Xiaomi Watch S3 Zwart Review

wilvanwil
16 augustus 2024, laatste update op 26 augustus 2024, 1.715 views Product gekocht

Xiaomi Watch S3 Zwart

Kwalitatief goed product met veel opties en lange batterijduur, voor een zeer scherpe prijs. Contactloos betalen een grote pré! Geef niet snel 5 sterren, maar 4 is simpelweg te weinig.

Pluspunten

• Prima batterijduur
  • Contactloos betalen
  • Snelle interface
  • Mooi scherm
  • 2GB opslag, dus zonder telefoon met muziek workouts te doen
  • veel opties voor deze prijs
  • Tijdens workouts horloge ook gewoon te gebruiken

Minpunten

• alleen betalen met creditcard vooralsnog, niet met gewone bankkaart

Xiaomi Watch S3

3,5 jaar deed ik al met mijn Amazfit T-Rex, is nog steeds prima, op de bekende tekortkomingen na, maar voor mij voldeed ie. Twee jaar veel gebruikt met hardlopen, naast mijn telefoon. Prima om je hartslag te monitoren etc. Batterijduur nog steeds top! Heb de ontwikkelingen van betalen met smartwatch wat gevolgd, maar met ING vond ik bij andere watches te weinig mogelijkheden.
Waarschijnlijk kon het wel, maar dan alleen met de duurdere watches meen ik, waar ik dan weer vaak zie dat de batterijduur zeer beperkt is.

Nu kwam ik deze Watch S3 tegen, en qua mogelijkheden is ie vergelijkbaar met de T-Rex, maar dan net even een stap vooruit! Voor mij waterdicht, hartslag, GPS, sportmodi van belang. En deze S3 met o.a. NFC, in de omschrijving werd ook betaling met Mastercard vermeld, dat interesseerde me, zeker voor 129 euro het proberen waard.
(Ok, beetje Xiaomi fan met oortjes, tv, telefoon, vaak veel voor relatief weinig en kwaliteit prima)

In vergelijkingen komt de batterijduur er weer goed uit, vermoed dat het vooral ook komt omdat er geen Wear OS of ander batterij vretende OS op zit. Had 'm zaterdag opgeladen tot ca. 80%, vandaag na 2x sporten(niet heel lang, klein half uurtje, terugkomende van knie operatie) maar werkt als een zonnetje. Natuurlijk ook veel watch faces geüpload en geprobeerd, ook dat gaat veel vlotter dan de T-Rex. Allerlei instellingen gecheckt. Veel schermtijd dus. Zaterdag eind van de middag een week later nog 26%.

De reactie bij het omdraaien om scherm te zien is perfect, bij de T-Rex net ff trager, en soms net niet. Tijdens het sporten ook snel reagerend, en tussen de verschillende menu's te browsen terwijl er een workout aanstaat, dat kan bij de T-Rex niet.
Music control werkt ook prima. Er schijnt 2GB aan muziek bestanden op te kunnen. In de app via 'music' toe te voegen. Even 1 nummer geprobeerd, dat gaat met bluetooth snelheid, 2GB vullen zal wel even duren. (Ca. 20 sec. voor ca. 6MB) Dit horloge heeft dan ook geen wifi, maar ik ga dat niet missen, zou ook een batterijslurper zijn lijkt me. Het maken van een afspeellijst is makkelijk, alleen de nummers er in zetten niet, dat lijkt slechts 1 voor 1 te kunnen. Dus ik kopieer vooralsnog maar wat, en maak geen afspeellijsten, speel wel random af. Of via mijn telefoon, maar die hoeft in principe zo niet meer mee. Las ergens in een review dat iemand maar 61 nummers kon kopiëren. Oh, en wat blijkt nu, dat klopt, vreemd, precies 61 nummers inderdaad, er is 431 van de 2110 MB gebruikt. Hopelijk ooit met firmware update verbetering, heb het bij Xiaomi gemeld.

De Mi Fit app is niet slecht, kon al mijn 240 workouts(voornamelijk hardlopen) van de afgelopen jaren uit de Zepp app importeren. En deze Mi Fit app pakt wel alles, ik gebruikte voorheen ook Sports-Tracker, maar die kon niet connecten met de T-Rex en nam geen hartslag mee in het overzicht.

Kwam na de aanschaf er achter dat de betalingen beperkt zijn, ok Mastercard vermeld, maar alleen als je een Curve creditcard hebt, die kan je voor 5,99 aanschaffen, en die kan je registreren in de Mi Fit app, en aan die curve card kan je dan je eigen credit card linken. Voor curve hoef je verder geen maandelijkse bedrag te betalen, er zijn wel beperkingen, maar vooral als je naar het buitenland gaat meen ik. Ik lees wel dat een gewone bankpas ook gelinkt zou moeten kunnen worden, mij lukt het niet. Zie er nergens een optie voor, enkel credit card. Ik heb ze een mail gestuurd om te vragen hoe dat zit. Vooralsnog geen duidelijk antwoord terug, maar mijn bankpas is Maestro, dus vermoed dat er alleen credit cards gelinkt kunnen worden.

