ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X OC Edition Review

28 augustus 2024, laatste update op 28 augustus 2024, 246 views Rapporteer
Product gekocht 0

Bloedsnelle kaart die ook nog eens stil is, een van mijn beste aankopen.

Pluspunten

• Bloedsnel (passmark van 35460)
  • Stil
  • Lage temperatuur

Minpunten

• Prijs (al is die nu wel dalend)
  • Formaat
  • Meegeleverde GPU stand pas niet in elke kast als de kaart verticaal staat.

Voor mijn nieuwe build gekozen om te upgraden naar een RTX 4080 super.

Ik kom af van een build waar een RTX 3070 in zit, het was dan ook even schrikken toen de doos met de videokaart binnen kwam, waar ik eerst dacht dat er veel opvulling in zat bleek de videokaart echt een beest van een kaart te zijn kwa dimensies.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/CaWpNStgEWuvEnqj_N3vqs-pxbw=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/y7YaNBHiHrdknuNunTHD4237.jpg?f=user_large

Na installatie heb ik met passmark mijn volledige PC gebenchmarkt, hieruit kwam naar voren dat deze videokaart maar liefst een score van 35469 behaalt, waardoor die behoorlijk dichtbij de 4090 komt te liggen (38500)

je ziet vooral in de screenshot hieronder, dat op Directx12 de kaart in vergelijking met andere 4080 super het 24% beter doet.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/yZXQS6wXceRvetj0vN_bVnGoe0I=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/dREx2jsxMLKNBFyvqERYOxUo.jpg?f=user_large

Gezien dat ik de kaart pas een paar dagen in bezig heb kan ik er nog niet alles over vertellen, wel viel het me op dat de kaart erg koel blijft, bijvoorbeeld wanneer ik horizon forbidden west op max settings speel (3440x1440) behaal ik met gemak 130 fps en blijft de kaart slechts 43 tot 48 graden waarbij de helft van de tijd de fans niet draaien. nu heb ik natuurlijk de kaart verticaal staan met 3 140mm case koelers eronder welke hier natuurlijk aan bij dragen.

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X OC Edition?