Cooler Master CK720 (Kailh Box V2 Brown, Qwerty US) Zwart Review

24 juli 2024, laatste update op 24 juli 2024, 153 views Rapporteer

Ben jij opzoek naar een mechanisch toetsenbord met Cherry MX Brown Tactile switches maar kun je die niet vinden? Dan is deze Cooler Master CK720 met Kailh Box V2 Brown Tactile het aller beste alternatief! Typen op je werk wordt een hobby!

Pluspunten

• Typt erg fijn
  • Mooie RGV verlichting
  • 65% maakt het toetsenbord mooi compact
  • Er is software beschikbaar
  • Super mooi Design
  • Kailh Box V2 Brown

Minpunten

• De software loopt soms vast

Mijn collega op het werk is in bezit van een mechanisch toetsenbord, 85% lay-out (geen numeriek) met Cherry MX Brown Switches. Ik mocht het toetsenbord eens proberen. Na nog geen uur was ik al helemaal om, ik moest en zou ook een mechanisch toetsenbord gaan aanschaffen met Cherry MX Brown switches. Toen begon de zoektocht.

Na een week of 2 zoeken kwam ik uit bij een CHERRY MX Board 8.0 TKL RGB - MX Brown - Zwart. Maar achteraf bleek het toetsenbord geen verlichting te hebben maar enkel RGB verlichting onder de toetsen (op de foto van de website zag ik toch daadwerkelijk verlichting in de toetsenbord letters zitten). In de avond waren de letters op het toetsenbord niet verlicht. Niet handig in het donker maar daar was ik wel naar opzoek. Deze heb ik toen terug gestuurd want het toetsenbord voldeed niet aan mijn verwachtingen.

Toen ben ik opnieuw gaan zoeken maar de zoektocht was niet gemakkelijk. Uiteindelijk kwam uit bij het volgende toetsenbord: Ducky One 3 Aura MX brown US. Na een paar reviews gelezen te hebben die niet positief waren was ik niet overtuigd.

Op dat moment liep ik vast en ben ik even gestopt met zoeken. Er waren geen alternatieven toetsenborden meer die een 85% lay-out hadden, voorzien waren van Cherry MX Brown switches in combinatie met RGB backlight waarbij de toetsen ook in het donker verlicht zijn.

Tijdens mijn zoektocht naar mechanische toetsenborden met Cherry MX Brown Tactile switches viel het mij wel op dat andere toetsenborden gebruik maakte van andere merk Tactile switches in combinatie met RGB backlight. Toen begon mijn onderzoek met de zoekterm: best alternative cherry mx brown switch

Na 5 verschillende websites doorgelezen te hebben werd het mij duidelijk dat naast Cherry ook de merken: Kailh, Razor, Logitech, GX Series en Romer-G Series switches aanbieden die vergelijkbaar zijn met de Cherry MX Brown Tactile switch. (er zijn nog meer merken die switches aanbieden die vergelijkbaar zijn dan mijn bovengenoemde merken)

Met deze kennis ben ik gaan zoeken op tweakers naar mechanische toetsenborden met het filter op merk en type switch brown tactile. Daar kwam ik uit op verschillende toetsenborden. Toen kwam de Cooler Master CK720 65% Lay-out voorbij. Ik bezocht een website die dit toetsenbord verkocht, online bekeek een paar review video's en ik was om. Ik werd stiekem een beetje verliefd op het toetsenbord. Het toetsenbord heeft een prachtig design. De Cooler Master CK720 uitgerust met de Kaihl Box V2 Brown in combinatie met RGB backlight. Dit toetsenbord zou dus best een alternatief kunnen zijn als je opzoek bent naar een toetsenbord met vergelijkbare switches als de Cherry MX Brown Tactile switches.

Cooler Master maakt dus gebruik van de Kaihl Box V2 Brown, ik had geen ervaring met deze switch. Ik wist alleen dat de Kahil Box V2 Brown switch vergelijkbaar zou zijn zoals de Cherry MX Brown switch. Omdat Cooler Master een bekend merk is en ik positieve reacties las over dit toetsenbord ging ik ervanuit dat dit een goede aankoop zou kunnen zijn en dat was het ook. Ik heb nog steeds geen spijt van dit toetsenbord en ik zou je deze aanbevelen.

Ik ben er heel erg blij mee.

Heb jij ook een Cooler Master CK720 (Kailh Box V2 Brown, Qwerty US) Zwart?