dolby Atmos
  • DTS:X
  • Uitbereidbaar

Minpunten

• WOW-Orkest

Ik heb het product enkele weken mogen testen

Design
De subwoofer is relatief groot maar wel draadloos. De soundbar is relatief klein en minder breed dan een 55 inch tv. Ik irriteerde me wel aan het design van de lampjes om functies weer te geven. De soundbar heeft standaard drie witte stipjes die bepaalde modus en functies voorstellen. Bovenste lampje brand is de modus op HDMI, twee ledjes is bluetooth. Ook het geluid is opgebouwd als een pyramide, echter komt het geluid bij mij niet harder dan een bolletje. Op de bovenkant van de soundbar zitten touch knoppen om de soundbar te bedienen, als je ze gebruikt zie je achteraf wel de vetvlekken van je vingers.

Geluidskwaliteit
Geluid is goed en de subwoofer is een gewenste toevoeging. Ik heb vooral Dolby Atmos films gekeken op de streaming diensten, het is niet het Dolby Atmos ervaring als in de bioscoop maar je merkt zeker waar het geluid vandaan komt. Wellicht is het wel beter als je nog twee boxjes links en rechts van je hebt staan, zoals ook in de handleiding wordt vermeld, maar het is onduidelijk of je deze los erbij kan kopen als een upgrade. Een ander model lijkt hetzelfde te zijn maar dan met die twee boxjes erbij. Alle belangrijke geluidskwaliteiten worden ondersteund Dolby Atmos en DTS:X

Tijdens het gamen op een console is het geluidskwaliteit zeker goed, wel de geluidsmodus "Gamen" aangezet, met surround optie aan. Echter blijft een headset voor mij toch een voorkeur hebben vooral in shooter achtige games. Voor openwereld games is geluid de soundbar zeker mooi om van te genieten (Horizon Forbidden West bijvoorbeeld)

Geluidsmodi
Vooral de Bioscoop en AI Sound Pro geluidsmodi zijn bij mij favoriet. Voor standaard tv kijken gebruik ik meestal de AI Sound Pro modus. Als ik een film aan het kijken ben switch ik naar de Bioscoop modus, dit geeft voor mij net iets meer bioscoop geluid gevoel.

App
Er zit ook een app bij, LG Soundbar, koppelen is vrij gemakkelijk als je de bluetooth aanzet op de soundbar. Ik krijg nu wel de notificaties dat nieuwere modellen naar de LG ThinQ app gaan, deze soundbar is nog niet te koppelen met die app op het moment van schrijven. Als je een film aan het afspelen bent kan je niet zo even via de app de geluidsinstellingen wijzigen je moet daarvoor de soundbar in bluetooth modus zetten. Wat de app eigenlijk teniet doet.

Ingebruikname
Naast de soundbar en subwoofer komt er een afstandsbediening bij met batterijen, twee stroomkabels om de soundbar en subwoofer van stroom te voorzien, HDMI kabel, optische kabel en beugels om de soundbar te bevestigen aan een LG TV QNED 2024 modellen. De afstandsbieding is een kleinere versie van de tv afstandsbediening en is van plastic kwaliteit. Als je van bron wisselt, hoor je een ai achtige stem in het engels die zegt op welke bron je nu zit.

WOW feature
Als je een LG TV hebt die WOW-interface en WOW-orkest ondersteund kan je de soundbar combineren met je TV, hierdoor zou je nog meer geluid ervaring moeten merken. Mijn TV viel in deze ondersteuning en heb een mixed ervaring van deze feature. Sommige series en films die je afspeelt kan je je aan het geluid storen. Je hoort het geluid soort van dubbel of stemmen komen uit je TV en omgevingsgeluiden uit de soundbar waardoor het niet lekker hoort. De meeste problemen hiermee ondervond ik tijdens gewoon surround geluid. Films en series met Dolby Atmos ondersteuning had ik hier minder last van. Ik heb het uiteindelijk uitgezet, want je moet dan telkens wisselen kan bron, tv en soundbar of alleen de soundbar, dit is te veel gedoe voor mij via de TV instellingen om het telkens aan te passen.

Milieu
Ik noem het toch maar, omdat het voor meer mensen soms meespeelt, De doos en verpakking is van gerecycled pulp en gecertificeerd door SGS als een Eco product. Er zit geen piepschuim in. Voor de soundbar, alles wat plastic is, is gerecycled plastic en zelfs het stof om de soundbar en subwoofer is gerecycled jersey stof. Om toch een verbetering to noemen, de accessoires zitten in een plastic zak en de afstandsbediening in een plastic/piepschuim achtig materiaal. Dit had ook in een papier variant gekund, wellicht in de toekomst.

Prijs
Deze LG soundbar met 3.1 kanaal valt redelijk in een goede instap model. Tevens kan je deze upgraden naar 5.1 door de twee kleine boxjes voor achter je aan te schaffen. Op het moment van schrijven is deze soundbar te verkrijgen voor 354,12, wat het zeker een goede soundbar maakt voor een iemand die meer geluidskwaliteit wilt dan alleen wat uit zijn TV komt.

Heb jij ook een LG DS70TY?