Ondertussen wel al betaald met de watch. Ik was al blij dat de ING stopte met via de app contactloos betalen, dat schoot niet op, nu het met Google Wallet kan, gaat het wel lekker snel. Met de Watch S3 gaat dat net zo snel. Scherm automatisch aan als je je pols draait, bij de terminal houden en klaar! Goed, ik vermoed dat je nadat je je horloge af hebt gehad, toch voor een betaling weer even ok moet geven, niet elke keer pakt ie 'm meteen. Je dient nadat je je horloge af hebt gehad, ook weer je pin in te voeren. Heb voor de knop rechtsonder een Snelstart gemaakt voor de betaalpas, dan kan je op 'betalen' drukken, en dan heb je een minuut om te betalen. Dat lukt altijd snel dan. Het blijft sowieso fijner dan je telefoon of pas iedere keer tevoorschijn moeten halen.

We zijn weer een week verder. Batterijduur bijgehouden.
11-08 17:00 uur 100%
12-08 in de avond always on in de nacht uitgezet, had ik blijkbaar per ongeluk voor de hele dag aangezet, hoeft echt niet in de nacht.
13-08 om 23:30 73%
14-08 om 21:00 61%
15-08 om 23:30 48%

16-08 Na wat sporten, wat getest met 3 workouts, crosstrainer 10 minuten, lunges(training 'rekken' gebruikt), paar minuutjes, en een kwartier rustig hard gelopen. Dit alles met muziek aan, vanaf de Watch S3 verbonden met bluetooth oortjes.(geen telefoon mee). Nog even uitgezweet met muziek aan.

16-08 om 22:00 30%
Mijn inschatting, als je twee keer per week een uur sport, dan hoef je deze Watch maar 1x per week op te laden.

De trainingen worden netjes gesynchroniseerd in de Mi Fit app zodra weer geconnect. En wat blijkt, de Sports-Tracker app importeert ze ook, zonder dat ik daar iets voor heb gedaan. Kreeg wat later opeens drie meldingen uit die app, grappig en prima. Blijkbaar synct het e.e.a. met elkaar.

Wat ik nog mis is een lock optie, als ik ga douchen na het sporten spoel ik 'm graag af, de T-Rex kan ik snel locken, zodat de druppels niet allerlei acties op de Watch uitvoeren. Bij de S3 nog niet gevonden. Zal vast kunnen, nog even verder zoeken.

Ik heb verder geen notificaties ingesteld, niet nodig wat mij betreft, alleen als ik gebeld word dan wel, kan ik kiezen om met de Watch te praten(via bluetooth als de telefoon in de buurt is), of m'n telefoon te pakken. Zuurstof meet ik nooit, optie zit er wel op.
Zal nog wat tweaken om sneller bij de meer gebruikte workouts/gewenste functies te komen.

Al met al zeer blij met Xiaomi Watch S3. Mooi scherm, reageert snel op alles, werkt intuïtief, betalen, snelle gps fix, accuraat met sporten, voelt degelijk aan, customizable bandjes en verwisselbare rand. Heel veel watch faces beschikbaar die snel laden. Tijdens workouts kan je gewoon andere dingen doen op de Watch, muziek aan en uitzetten etc.

Heb jij ook een Xiaomi Watch S3 Zwart?

Nieuwe bankpassen hebben ook mastro (met cvc code), waaarschijnlijk kun je die wel koppelen. Ik twijfel tussen deze en de Huawei Watch GT4 (is ook twee keer zo duur en als deze ook goed is ;) ). Ben ook altijd tevreden geweest met Xiaomi bandjes.
Ok, goeie info, nog niet op die van mij zie ik, ga ik checken of ik die in mijn bank omgeving kan vinden.
dank je!
edit:
ING nummer heeft een letter er in, kan alleen cijfers invoeren, kan ook online geen apart banknummer vinden zonder letters, dan wel een specifieke cvc code.....

[Reactie gewijzigd door wilvanwil op 29 augustus 2024 18:41]

Ik heb hem nu ook, de Huawei ziet er wel meer premium uit maar kost ook het dubbele en denk dat deze watch gewoon voldoet :) Kan mijn bankkaart niet toevoegen, hij zegt dan dat ik een mastercard moet proberen (het achterliggende systeem is mastercard), er staat ook maar een rare UK bank in de lijst van Xiomi voor Belgie en Nederland. Ik probeer het later nog eens met mijn echte creditcard, maar die heb ik nu niet bij de hand.
Zoals in mijn review, dat is Curve inderdaad.
Als je daar voor 5.99 een card aanschaft, kan je die toevoegen aan je watch, en aan die card link je dan je credit card. Hoeft geen saldo op te staan, hij pakt automatisch de card waar saldo op staat.
Klinkt wat dodgy misschien, maar het werkt, ik heb er persoonlijk geen probleem mee. Hopelijk in de toekomst ook gewone bankpassen.
Heeft iemand deze S3 al geprobeerd met de app "Notify for Xiaomi & Mi Fitness"? Want die is ook geschikt voor de S3. Ik ben benieuwd naar de ervaring.

Ik gebruik nu de oude "Notify& Fitness for Mi Band", voor mijn Mi band 6, naar volle tevredenheid.Het was me de paar euro waard en heb nu veel meer opties.
Thx voor de revieuw.
Maar ik kan nergens de originele bandjes en bezels vinden.
Ik zit te denken aan deze, maar vooral om mijn zwem-workouts te volgen.
Ik zou willen weten of iemand daar ervaring mee heeft,
Ik wil eigenlijk alleen banen tellen of meters,
Edit: Oh, dat staat in de andere review Blijkt goed te zijn.

[Reactie gewijzigd door pear7777 op 15 december 2024 16:15]