LG QNED87 (2024) 55" Zwart Review
20 augustus 2024, laatste update op 20 augustus 2024, 312 views
Rapporteer
Product geleend
Fijne en mooie TV die ik nu een week in gebruik heb omdat ik deze mag testen. Eenvoudig in gebruik en zeer goede beeldkwaliteit dankzij ingebouwde functies en Ai beeldverbetering programma's. Top TV met WebOS, ChromeCast, en Apple Airplay. Magic remote draagt ook echt bij aan het gebruiksgemak van de televisie. Het matte scherm zorgt er voor dat er weinig reflecties zichtbaar zijn en de brede kijkhoek zorgt er voor dat je gemakkelijk vanuit elke hoek tv kunt kijken. Het ingebouwde geluid voldoet niet aan mijn verwachting, mede doordat ik gewend ben tv te kijken met een 5.1 surround set. Nu deze eenmaal aangesloten is voldoet de tv weer aan alle eisen. De TV kan ook als hij uitgezet wordt in een snelle standbye modus staan, of als klok dienen of met kunst weer te geven. Voor mij overbodig maar wel een leuke toevoeging. Aanrader dus!
Pluspunten
- Hoge beeldkwaliteit mede dankzij Ai
- Goede connectiviteit
- Middenvoet met kabelgeleiding
Groot helder beeld met chromecast functie
Deze tv ontvangen om te mogen testen. Mijn 40 inch televisie met google chromecast aan de kant voor deze slimme 55 inch smart tv. De TV is eenvoudig te installeren en met behulp van je smartphone en de meegeleverde afstandsbediening die werkt als een muis, zo gepiept.
De eerste test gelijk op youtube. Haarschelp beeld alleen blijft het geluid een beetje wat ik gewend ben van een televisie. Een beetje mid tot high end en wat weinig bass. Maar niet getreurd want er zitten voldoende opties om speaker en surround sets te koppelen. Wel ontbreekt er een 3.5mm jack aansluiting voor een hoofdtelefoon waar je deze bijna nooit meer op televisies ziet.
Van Full HD naar 4K kijkt fantastisch. De Ai functies voegen aanzienlijk toe ter verbetering van het beeld en de kijkbeleving. Door het matte scherm heb je nagenoeg geen last van reflecties op het beeldscherm. Daarnaast zijn er diverse opties voor de helderheid en het sparen van je ogen met de speciale functies t.b.v. het blauwe licht.
Mijn Chromecast heb ik niet meer gebruikt. Je streamt eenvoudig al je content naar de ingebouwde Chromecast van deze TV zodra hij gekoppeld is aan je internet verbinding. Hierdoor heb je nagenoeg geen TV aansluiting meer nodig want alle contant is een paar kliks verwijderd. Het even wennen door met de afstandsbediening op de TV te wijzen, maar na een tijdje werkt het snel en eenvoudig als een muis.
Deze tv is echt een aanrader.