€ 799,- bij Coolblue.nl

LG QNED85 (2024) 65" Zwart Review

19 augustus 2024, laatste update op 19 augustus 2024, 119 views Rapporteer
Testpanel +1

Na een paar dagen met de LG 65QNED85 ben ik positief verrast. De tv biedt veel waar voor zijn geld. Vooral voor gamen is hij ideaal dankzij HDMI 2.1 en 120Hz, wat zorgt voor vloeiende beelden. De WebOS-interface is eenvoudig, maar soms wat traag. Het geluid is oké, maar voor een filmervaring zou een soundbar beter zijn. Helderheid en kleuren, vooral met HDR, zijn fantastisch, hoewel het contrast niet helemaal op OLED-niveau zit. Het design is strak en modern, en de bouwkwaliteit voelt degelijk aan. Bij snelle bewegingen is er nauwelijks ghosting, wat een pluspunt is voor sport en gaming. Al met al een uitstekende tv voor wie op zoek is naar goede prestaties zonder de hoofdprijs te betalen.

Pluspunten

• Kleurweergave
  • User Interface
  • Beeldkwaliteit
  • Beelddiameter
  • ChromeCast

Minpunten

• Verticale LED-zones

Ik heb nu een paar dagen de LG 65QNED85 in huis, en ik moet eerlijk zeggen: deze tv heeft me (ons) positief verrast. Het is echt een mooie mix van goede prijs en prestaties. We hebben er al heel wat uurtjes met het gezin mee doorgebracht, en zowel films als games komen er fantastisch op uit.

Featureset & bediening
Vooral voor gamen is deze tv top. De HDMI 2.1 en 120Hz zorgen voor een super vloeiende ervaring, wat mijn zoon en ik erg waarderen. De WebOS-interface is makkelijk te gebruiken, maar af en toe wat traag bij het opstarten van apps. De Magic Remote is wel geweldig, het voelt alsof ik een toverstaf in mijn hand heb.

Audio
Het geluid is oké, maar niet denderend. Voor films en games mis ik soms de diepe bas. Gelukkig kun je met de AI Geluid PRO wat bijstellen, maar een soundbar zou hier wel echt een verbetering zijn.

Contrast en helderheid
De helderheid is echt top, vooral met HDR-content. Het contrast is goed, maar je merkt wel dat het geen OLED is, vooral bij donkere scènes. Soms zie je wat lichte vlekken rond heldere objecten (blooming), maar dat stoorde me niet heel erg.

Vormgeving
Qua design ben ik erg tevreden. Hij ziet er modern en strak uit, met dunne randen en een stevige, makkelijk te monteren standaard. Hij voelt ook degelijk aan, wat belangrijk is als je zo’n groot toestel in de woonkamer zet.

Kleurweergave
De kleuren zijn levendig en echt prachtig om naar te kijken, zeker met HDR aan. Standaard zag het er al goed uit, maar je kunt de instellingen naar eigen smaak aanpassen als je dat wilt.

Ghosting
Ik ben echt blij met hoe deze tv snelle beelden weergeeft. Bij sport en games is er vrijwel geen motion blur of ghosting te zien, wat de kijkervaring een stuk prettiger maakt.

Bouwkwaliteit en afwerking
De tv voelt solide en stevig aan, en de afwerking is netjes. Het is geen lichtgewicht toestel, maar dat maakt het ook robuuster en geeft het een premium gevoel.

Prijs
Voor wat je krijgt, vind ik de prijs heel redelijk. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar je krijgt veel premiumtechnologie voor je geld, zoals de Quantum Dot en NanoCell technologieën.

Kortom, de LG 65QNED85 heeft me (ons) echt verrast. De kleuren, het vloeiende beeld en het design zijn echte pluspunten. Het geluid kan beter, maar dat valt makkelijk op te lossen. Voor deze prijs vind ik het een hele goede deal, zeker als je veel sport of games kijkt. Aanrader!

Heb jij ook een LG QNED85 (2024) 65" Zwart?