Context
Ik ben een echte liefhebber van goedkope hardware en dus ook van goedkope connected en smart devices om mijn pols.
Mijn geschiedenis met smartwatches
Ik draag vanaf de aanschaf van mijn
Metawatch Strata in 2010 smartwatches. Maar ik houd ook van obscure hardware en dan vooral de goedkope variant daarvan. Vandaar dat ik na het verdwijnen van Metawatch ben overgestapt naar verschillende Chinese watches. Ik heb een tijdje met een Weloop tommy en een SMA-Q rondgelopen. Voor mij hoeft een smartwatch niet heel smart te zijn. Veel verder dan een berichtje of notificatie doorgeven en een beetje data over hartslag en stappen teller heb ik niet echt nodig.
De competitie om mijn pols
Aangezien ik niet
Eric van Ballegoie ben draag ik maar om één pols een smartwatch en dus moet ik kiezen welke ik per dag of activiteit wil dragen. De laatste jaren heb ik met veel plezier een
Skagen SKT3002 gebruikt en ik heb voor mijn sportprestaties / monitoring een
Fitbit Sense gedragen. Allemaal met hun eigen voor en nadelen, de Skagen deed door het E-inkt scherm 3 tot 4 weken met een accu, zag er mooi uit maar was niet waterdicht. De FitBit had leuke wijzerplaten en een appmarktje waar leuke apps op stonden maar was als "horloge" een beetje lelijk en wat klein. In al hun wijsheid heeft Google het bij FitBit's onmogelijk gemaakt externe wijzerplaten en apps te installeren. En Fossil (moederbedrijf van Skagen) is helemaal gestopt met smart devices.
Dus ik was op zoek naar een nieuwe optie, en zat al een tijdje naar Amazfit te loeren. Vooral de
Amazfit Balance uit 2023 sprak me erg aan. Maarja die prijs lag voor mij te hoog, en Amazfit doet wat ook FitBit deed meer en meer dingen wegstoppen achter een abonnement die ik niet ga nemen. De Amazfit Active zag ik nog wel zitten maar die heeft dan weer een LCD scherm dus laat maar.
Toen zag ik dat CMF een opvolger had van zijn half jaar oude horloge de
CMF Watch Pro 2 voor
70 euro. Die zo op het eerste gezicht aan al mijn wensen kon voldoen. Dus ik heb de gok genomen en heb bij Amazon er een besteld.
Wat zoek ik specifiek in een smartwatch van belangrijk naar minder belangrijk
1. Lange accuduur, ik wil niet om de 24 of 36 uur hoeven opladen
2. Berichtjes doorgeven van mijn telefoon naar mijn pols
3. Er moet een wekker in zitten, ik draag hem in bed als wekker zodat mijn vrouw er geen last van
heeft als ik vroeg op moet.
4. Goedkoop, ik wil er maximaal +/- 100 euro aan uitgeven omdat ik ze na een jaar wel weer zat ben.
5. Stappenteller en wat health stats.
6. De wijzerplaten moeten aanpasbaar zijn.
7. waterdicht is wenselijk.
Wat me totaal niet in interesseert
1. NFC ik betaal wel met telefoon of mijn pinpas
2. Uitgebreide training support (helemaal niet achter een betaal muur)
3. Praten tegen mijn horloge in wat voor hoedanigheid dan ook. Ik gebruik dat nooit.
4. AI in mijn device boeit me ook helemaal niet.
Dit is een beetje het kader waarin ik mijn CMF Watch Pro 2 heb aangeschaft. Ik koppel hem met mijn
Samsung A53 5G, een android toestel hij kan ook op iOS maar daar heb ik geen device van.
Dus met die bril op moet je ook deze review lezen. Veel plezier
Uiterlijk, materiaal en Hardware
Ik ben gegaan voor de grijs / blauwe variant van dit horloge. Er is ook een licht grijs / rode variant, lichtgrijs / grijs en een donkergrijs / zwart variant. Naast de kleuren verschillen de versies in de rand van de horlogekast, er zijn er 2 met een vlakke rand en 2 met een ronde rand (zie plaatje hierboven). Deze rand is vervangbaar, maar die setjes (rand met een band) zijn nog niet beschikbaar ze gaan (waarschijnlijk) 20 euro kosten wat ik wel wat duur vindt. Helemaal als het hele horloge 70 euro kost.
Wat wel handig is aan deze optie is dat als je het horloge een tijdje draagt, je rand waarschijnlijk wel wat gebutst en bekrast gaat worden (want het is Aluminium). Dan heb je dus de optie om er een nieuwe rand omheen te klikken. Aangezien ik niet echt voorzichtig ben was dit voor mij wel een voordeel. En omdat de blauwe variant een hoge rand had ben ik daarvoor gegaan, ik vindt dat mooier en het beschermt mijn horloge glas nog net iets meer als een lage rand (in mijn theorie).
