HP Pavilion 15-eg2758nd Review
22 juli 2024, laatste update op 22 juli 2024, 995 views
Rapporteer
Product geleend
De HP Pavilion 15-eg2758nd is een betrouwbare productiviteitslaptop die ik de afgelopen weken heb getest. De installatie was eenvoudig en snel dankzij de duidelijke instructies en Microsoft-account synchronisatie. De laptop heeft een stijlvolle zwart-zilveren kleurcombinatie en een groot scherm, ideaal voor werk en ontspanning. Het toetsenbord is goed tactiel; je voelt duidelijk de klik van de toets, waardoor typefouten minder voorkomen. Het voelt comfortabel en het toetsenbord is uitgerust met verlichte toetsen en een vingerprintscanner. Een nadeel is dat de speakers aan de onderkant zijn geplaatst, wat het geluid soms dof maakt. De batterijduur is bij intensief gebruik ongeveer 5 uur, wat niet ideaal is als je een dag hebt waarbij je je laptop veel moet gebruiken. Al met al biedt deze laptop goede prestaties en connectiviteitsopties zoals HDMI en meerdere USB-poorten, waardoor het een uitstekende keuze is voor bijvoorbeeld studenten of mensen die een laptop zoeken voor dagelijks gebruik.
Pluspunten
- Mooi uiterlijk
- Makkelijk te installeren
- Snel
- vingerprintscanner
- Toetsenbordverlichting
HP Pavilion 15-eg2758nd
In de afgelopen weken heb ik de kans gekregen om de HP Pavilion 15-eg2758nd te testen. Ik gebruik mijn laptop over het algemeen voor: internetten, presentaties geven, studieopdrachten, videocalls, muziek luisteren en film kijken.
Installatie:
Installatie was niet moeilijk. De verschillende stappen werden duidelijk uitgelegd. Doordat ik al een Microsoft account had en je veel kon synchroniseren was de laptop redelijk snel klaar voor gebruik. Het enige minpunt vond ik dat McAfee bloatware al automatisch was gedownload en geactiveerd. Dit kan je natuurlijk handmatig verwijderen, maar ik zou zelf een voorstander zijn van de keuze of je McAfee wilt activeren.
Algemene indruk over de laptop:
Laten we beginnen met de pluspunten. De laptop heeft een mooie kleurcombinatie met zwart en zilver. Het scherm is voelt groot genoeg aan voor een productiviteit laptop. Het toetsenbord heeft de optie om verlichting onder de toetsen aan en uit te zetten, er is een vingerprintscanner en een grote touchpad. Er is een volledig toetsenbord (inclusief numpad) met grote letters die je zelfs zonder bril kan lezen.
Een van de minpunten is dat de speakers aan de onderkant zijn verwerkt. Hierdoor klinkt het geluid van de muziek uit de speakers soms dof en minder mooi. Een ander minpunt vind ik dat er geen schuifje ingebouwd is in de laptop waarmee je de camera kan afdekken. Daarnaast gaat de batterij bij intensief gebruik max 5 uur mee. Als je een dag op pad bent waarbij je veel je laptop nodig hebt dan kan je zeker niet je oplader vergeten.
Laptop bouw & Toetsenbord
De laptop voelt stevig aan, het scherm is fijn en de laptop is verrassend snel voor een laptop in deze prijsklasse. Toetsenbord is goed tactile. Je voelt duidelijk de klik van de toets, hierdoor weet je precies wanneer je een toets voldoende hebt ingedrukt waardoor typefouten minder voorkomen. Mijn eigen laptop heeft een toetsenbord die lichter typt dan dit toetsenbord van de HP laptop. Hierdoor merkte ik het verschil snel op en duurde het even voordat ik er aan gewend was geraakt. Het scherm kan je in verschillende standen dimmen, waardoor je makkelijk de juiste stand kiezen die voor jou fijn is. Het scherm is helder maar als je in direct het zonlicht zit dan kan je moeilijk lezen of zien wat er staat.
De HP Pavilion 15-eg2758nd is een prima productiviteitslaptop (bijvoorbeeld voor een student) voor een degelijke prijs. Doordat de laptop uitgerust is met een HDMI poort, headphone jack 3,5 mm, verschillende USB-versies en snel oplaad, kan je zeggen dat de benodigde functies voor alledaags gebruik aanwezig zijn. De laptop verbindt makkelijk met een tweede scherm waardoor je bijvoorbeeld presentaties kan geven. Je kan `s avonds relaxen door even een film te kijken. Het is geen laptop om op te gamen, maar het voldoet aan de eisen die je kan stellen aan een productiviteitslaptop.