Samsung QLED Q72D 65" Titanium Review

ricardotill
8 augustus 2024, laatste update op 8 augustus 2024, 855 views Product gekocht

Samsung QLED Q72D 65" Titanium

Enorm fijne TV. In mijn woonkamer met veel invallend zonlicht is deze altijd helder genoeg om comfortabel op 5.7 meter afstand te bekijken. De kleuren zijn goed en poppen echt op het beeldscherm. Zwartwaardes zijn goed genoeg. Tizen vergt gewenning, vooral direct na het opstarten zit je vaak tegen een laadscherm te kijken. Verder vind ik de reclames vreselijk irritant. Gaming features zijn top, ook als VRR en LLM aan staan is het scherm nog altijd even helder. Voor de €600 euro die ik ervoor betaald heb vind ik het een enorm goede deal, maar voor de €1500 die op Samsung haar website staat zou ik toch naar iets anders kijken.

Pluspunten

• Hoge helderheid
  • Goede kleurweergave
  • Moderne features (4x HDMI 2.1, 120hz, VRR, LLM)
  • SolarCell Remote
  • Gaming

Minpunten

• Tizen als OS (veel ads, niet altijd even snel)
  • Scherm spiegelt enorm
  • Nieuwprijs vrij hoog

Note: ik heb deze TV kunnen kopen via de KPN EK-Pakker, waarbij ik een gratis (43inch) tv kon krijgen en bij bijbetaling een grotere/betere TV kon krijgen. deze TV viel voor €600 ook onder de opties, dus ben daar uiteindelijk voor gegaan.

Enorm fijne TV. In mijn woonkamer met veel invallend zonlicht is deze altijd helder genoeg om comfortabel op 5.7 meter afstand te bekijken. De kleuren zijn goed en poppen echt op het beeldscherm. Zwartwaardes zijn goed genoeg, gezien het een Edge-lit scherm is. Niet enorm veel blooming, wat fijn is. Houd er wel rekening mee dat het scherm enorm spiegelt, maar de hoge helderheid helpt hierbij.

Tizen vergt gewenning, vooral direct na het opstarten zit je vaak tegen een laadscherm te kijken. Verder vind ik de reclames vreselijk irritant, waarbij de voorgestelde zenders van Samsung TV Plus voor mij nooit relevant zijn. Als je verder naar TV Plus kijkt zitten er wel interessante zenders tussen, dus heb dit voor nu nog niet uitgezet.

Gaming features zijn top, ook als VRR en LLM aan staan is het scherm nog altijd even helder. Gamen op de PS5 is op deze TV een genot.

De voet van de TV is wel groot, dus ik kon mijn Sonos Arc niet op hetzelfde kastje kwijt, heb deze dus op de voet zelf gezet en kan ermee door. Deze zit nu een beetje voor het scherm maar ik erger me er niet aan.

Voor de €600 euro die ik ervoor betaald heb vind ik het een enorm goede deal, maar voor de €1500 die op Samsung haar website staat zou ik toch naar iets anders kijken. Nu is deze TV gloednieuw, na een paar maanden zal deze (en anderen) in prijs dalen. De modellen van vorig jaar zijn ook enorm in prijs gedaald, misschien zijn die ook een optie.

Heb jij ook een Samsung QLED Q72D 65" Titanium?

Vraag & Aanbod