The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Switch Review
Tears of the Kingdom is een geweldige game voor jong en oud. Het vervolg op Breath of the Wild biedt urenlang speelplezier waarbij je op unieke manieren de uitgebreide wereld kan ontdekken. Alhoewel er veel gelijkenissen zijn met het vorige spel, zoals de wereld, zijn er enorm veel nieuwe elementen toegevoegd aan het spel. Zo kan je volledig je creativiteit gebruiken bij het bouwen van voertuigen, zijn er nieuwe vijanden en kan je door de nieuwe krachten verrassende wapens maken.
Het spel is voor iedereen leuk. Vind je het leuk om rustig de wereld te ontdekken en de zonsondergang te bekijken? Dan kan dat door de grote mate van vrijheid die de game biedt. Houd je juist meer van uitdaging? Dan is het oplossen van de tempels en de missies echt iets voor jou. Ook het verhaallijn is onwijs goed neergezet. Echt een aanrader!
Pluspunten
- Uren speelplezier
- Voor jong en oud
- Ontspannend
- Vrijheid
- Verrassend verhaallijn
Minpunten
- Gelijkenissen met BOTW
- Uitdagende puzzels
Tears of the Kingdom wordt door miljoenen spelers wereldwijd gespeeld en dat is niet voor niets. Het spel grijpt meteen je aandacht en je kan volledig opgaan in het spel. Je kan namelijk zo uren lang achter elkaar op je paard door de wereld rijden of ervoor kiezen om verschillende soorten outfits te verzamelen die op verschillende (moeilijke) plekken te vinden zijn.
De nieuwe werelden en de krachten bieden een nieuwe soort gameplay ten opzichte van Breath of the Wild. Alhoewel een deel van de wereld hetzelfde is, hebben de makers echt geprobeerd om ervoor te zorgen dat het spel als nieuw voelt. Je begint namelijk al op een compleet nieuwe plek en er zijn genoeg nieuwe plekken te verkennen. Ik heb zelf net Breath of the Wild uitgespeeld en dan is de nieuwheid wel een stuk lager dan als je het een paar jaar terug hebt gespeeld. Je weet namelijk sneller waar je iets kan vinden. Ook door de Torens en de eilanden in de lucht kan je een stuk sneller van A naar B reizen. Je kan het jezelf zo moeilijk en makkelijk maken als je wil met het ontdekken van de wereld.
De tempels zijn opnieuw verrassend en leuk om te doen. Ik vond zelf de uitdaging bij de tempels wat minder ten opzichte van BOTW, omdat ik al een beetje weet hoe de makers denken. Toch hoor ik heel veel andere spelers zeggen dat ze tempels wel een stuk lastiger vinden. Misschien komt dat doordat je de tempels nu op verschillende manieren kan oplossen.
Voor kinderen kan het spel wel echt lastig zijn. Er is namelijk weinig sturing, sommige vijanden zijn erg lastig te verslaan, het verhaallijn bevat wat enge elementen en de tempels kunnen lastig zijn om op te lossen. Net zoals vele open wereld games, is er soms wat ervaring met gamen vereist. Maar als je er echt niet uitkomt dan zijn er talloze tutorials en gidsen te vinden. Ook heb je altijd de mogelijkheid om moeilijke vijanden te ontwijken, kan je altijd teleporteren naar een veiligere plek of je kan de Wijzen inschakelen.
De Zelda lore is met deze game weer verder uitgebreid. Natuurlijk moet Link weer prinses Zelda redden van het kwaad, maar we komen steeds meer te weten over de verschillende karakters. Niet alleen ik, maar vele spelers hebben ontzettend gelachen en zelfs gehuild om het verhaallijn. Ik vind het onwijs mooi hoe ze de filmpjes in elkaar hebben gezet en hoe het verhaal zich ontwikkeld. De game bevat weer mooie boodschappen zoals het belang van vriendschap, mensen helpen in nood en dat je in jezelf moet geloven. Het spel biedt zo onwijs veel dat je niet eens alles meekrijgt of doorhebt tijdens het spelen. Ook schijnen er enorm veel referenties te zijn naar de andere games, dus als je fan bent van The Legend of Zelda-reeks dan moet je ook zeker deze spelen!
Ik zou wel adviseren om eerst Breath of the Wild te spelen en daarna Tears of the Kingdom. Alhoewel het niet noodzakelijk is om de voorganger te spelen, helpt het wel met het begrijpen van bepaalde referenties en hoe het spel werkt.
Bovendien heb ik zelf ook mijn scriptie geschreven over wat de impact van de game is op spelers. De impact is onwijs groot voor deze game terwijl veel spelers het nog niet eens hebben uitgespeeld. Je leert er ontzettend veel van, kan je echt gelukkig maken, is enorm ontspannend en biedt voornamelijk onwijs veel uren spelplezier.