Exterieur Rondom
Het horloge is van Aluminium met "vegan leather" bandjes, vegan leather staat volgens mij in dit geval gewoon voor heel erg plastic. Want de bandjes die ik bij mijn horloge kreeg voelden aan of ze van PETG gemaakt zijn. Het is echt een chinees product, op de foto's en renders lijkt het nog best wel wat maar in het echt valt het tegen. Maargoed ik was toch van plan er een andere band op te zetten dus dat maakt niet uit. Je kunt gewoon 22mm banden aan dit horloge vastmaken zonder problemen.
Er zit rechts boven een crown op die je kunt draaien en deze crown doet ook dienst als knop. De corwn is "versiert" met een rode stip in de kleur van Nothing.
Achterop zitten de sensoren (hierover later meer) en de oplaad poort, dit is gewoon een pogopint verbinding die magnetisch vastklikt aan het horloge. Een super goedkope manier van opladen die al jaren en jaren bij Chinese merken gebruikt wordt.
Door het gebruik van Aluminium en plastic is het horloge heel erg laag in gewicht. Je merkt niet dat je hem draagt en dat vindt ik een groot voordeel.
Het meegeleverde oplaad draadje is +/- 50 CM en voelt super dun aan, ik heb er vast 2 extra bij besteld in China omdat deze gegarandeerd stuk gaat. Nadeel van deze magneet pogo pins is dat ik al mijn devices oplaad in een kast met een metalen frame. Dus als ik niet oplet plakt het magneetje de pogopins zo op dat frame wat kortsluiting in mijn oplader veroorzaakt. Liever zag ik een cradle waar je het horloge in moet leggen.
Interne onderdelen
Het
scherm is één van de meest opvallende onderdelen van dit horloge, het is een rond 1,32" 60FPS OLED van 466x466pixels die maximaal 620 Nits aankan. Het scherm is mooi zwart, maar ik zou hem toch wel wat helderder willen hebben. Door de hoge pixeldichtheid veel info scherp op je scherm te zetten. Wat me wel opvalt is dat de randen van het horloge nogal dik zijn. Binnen de veranderbare rand zit nog 2MM zwart voor het OLED paneel echt begint. Je hebt dus effectief 5mm rondom wat geen scherm is, dat kan toch een stuk beter. Het horloge kan automatisch de schermhelderheid aanpassen aan het omgevingslicht een hele prettige functie zodat je niet 600 nits in je oogbol krijgt als je 's nachts even op je horloge kijkt. Het scherm zit wel goed in de case gemonteerd.
Ik heb een foto met een wit scherm gemaakt voor het zichtbaar maken van de dikke randen.
speaker en
microfoon zijn een goedkoop setje wat piepjes maakt als er een bericht op je horloge binnen komt. En de microfoon is voor het bellen dan wel je AI assistent ven je telefoon van input voorzien. Ook piept de speaker als het alarm of de wekker afgaat.. Ik heb alle piepjes uit gezet omdat ik juist een smartwatch wil omdat ik dan niet de hele dag piepjes krijg.
Je kunt een telefoon gesprekken voeren als je het zou willen in een Night Rider stijl. Ik gebruik het niet maar het doet het best aardig.
De
Vibra motor voelt heel erg goedkoop aan, als je horloge op de hoogste stand vibreert maakt hij het geluid van een wesp in een half leeg flesje Fanta. Hij heeft 3 standen uit, zacht en hard de trilling is prima voelbaar. Zacht is mij net te zacht maar daarentegen maakt hard zoveel lawaai dat ik hem daar ook niet op wil. Mijn andere smartwatches hadden veel betere vibra motoren.
Op de achterkant vind je nog een
hartslag sensor die ook je zuurstof in je bloed meet. Ik weet niet welke sensor het exact is maar hij lijkt niet beter of slechter dan mijn Fitbit Sense. De slagen per minuut en zuurstof waarde zijn tussen deze twee horloges zo goed als gelijk. Wil je het serieus al infobron gebruiken voor sport herstel OID dan zou ik er niet prat op gaan dat de data klopt maar dan zit je niet naar dit horloge te kijken denk ik. Ik heb onderaan de review een Youtube link gezet van iemand die de sensor test tegen een paar andere sensoren die hij heeft. En die is op de snelheid na wel tevreden over de resultaten.
Je kunt geen ECG maken of andere van dat soort slimme dingen die mijn FitBit wel kon. Maar dat kun je ook niet verwachten voor deze lage prijs. Ook de NFC mist dus betalingen zijn niet mogelijk met dit horloge weer een functie die ik niet ga missen.
