Toepassing
Op de loopdeur van onze garage en op de voordeur heb ik de Switchbot Pro geïnstalleerd.
Installatie
De installatie is heel eenvouding. met drie schroeven zet je de grondplaat op de cilinder en de app helpt je met de kalibratie. Het werkt hierbij beter om de app in het Engels te gebruiken omdat anders de instructies niet altijd duidelijk zijn.
gebruik
Binnenkomen middels je vinger afdruk en automatische vergrendeling na een X aantal minuten. Wij waren in het begin erg enthousiast.
Issues en support
In de drie maanden dat we het systeem gebruiken zijn we tegen een aantal vervelende issues aangelopen:
- De garagedeur status wordt soms niet geüpdate in de app. De deur is dan opengedraaid middels het wiel op de Switchbot maar volgens de app is deze gesloten. Als gevolg hiervan werkt auto-lock niet.
- De garagedeur is dicht maar de app meld de status open, ook dan gaat de deur niet op slot.
- De voordeur wordt ontgrendeld middels vinger afdruk en gaat normaal open. Na het sluiten ontgrendeld de deur zichzelf en blijft dit doen. Dit is alleen met herkalibratie te herstellen.
Inmiddels ben ik al meer dan drie weken met de afdeling support in overleg. In eerste instantie hebben ze mij gevraagd een herkalibratie uit te voeren. de problemen blijven en nu geven ze aan pas verder te gaan als ik een video stuur van de kallibratie en het probleem. Dit geeft mij weinig vertrouwen in het proces.
In de tussentijd is er wel een update uitgekomen die de foutieve status van het slot moet verhelpen. Ook deze heeft mijn probleem niet opgelost. En misschien nog wel vreemder, de afdeling support heeft mij niet geattendeerd op deze firmware update.
In theorie een mooi en compleet systeem. In de praktijk heb ik issues met twee van de twee sloten.
Update oktober 2024
Na intensief en langdurig contact met de support afdeling van switchbot heb ik mijn geld terug gekregen, omdat ze niet in staat waren de problemen op te lossen. Verder viel het mij op dat het rubber van één van de twee touchpads plakkerig was geworden. Ik heb geen idee wat hiervan de oorzaak is.