Redmi Pad Pro, Wi-Fi, 6GB ram, 128GB opslag Groen Review

Roel1966
1 augustus 2024, laatste update op 21 december 2024, 3.148 views Rapporteer Product gekocht

Redmi Pad Pro, Wi-Fi, 6GB ram, 128GB opslag Groen

Ik was al een tijdje op zoek naar een 12 inch of groter tablet specifiek voor het lezen van de digitale krant. Helaas waren de prijzen vaak gemiddeld gezien boven de 300 euro totdat ik deze Redmi Pad Pro tegen ben gekomen. Vooral de prijs/prestatie valt mij wel op ten opzichte van andere fabrikanten en het zeker een aanrader is voor wie op zoek is naar een goed budget tablet.

Pluspunten

• Goed beeldscherm 12,1 inch 120 Hz
  • Goede bouwkwaliteit
  • Mogelijkheid voor actieve pen
  • Relatief vrij snelle cpu
  • SD-card slot

Minpunten

• HyperOS is even wennen
  • Pen niet meegeleverd en vrij prijzig

Nu ongeveer voor 1 maand geleden ben ik op zoek gegaan vooral voor het lezen van de digitale krant en inmddels al diverse tablet getest. Mijn voorkeur ging eigenlijk altijd uit naar Samsung dus vandaar eerst een budget Samsung Tab A9 + getest. Helaas blijkt een 11 inch scherm toch net wat te klein voor mij en ben ik mij dus gaan richten op tablets van 12 inch of groter. Jammer genoeg bied Samsung alleen een Tab S9 FE plus aan echter de gemiddelde prijs rond 500 euro ligt. Nu kwam ik min of meer per toeval voor 1 week geleden dan deze Redmi Pad Pro tegen op de Pricewatch van Tweakers. Deze heb ik dan nu inmddels 1 week in gebruik en tot nu toe zeker geen tegenvaller.

SCHERM

Het scherm is een 12.1 inch IPS scherm met een resolutie van 2560x1600, een PPI van 249, een refreshrate van 120 Hz en de helderheid is max 600 candela. Deze specs zou je normaal gesproken in een meer midrange tablet verwachten maar niet direct in een meer low budget tablet. Het IPS panel is van goede kwaliteit en ik voor zover ook geen backlight bleeding heb kunnen zien. Net als het contrast opvallend goed is voor een relatief goedkoop tablet, dus zwart lijkt ook veel meer op zwart en niet grijs. Natuurlijk is het geen O-led panel maar dit kan je dan ook niet voor die prijs verwachten.

PROCESSOR

Er zit een Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 processor in het tablet die qua prestaties ongeveer te vergelijken valt met een Samsung Exynos 1380. Samsung gebruikt deze Exynos 1380 in hun Tab S9 FE ( en de plus ) echter wel met een heel ander prijskaartje er aan vast. De prestaties zijn prima en het tablet soepel aan voelt wat mede ook wel te danken is aan de 120 Hz refreshrate. Helaas weet ik verder niet hoe snel het tablet met games is omdat ik verder geen gamer ben.

ACCU

De accu is een 10.000 mAh accu die bij normaal dagelijks gebruik wel enkele dagen mee kan gaan, natuurlijk wel ervan afhankelijk hoe lang je het tablet gebruikt en de schermhelderheid. Het laden gaat ook realtief vrij snel met een ietwat zwaardere lader.

Buiten de bovenstaande 3 belangrijkste zaken van een tablet is er ook de mogelijkheid om een actieve pen erbij te gebruiken. Jammer is wel dat de pen er niet standaard bij geleverd word maar deze wel los via Xiaomi ( Redmi ) te bestellen is voor 69 euro. Die prijs is niet te hoog maar ook weer niet direct goedkoop te noemen. Voor mij wel een rede om voorlopig even met de pen te wachten aangezien ik deze toch nog niet direct nodig heb.

Dan het puntje wat wel even wennen is en dat is HyperOS waarmee ik eerder wat problemen had toen ik eens een Xiaomi Pad 6 getest had. Er zaten toen behoorlijk veel bugs in het OS maar inmiddels zijn er al heel wat updates geweest. Nu bij de Redmi Pad Pro heb ik eigenlijk verder weinig tot geen bugs kunnen ontdekken en werkt het OS best wel soepel. Alleen blijf ik toch OneUI van Samsung net wat geavanceerder vinden maar dat is misschien een kwestie van smaak.

Kortom samengevat, wanneer ik dit tablet vergelijk met andere merken 12 inch tablet met ongeveer dezelfde specs dan springt deze Redmi Pad Pro er bovenuit vooral qua prijs en kwaliteit. Dus wie op zoek is naar een betaalbaar tablet maar het net iets groter wil hebben dan is dit een uitstekende keuze.

Update 21 december 2024

Inmiddels is vandaag, zaterdag 21 december 2024, de update naar HyperOS 2.0 gearriveerd op mijn Redmi Pad Pro zoals Xiaomi aangekondigd had.

Heb jij ook een Redmi Pad Pro, Wi-Fi, 6GB ram, 128GB opslag Groen?

