€ 144,- bij HiFi Klubben

Sonos Roam 2 Zwart Review

ing_BRW
3 augustus 2024, laatste update op 3 augustus 2024, 267 views Product gekocht

Sonos Roam 2 Zwart

Vandaag uit de doos gehaald.

Eerste indruk is voortreffelijk.
Mooi percentage accu voor gebruik rechtstreeks uit de doos.

Zalig geluid met volle diepe tonen tot 60% volume.

Wel Amazon Alexa en Sonos Voice Control maar geen Google Assistant.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Volume

Minpunten

• Geen Google Assistant meer

Vandaag het product uit de doos gehaald.

Na getwijfeld te hebben tussen de Roam en de Roam 2 toch voor de Roam 2 gegaan. Ik had een artikel gelezen waar in stond dat de Roam en Roam 2 qua geluid en functionaliteiten hetzelfde zouden zijn, maar dat de Roam 2 ready2run uit de doos kwam voor Bluetooth (i.c.m. de losse bluetooth knop) en dus niet eerst ingesteld hoeft te worden via Wifi.

Het advies was dus om te profiteren van de introductie korting voor de Roam 2 i.p.v. de Roam te kopen. Ze gezegd, zo gedaan.

Het belangrijkste wat ik dus heb gemist, en zeker het vermelden waard was, is dat de Roam wel Google Assistant heeft, maar de Roam 2 alleen nog Amazon Alexa en Sonos Voice Control.
Dat is toch iets wat mijn keuze had beïnvloed, en misschien toch het overwegen waard was geweest om te kiezen voor de iets goedkopere Roam (1).

De eerste indruk van de speaker is boven verwachting. De speaker kwam met 42% procent accu uit de doos.
Installeren was zo gepiept, en het geluid voor zo'n klein speakertjes is boven verwachting.
Op 40% volume mooi geluid met zelfs volle diepe tonen. Vanaf 75% begin je al verschil te merken in geluidskwaliteit, en bij 100% is het wel een beetje huilen met de pet op qua contrast. Maar ja, wie koopt nu zo'n klein speakertje als je een huis of tuinfeest geeft, dan kies je denk ik toch wat sneller voor echt een party box of installatie.

Heb jij ook een Sonos Roam 2 Zwart?