€ 390,50 bij Amazon.nl Marketplace

ASUS Radeon RX 6600 DUAL V2 Review

Lockon
11 augustus 2024, laatste update op 11 augustus 2024, 129 views Rapporteer Product gekocht

ASUS Radeon RX 6600 DUAL V2

Prima budgetkaartje voor 1080p gaming, met op dit model een koeler die haast overkill is voor de kaart, waardoor deze niet warm wordt, en de fans nauwelijks boven hun minimum van 30% uit komen.

Pluspunten

• Kort, maar krachtig
  • Stil
  • Lage (hotspot) temps

Minpunten

• In sommige gevallen: De hoogte

Gekocht als vervanging voor een doodgaande gtx760 in m'n secundaire pc.
Ik zocht naar een kaart in de prijsklasse van +- 200 euro, en dan is deze kaart toch wel prima, vooral aangezien die pc nog een oude 3570k als cpu heeft. Gezien het een oude case is, mocht de kaart maximaal 27cm zijn, wat met deze kaart geen probleem is voor mij. Wel is de kaart aardig hoog, dit kan wellicht in sommige ict builds een issue zijn.
Gezien de antieke cpu kan ik deze kaart niet tot z'n uiterste gebruiken, maar ik heb nog geen spel gezien waar de gpu een bottleneck is op 1080p.

Ik ben specifiek voor dit model gegaan vanwege de lage hotspot temps die ik vond bij reviews.
Zelf heb ik vele rx6xxx kaarten gehad in m'n primaire pc, en ook een tijdje een 7900GRE.
Wat mij altijd ergerde aan die kaarten was dat, hoewel de temperaturen meestal prima waren, de hotspot temps in mijn ogen aan de hoge kant lagen, meestal 85-90c+, met een delta van 20-30c t.o.v. de core... Nou weet ik dat dit prima binnen de specificaties van de kaart valt, maar het voelt toch altijd wat naar, vooral als een 4070 die ik nu in m'n hoofd-pc draai 65c op de hotspot aantikt als maximum.
Gelukkig heeft deze kaart absoluut geen problemen met de hotspot temps, zelfs in de zomer. Met fans die stil op hun minimumsnelheid draaien (30%) komt de hotspot in games niet boven de 66c uit, en de delta naar de core is ook netjes 10c, en dat terwijl de kamertemperatuur 26c aantikt.
Kwa verbruik is het ook best net, 100w is het maximum wat ik gezien heb. In vergelijking met een 3060/2070 valt dat dus mee.

De prijs is wel een dingetje. Momenteel is het prijsverschil met een rx7600 aardig groot, grofweg 30% (€210 vs €270). Maar ik verwacht dat, als deze kaarten uit productie gaan, de rx7600 toch een betere koop wordt, gezien die kaart toch een procentje of 30 sneller is. Dus, als doorsparen een optie is, zou ik dat aanraden. Voor mijn doeleinden, in combinatie met een 3570k, is deze kaart echter prima afdoende, en ik zou er zelfs niet op vooruit gaan gok ik.

Heb jij ook een ASUS Radeon RX 6600 DUAL V2?