Corsair iCUE H170i Elite Capellix ,420 mm Review

AltTabKeys
23 juli 2024, laatste update op 23 juli 2024, 124 views Product gekocht

Corsair iCUE H170i Elite Capellix ,420 mm

Koelt mijn AMD Ryzen 9 5950x (16 cores, 5GHz) op ~150 watt goed, ondanks de stock-fans.

De bijgeleverde ventilatoren (3 stuks) Corsair ML140 PRO RGB LED PWM, zijn niet noemenswaardig.
Als tijdelijke oplossing kan het, in de winter. Zomers zijn ze géén aanrader bij een soortgelijke CPU op 5GHz.

Ik overweeg nu zelf de Corsair iCUE LINK LX140 RGB 6x te halen en deze als Push-pull te gebruiken voor de radiator.

Pluspunten

• Stille motor
  • Koelt zeer goed!

Minpunten

• Bijgeleverde schroeven niet van de hoogste kwaliteit.
  • Bijgeleverde fans niet noemenswaardig.

In december 2023 heb ik deze AIO gekocht en ik ben zeer tevreden met de prestaties ervan.

Mijn systeem is uitgerust met een AMD Ryzen 9 5950X, draaiend op 5 GHz met 16 cores. Onder volledige belasting houdt de AIO de CPU-package rond de ~65-70 graden Celsius. Dit is bereikt met drie van de stock-fans en nog drie andere ventilatoren waarvan ik de naam even niet kan herinneren.

Tijdens idle, met een CPU-verbruik van 2% tot 10%, blijft de vloeistoftemperatuur in de closed-loop zowel in de winter als de zomer onder de 31 graden Celsius.

Onder volledige belasting heb ik de hoogste temperatuur van 35 graden Celsius gemeten, zelfs in de zomer bij een kamertemperatuur van 30 graden Celsius (de nadelen van wonen in een appartementencomplex uit de jaren '50).

Een minpuntje is dat de bijgeleverde montage-schroeven van mindere kwaliteit zijn. Het is gemakkelijk om de schroefdraad te beschadigen door te veel of te hard aandraaien.

Verder is de AIO bijzonder stil (de AIO-motor). Een ander nadeel is dat de 'tubes' van de radiator naar het CPU-blok vrij zwaar zijn en lastig mooi te positioneren, tenzij je zipties gebruikt.

Heb jij ook een Corsair iCUE H170i Elite Capellix ,420 mm?