Na een hele lange tijd met een brakke NetGear draadloze router te hebben gewerkt, werd het tijd voor wat nieuws.
Ik had bij de NetGear de volgende problemen:
- Soms was de draadloze verbinding niet beschikbaar, apparaat had eerst een reboot nodig
- af en toe viel de verbinding tijdens het surfen weg, apparaat had een reboot nodig voordat de verbinding hersteld kon worden
- veel netwerkkaarten werkten niet lekker in combinatie met de router
Het ging om dit type:
Omdat ik helemaal klaar was met deze NetGear en ik goede verhalen had gehoord over Sitecom, besloot ik voor een router van dit merk te gaan.
Bij de Saturn waren er een aantal types beschikbaar. Ik zocht een model met een goed ontvangst en kwam toen dit type tegen.
Het apparaat moest 79 euro kosten. Ik kwam er via Tweakers achter dat deze bij de concurrent 69 euro kost en kreeg hem voor deze prijs mee.
Het belangrijkste voor mij is:
- De verbinding moet ten alle tijden beschikbaar zijn
- de verbinding mag niet wegvallen tijdens het gebruik
- minimaal gigabit voor de bekabelde verbinding
Omdat deze router hieraan voldeed, ging hij gezellig mee naar huis.
Installatie
Het installeren was kinderlijk eenvoudig. Gewoon een kwestie van:
- uitpakken
- kabels erin
- bekabeld verbinden en surfen naar 192.168.0.1
- standaard gebruikersnaam en wachtwoord opgeven
- configureren (erg eenvoudig door de gebruikersvriendelijke interface)
- draadloze verbinding instellen op bijvoorbeeld je laptop
- klaar (binnen 5 minuten)
Gebruik
De router voldoet aan mijn eisen. De verbinding is goed beschikbaar en lekker snel. Ik gebruik nog G apparaten dus kom niet boven de 54Mbit. Ik had nooit last van een trage verbinding maar deze voelt nog net iets sneller.
Mijn vaste machines maken nu onderling gebruik van een gigabit verbinding en dit loopt allemaal prachtig. Zelfs de verbinding tussen mijn Ziggo modem en de Sitecom loopt op gigabit en alles is vliegensvlug.
Wij wonen in een 1-level appartement en zo'n uberdikke router was eigenlijk niet nodig geweest (de hele portiek kan gebruik maken van mijn verbinding). Maar omdat ik eindelijk een goede draadloze verbinding wou hebben en een gigabit bekabelde verbinding wel zag zitten... Toch maar voor overkill gegaan.
Ik heb de router vanaf januari 2011 in gebruik en tot op heden heb ik nog nooit een probleem gehad met dit apparaat. Al die tijd loopt het apparaat stabiel en is de verbinding optimaal en betrouwbaar. Goede keuze dus!