Mars Gaming MC-COREW Review
22 augustus 2024, laatste update op 22 augustus 2024, 164 views
Rapporteer
Product gekocht
Gezien mijn configuratie, mATX moederbord met hierop 135 mm CPU koeler, 500GB SSD, geen SATA schijven (HDD, SSD), geen videokaart, de interne GPU voldoet en een modulaire voeding waardoor alleen Power kabels nodig (24 en 8 pins) voor mij een redelijk alternatief tov Cooltek/Jonsbo U3 zilver.
Window zijpaneel had van mij closed/mesh mogen zijn zoals bij de U3.
Pluspunten
- Kast geheel van staal m.u.v. Window paneel
- Kast geheel wit gespoten m.u.v. Window paneel
Minpunten
- Frontventilatoren, alleen Molex, schroeven te zien op front
- Pootjes geperst in staal, slechts 2 mm
- Ventilator achter slechts 80 mm
- Door de afmetingen nauwelijks ruimte voor kabels bij mATX moederbord
- Montage SATA schijven !!
- 1x USB2, 1x USB3 op front
3 van 5 sterren (Voldoende)
Mijn vorige behuizing, een Sharkoon mATX (360 x 185 x 415 mm) was na inbouw van mijn huidige moederbord en na verwijderen van de DVD-brander aan de voorkant helemaal leeg.
De kast staat bij mij rechts op het werkblad, dus al jaren keek ik naar een zwarte zijkant van 360 x 415 mm.
Zo ontstond de gedachte om over te stappen naar een kleinere kast, maar dan in wit / zilver.
De PC gebruik ik voor standaard werkzaamheden, internetten, mail, tekstverwerking.
Daarnaast foto- en simpele video bewerking, ook prima te doen met de interne GPU, dus al vele jaren geen videokaart.
Omdat op het huidige moederbord (Asus B660M-K D4) ook de SSD zit, was daardoor ook de SATA SSD komen te vervallen.
Selecterend op diverse kenmerken (mATX en kleiner, afmetingen, CPU koeler hoogte, kleur) kreeg ik een aardig inzicht in de huidige mogelijkheden.
Voor mij opvalllende nieuwe kenmerken waren het Window zijpaneel en behuizingen met de voeding vlak achter het front.
Hierdoor een aantal kasten wel lager, zo'n 300 mm, maar voor mij nog steeds vrij diep.
En in wit / zilver kwamen o.a. de Lian Li A3 in de selectie voor met een diepte van 443 mm.
En de Asus AP201 met 460 mm.
Na het afknijpen van de diepte naar 330 mm en het vergroten van de hoogte naar 380 mm en de kleur weglatend, kwamen in het zwart meerdere kasten waaronder de Jonsbo U3.
Maar het idee was wit, dus hierdoor vielen toch veel kasten af.
De U3 zilver in principe niet meer leverbaar.
En zo kwam ik uiteindelijk uit bij het merk Mars Gaming, totaal onbekend bij mij.
Na veel aarzelen mij toch verdiept in het merk en op hun website meerdere kasten bekeken.
Er is een behoorlijk aanbod een kleine kasten (360 x 200 x 310), allemaal bekeken.
Na opnieuw lang wikken en wegen tussen de diverse modellen is het de MC-COREW geworden, de kleinste van alle.
Nog even getwijfeld bij hun model MC-Elite, een kast te vergelijken met de Lian Li A3, maar ook deze compacter (312 x 167 x 360), maar met een max CPU koeler hoogte van 134 mm had ik ook mijn koeler van 135 mm moeten vervangen.
Aanschaf alleen via Amazon, nog niet eerder gedaan.
Wel een NL webwinkel gevonden, die Mars gaming kasten verkoopt, maar niet de kleine modellen.
Van te voren wist ik, dat ik moest dealen met een Window zijpaneel en "multi color" ventilatoren waarvan ik vermoedde, dat deze alleen een Molex hebben.
Na ontvangst bleek dat inderdaad het geval, dus 1 ventilator vervangen door die uit mijn vorige kast met een 3-pins connector en alleen deze aangesloten.
Ook bleek de kast uit één geheel van staal te bestaan, geheel wit, alleen het Window paneel met 4 schroeven te verwijderen, plexiglas in een donkere kleur.
De montagepunten voor het moederbord zitten dus op het rechter zijpaneel, de ventilatoren zijn geschroefd binnen op het frontpaneel, waardoor de schroeven zichtbaar zijn.
In de bodemplaat nog roosters, maar door de pootjes van 2 mm zal er nauwelijks lucht door te zuigen zijn.
Op de achterkant een 80 mm ventilator aangebracht.
Nu heb ik de pech, dat op mijn moederbord slechts 1x sys-fan connector zit.
Het geluk is dan weer, dat de 120 mm fan zowel molex als 3-pins connector heeft.
Dus dezelfde oplossing als in mijn vorige kast, 120 mm fan op de sys-fan connector en de 80 mm fan via een verloopkabeltje op de molex van de 120 mm.
Hierdoor geen kabel met molex connector vanaf de voeding nodig, dat scheelt een dikke kabel !!
Op een foto te zien, dat SATA schijven op de opstaande rand van het frontpaneel kunnen worden bevestigd, hoe bedenken zij het!
En terwijl ik deze tekst intik, zie ik in HWmonitor de temperatuur tussen de 30 - 38 gr bewegen.
Samengevat, deze kast voldoet voor mij, zeker nu de kast over dwars staat en ik tegen de witte rechter zijkant kijk ipv de donkere linker zijkant!