Leuke review. Deze kende ik niet en formaat icm prijs maakt hem zeker interessant.
Ik neem aan dat onder HyperOS gewoon Android zit? Welke versie?
Absoluut een aanrader voor die prijs en je best wel veel waar voor je geld krijgt.

Er staat inderdaad HyperOS die dan inderdaad gewoon onder Android 14 draait.
Als je durft is die van Ali al te krijgen voor +- 175 euro. Daarmee is er echt geen concurrentie als je een groot scherm wil.
Kun je nog iets over het geluid vertellen?
Nadeel van die van Ali kan zijn dat er een Chinees rom op zit en je dan toch weer toestanden moet uithalen om een Europees rom erop te zetten.

Qua geluid moet ik eerlijk zijn dat het redelijk is maar ik het persoonlijk toch ietwat iel klinken vind, maar ja wat mag je verwachten van een tablet. Evenzogoed als ik het dan b.v. met een Tab S9 Ultra vergelijk, tja, dan is het geluid echt matig maar dat is een beetje appels met peren vergelijken denk ik.
Leuke review en een goede keuze. Heel veel plezier ermee!
Dank je Van der Berg en inderdaad nu na ongeveer 3 weken dagelijks gebruik ben ik nog steeds even positief. Vooral blijf ik toch wel het grotere scherm prettig vinden en zeker als je dan de prijs van het tablet bekijkt.

Ondanks dat ik nog steeds wel ( net als jij ) een beetje Samsung fan ben blijf ik het toch jammer vinden dat b.v. een Samsung A9+ niet te vergelijken valt. Nog steeds wel een beetje onbegrijpelijk dat Samsung in hun budget tablets nog TN panels zet die van aanmerkelijk mindere kwaliteit zijn.
Het is inderdaad jammer dat Samsung daar nog TN gebruikt. Ik dacht dat bijna alles al OLED was. IPS is veel beter in dit geval dan TN.

Ik wil mijn huidige tablet Samsung Galaxy Tab S5e (2019) 128GB/6GB RAM vervangen een 10.5-inch OLED. Ik wacht op de komst van de nieuwe Galaxy Tab S10 Plus 12.4-inch.

De Tab S5e 128GB 6GB RAM kocht ik juni 2019 voor €455

[Reactie gewijzigd door Van der Berg op 12 augustus 2024 11:36]

Het is inderdaad jammer dat Samsung daar nog TN gebruikt.
Op zich is het een vrij helder scherm en de kijkhoeken ook voor een TN panel goed zijn maar wat mij wel tegenviel was dat de kleuren niet brilliant zijn en wat uitgewassen lijken.
Ik dacht dat bijna alles al OLED was.
Nee, zeker dan niet bij de budget en midrange tablets gebruiken ze nog best wel veel IPS panels en pas bij de meer high-end tablets worden dan nu O-led panels gebruikt. Maar vergis je er niet in dat ook bij O-led panels er best wel verschil in kan zitten.
Persoonlijk zou ik dan als ik jou was richting Tab S9 plus gaan want vaak zakken die dan flink qua prijs als er een nieuwe op de markt komt. Maar vergis je er niet in in de kwaliteit van de hedendaagse IPS panels zoals in die Xiaomi. Ik denk dat als je die nu naast de Tab S5e zou leggen dat het verschil maar heel klein is want ook bij O-led panels zijn technieken best wel veranderd.

Klinkt misschien vreemd maar naast dit Xiaomi tablet heb ik ook een Tab S9 Ultra ( 2de hands gekocht ) en ik voorheen dan ook een Tab S8 Ultra gehad heb. Er zit echt een significant verschil in qua O-led panel tussen die Tab S9 Ultra en de Tab S8 Ultra. Maar toch, als ik die Xiaomi naast de Tab S9 Ultra leg en even erbij bedenk dat die 4 keer zo goedkoop is, nou, dan doet die Xiaomi niet veel onder met 'maar' een IPS panel.
Heb het even voor je nagekeken maar nee, deze heeft geen GPS.
Ja goed voor mij maakt het niets uit want ik gebruik het tablet toch verder niet voor navigatie.
Er is net ook een 5G variant van deze tablet uitgekomen. Deze heeft wel GPS. Wellicht interessant.
Dank! Dat is heel fijne info!
Top review. Ik heb de tablet zelf ook (8GB variant) ook erg tevreden mee. Qua gaming werkt ie prima voor mijn gevoel.
Dank je !!

Heb ook even getwijfeld om de 8 GB variant te kopen maar het scheelde toch weer een kleine 50 euro. Op zich is dat niet teveel verder maar voor wat ik ermee doe maakt 6 of 8 GB eigenlijk niets uit.

Goed om te lezen dat die ook op Gaming gebied goed scoort maar inderdaad, blijf het gewoon voor dat geld een heel goed tablet vinden.
@Roel1966 Je hebt ook de Xiaomi Pad 6 in handen gehad. Wat heeft je doen besluiten om voor deze tablet te gaan? Puur het grotere scherm?
Inderdaad, deels wel het grotere scherm maar ook de prijs.
kun je deze tablet bootloader unlocken?