€ 895,- bij Art Electronics

LG OLED evo C4 55" Bruin Review

23 augustus 2024, laatste update op 23 augustus 2024, 2.441 views Rapporteer
Product geleend +1

Ik heb deze televisie getest via een testpanel en ben fan! De installatie ging makkelijk, en de beeldkwaliteit is verbluffend. Films en games zien er fantastisch uit dankzij levendige kleuren, diep contrast en Filmmaker Mode, wat zorgt voor een echte bioscoopervaring thuis. Ook in een lichte kamer valt de reflectie mee door het heldere OLED scherm van de C4. Voor gamers is de tv ideaal door de Game Mode, 144Hz ondersteuning voor PC gamers, en VRR & G-Sync en AMD FreeSync Premium. Het geluid laat wat te wensen over, maar is op te vangen met externe apparatur. Al met al biedt deze televisie een geweldige combinatie van beeldkwaliteit, functionaliteit en design.

Pluspunten

• Prachtige kleurweergave en diepe zwarttinten
  • Hoge helderheid
  • Ultiem gamen met Game Mode
  • Ingebouwde Chromecast
  • Mooi design

Minpunten

• Geluid valt een beetje tegen

Ik heb de kans gekregen om deze televisie te testen.

Design en installatie:
Het eerste wat me opviel, is het stijlvolle design van deze LG televisie. Het lijkt veel op de eerdere modellen, maar die vind ik ook erg mooi ontworpen. De voet heeft een subtiele bruine gloed en de achterkant een mooie geborstelde steenlook. Dit geeft de tv een luxe uitstraling. De installatie verliep soepel, ondanks dat de handleiding wat druk was. Veel onnodige details in mijn optiek. Met vier HDMI 2.1-poorten en handige bijgeverde clips voor kabelmanagement kun je alles netjes wegwerken.

Beeldkwaliteit:
Eerst even even een snelle update uitgevoerd, daarna kon de pret beginnen. Het beeld is echt verbluffend: levendige kleuren, diep contrast, donkere zwarttinten en scherpe details. Films en games zien er geweldig uit. Wanneer Dolby Vision beschikbaar is voor een serie of film, switcht de televisie hier automatisch naar. Je krijgt dus automatisch de beste weergave! De Filmmaker Mode maakt films kijken een echte bioscoopervaring, gewoon thuis. Ook al is mijn woonkamer erg licht, de reflectie op het scherm valt enorm mee. Ik maakte me daar zorgen over, wat geheel onnodig blijkt te zijn. De kijkhoek is ook uitstekend, en ik heb geen last van de groene waas waar anderen het over hebben.

Gaming:
Voor gamers is deze tv een topkeuze. Als je een spelcomputer aansluit, schakelt de televisie automatisch naar game mode. In de Game Optimizer kun je instellingen aanpassen en de FPS van je spel zien. Er is een 144Hz-modus, wat vooral handig is voor pc-gaming. Een spelcomputer heeft daar (nog) niks aan op het moment van deze review. Daarnaast ondersteunen zowel Nvidia's VRR & G-Sync als AMD FreeSync Premium een soepele beeldweergave zonder haperingen.

Geluid:
Het geluid van de televisie is voor een tv goed, al mis ik persoonlijk wat diepe bastonen. Luisteren naar muziek klinkt hierdoor niet zo prettig, vind ik. Met een soundbar of subwoofer kun je dit eenvoudig verbeteren, ik heb zelf externe apparatuur aangesloten om dit "gebrek" op te vangen.

Conclusie:
Al met al is dit een fantastische televisie met een prachtig design, geweldige beeldkwaliteit en handige functies voor gamers. Wat mij betreft een echte aanrader!

Heb jij ook een LG OLED evo C4 55" Bruin?