€ 679,- bij Twaiko

MSI MAG 341CQP QD-OLED Zwart Review

26 augustus 2024, laatste update op 26 augustus 2024, 402 views Rapporteer

Fantastische ultrawide met mooie kleurenweergave en goede reponsetimes. Enkel de VESA mount volgt niet volledig de normale standaard doordat de schroefdraad dieper zit dan normaal. Maar dit probleem is opgelost met de standoffs die standaard met het scherm worden geleverd.

Pluspunten

• kleurweergave
  • kvm switch
  • snelle refreshrate

Minpunten

• vesa draad dieper dan standaard

Fantastische ultrawide met mooie kleurenweergave en goede reponsetimes. Omdat dit een QD-OLED scherm is moet er meer rekening gehouden worden met burn in. Maar dit wordt door de software van het scherm grotendeels "achter de schermen" opgelost.

Enkel de VESA mount volgt niet volledig de normale standaard doordat de schroefdraad dieper zit dan normaal. Dus kan je niet de standaard VESA schroeven gebruiken. Maar dit probleem is opgelost met de standoffs die standaard met het scherm worden geleverd. In de handleiding staat dat de standoffs bedoeld zijn om het scherm aan een muur te bevestigen. Maar je kan deze ook gewoon gebruiken voor een monitor arm. Enigste nadeel is dat de center of gravity wat verlegd wordt waardoor er meer gewicht komt op de verticale swivel van de arm. Tot nu toe geeft dit bij mij geen problemen.

Heb jij ook een MSI MAG 341CQP QD-OLED Zwart?

Enkel de VESA mount volgt niet volledig de normale standaard
Misschien een kleine correctie want de VESA mount is wel gewoon volgens de normale standaard want VESA standaard heeft alleen met de afstand van de schroefgaten te maken ( 10 cm ). Wel is inderdaad de manier van monteren van de plaat ietwat afwijkend en de schroefgaten inderdaad dieper zitten. Dankzij jou tip van die afstandsbussen hoefde ik verder dus niet te zoeken en heb ik die ertussen geplaatst. Alleen hadden wat mij betreft die afstandsbussen wat korter mogen zijn.