€ 899,- bij Megekko

Gigabyte AORUS FO32U2 Review

alaaj2012
31 juli 2024, laatste update op 31 juli 2024, 420 views Product gekocht

Gigabyte AORUS FO32U2

Een mooie 4k oled 240hz monitor met prachtige beeldkwaliteit waar HDR goed kan werken.
Ik kan tussen 24inch 1080p switchen en de standaard 4k, echter heb ik dit heel weinig kunnen gebruiken omdat ik een goed pc heb. Ik verwacht ook niet dat je dit koopt als je geen goede pc hebt.

nadelen:

Prijs: prijs is te hoog ten opzichte van de kwaliteit

Bouwkwaliteit: Niet de beste, lijmresten aan de bezels en een vervelende plastic kabelhouder.

alleen maar 1 update tot nu toe...

Dit allemaal betekent niet dat dit monitor slechter of beter is dan de anderen. Alleen dat het veel nadelen heeft.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Mooie HDR
  • 24inch 1080p mode

Minpunten

• soms flicker in donkere beelden met g-sync aan
  • Lijm resten aan bezels aan de onderkant
  • Nutteloze en lelijke Achterkant RGB
  • Kabels houder aan achterkant heel slecht
  • ENORM lastig schoon te maken, smudges blijven op de monitor
  • Prijs is te hoog, rond 900/850 zou beter zijn
  • Bouwkwaliteit is sterke plastic, dus gemiddeld
  • Dikke bezels, spiegelend scherm en weinig software updates

Extra:

Flicker: met g-sync aan flickert de monitor in zwarte beelden (zelfs met stabiele fps), echter heb ik het maar een paar keer opgemerkt en het was vervelend. Als je heel goed gaat kijken en de flicker gaat opzoeken is het wel vaak te zien. Vervelend was het maar een par keer.

Schoonmaken: De scherm wordt heel snel vis met smudges, die gaat ook niet zomaar weg. Ik heb professionele lenzen microfiber doeken gebruikt met gedistilleerd water en toch werd het nooit helemaal schoon, Nu gebruik ik ook 70% alcohol zoals gigabyte zelf zegt en het werd iets schooner, maar nog steeds niet 100% schoon.

HDR: HDR is mooi maar is heel raar in dit monitor je hebt de HDR 400 wat de standaard hdr is, De andere is hdr 1000 maar de monitor noemt ze allebei niet zo, je kan tussen de twee switchen met de ABL middle en high in de oled care MENU. Dit is raar en helemaal niet consument vriendelijk. HDR 1000 is heel erg dim en donker, kan hem alleen in het donker gebruiken, anders zie ik bijna niks. HDR400 is een stuk helderder maar nog steeds best wel donker en dim. Weet niet of het zo hoort.

Pixel refresh:
De pixel refresh is een refresh die 6-8 minuten werkt waar je de monitor pixels herstelt, dit kan je zelf laten werken elke paar uurtjes of de monitor laten doen automatisch als die voor een tijdje uit is. Echter als ik de settings zet dat de monitor na 10 minuten na uit doen van de monitor de refresh moet doen, snapt de monitor dat niet en doet het pas nadat de monitor uren al uit is midden in de nacht wat vervelend is door de rgb lichten die aan gaan. domme settings?

Updates:
Dit monitor heeft maar 1 update gehad die maar 1 probleem oplost, Andere merken hebben al veel updates uit gezet zoals dell en asus, Waarom gigabyte geen updates?!

Kabels houder:
Dit staat apart omdat het heel irritant is, De kabelhouder aan de achterkant is van goedkope plastic, is heel klein en kan niet in zijn hoogte of zelfs aan de monitor blijven zitten. Enorm irritant.

Heb jij ook een Gigabyte AORUS FO32U2?

vraagie hoe vind je de monitor enige tijd later? en hebben de recente firmware updates geholpen bij de flicker/hdr issues?