LG 75QNED916QA Zwart Review

19 september 2024, laatste update op 19 september 2024, 276 views Rapporteer
Product gekocht 0

Deze TV in de aanbieding gekocht, veel scherm voor je geld en best wel voorzien van moderne opties zoals hdmi 2.1 met 120hz VRR ondersteuning. In eerste instantie ook wel tevreden, maar de vertical banding is uiteindelijk voor mij persoonlijk zo erg dat ik afstand heb genomen van deze TV na een paar maanden gebruik.

Pluspunten

• Prijs
  • Aansluitmogelijkheden
  • Gaming opties en goede responstijd
  • 120hz VRR
  • Redelijk geluid
  • HDR piekhelderheid en sowieso een helder scherm

Minpunten

• Vertical Banding
  • Blooming
  • Sommige content extreem veel last van banding
  • Judder
  • Upscaling

3 van 5 sterren (Voldoende)
De vertical banding is zo prominent met sommige vormen van content. Egale vlakken en pan-shots zie je continue verticale strepen in het beeld en ik ging mij daar echt heel erg aan storen. Voetbal kijken is niet te doen en ook wat gamen betreft, zie je een blauwe lucht of een ander egaal vlak dan ga je strepen zien. Ook viel de judder mij op tijdens pan-shots en handelt hij wat mij betreft nogal aggressief met de local dimming zodat je dit ook wel ziet, ongeacht op welke stand je dit zet.

De TV is dan wel weer lekker fel en dat komt de piekhelderheid ten goede met HDR content. Upscale en beeldverwerking kan een stuk beter, maar in deze prijsklasse verwacht ik geen wonderen. Meer last van blooming en halo effect dan bij een oudere Sony FALD tv. Deze LG heeft een bak meer dimming zones, maar gaat er anders mee om. Ik vond het met sommige content best goed, maar meestal iets te aanwezig en er valt behalve 3 standen weinig te tweaken. De enige optie om er echt van af te zijn is de local dimming uit te schakelen, maar dan schakel je eigenlijk gewoon wat generaties terug en heb je een full back lit LCD, inclusief alle bleeding en slechte uniformiteit die daar bij hoort en dan is het ook echt geen al te beste.

Het zal niet voor iedereen een onoverkomenlijk probleem zijn. Hier in huis ook, sommigen hadden er totaal geen last van en ben jij zo iemand dan haal je denk ik een prima TV in huis voor het geld. Stoor je je snel aan dit soort issues, ga dan echt verder kijken.

Ik ben zelf uiteindelijk toch bij een topmodel OLED uitgekomen, een heel stuk duurder dan deze TV, maar het scheelt een hoop ergernis.

Heb jij ook een LG 75QNED916QA Zwart?