Ze hebben er nog een
GPS in weten te proppen wat volgens hun site 5 soorten GPS aan kan. Ik gebruik het niet, maar de testen die ik deed waren de wandelingen met mijn hond prima terug te zien op de google maps. Je kunt de app aan Strava hangen. Alleen geeft de software (tot nu toe) dan alleen de aantallen weer in Strava, niet de gelopen route. Wel duurde het soms even voor ik een goede fix had.
De
Accu is een 305 mAh powerhouse wat het horloge tussen de 9 en 11 dagen operationeel moet zien te houden zonder de Always On Schermstand. Met deze AOD stand aan moet hij het max 4 dagen volhouden. Maar de scherm helderheid staat in de AOD functie is zo zwak afgesteld dat ik er niets aan heb. Dus heb ik er voor gekozen om het uit te zetten en maar accu over te houden. Dit is de 1e smartwatch die ook aangaat als ik mijn pols draai, dat is tot nu toe geen andere gelukt zelfs mijn FitBit snapte dat bij mij niet. Wellicht draai ik mijn pols heer raar ofzo. Dus er is voor mij geen noodzaak voor een Always On Display functie.
Dit zit allemaal in een
IP68 getest case die dus water en stofdicht moet zijn tot 1,5m voor 30 minuten. dus zwemmen en regen zouden geen probleem moeten zijn.
Watch software
De software van dit horloge is een interessante mix van al mijn anderen smartwatches.
Bediening
je kunt via het touchscreen en de crown verschillende dingen doen met het horloge.
Links en rechts swipen
Door links en rechts te swipen ga je door de 5 "main screens" heen. Je start bij jet watchface en daarnaast krijgt de mogelijkheid om 4 schermen te maken met daarin widgets. In deze widgets kun je op verschillende manieren de data vanuit je telefoon weergeven. Per scherm zijn er 4 widget plekken, en er zijn widgets die 1 plek in nemen of widgets die 2 plekken naast elkaar innemen. Je kunt dus niet extra apps instaleren om extra widgets te krijgen. Dit is vergelijkbaar als mijn MetaWatch die hetzelfde principe hanteerde.
Wat kun je allemaal laten zien in deze widgets: Activiteiten vandaag (de bekende cirkels), stappen, calorieën, aantal keer opgestaan per dag, trainingstijd (per dag),hartslag, zuurstof gehalte in je bloed, stress niveau, slaap score, weer, timers, ademhaling, stopwatch, rest batterij, recente ontvangen oproepen, snelle contacten, telefoonkiezer, muziek controller, activiteiten score, menstruatie cyclus, rennen binnen en buiten.
Wijzerplaten
Je hebt een "normale" wijzerplaat waar je default op land bij het draaien van je pols of het aandrukken van een de crown, je kunt 6 wijzerplaten toevoegen op je horloge en 1 custom wijzerplaat. Totaal moeten er 100 wijzerplaten in de "store" komen te staan, momenteel zijn het er iets van 80. Dit is echt een rommeltje, sommigen kun je aanpassen met kleurtjes anderen den weer niet. Je kunt niet kiezen welke data er getoond wordt, dus als je een heel mooi vindt maar daar staat de datum niet op dan kun je dat er (vaak)niet bij op zetten. Sommige watchfaces kun je dan weer wel 1 van de data bronnen aanpassen zodat ze stappen of batterijduur aangeven OID maar heel duidelijk zijn ze daar niet over.
Er is zoals vermeld ook één plek voor een custom watchface, dit is een plaatje waar een tijd overheen gezet wordt, veel verder dan tijd hoog, midden, laag of links, midden rechts komt het niet. Wellicht komt dat niet maar tot nu toe kan je dit niet aanpassen. Ook is het niet mogelijk er GIF's of andere bewegende plaatjes op te zetten het is gewoon een statisch plaatje. Het is nu nog niet mogelijk om hier andere data bronnen bij te zetten. Dus alleen tijd of tijd en datum in een kleur. Geen stappen accu, bloedwaarde etc etc. Ik hoop dat dit nog wel aangepast gaat worden of dat jke de keuze krijgt een analoog klokje over een custom watchface te zetten.

Snelmenu
Een swipe naar beneden laat het snelmenu zien waar je niet de keuze hebt uit: niet storen (slaapstand), batterij besparing (sensors uit alleen tijd blijft lopen), scherm actief bij draaien pols, schermhelderheid (1tm 5 & auto), zaklamp (je schermpje gaat wit dan wel keur aan), instellingen menu. Wat ik dan weer wel heel handig vindt is dat je het horloge automatisch in slaapstand kunt zetten. Mijn horloge gaat om 23.00 in slaap stand en komt daar pas 6.15 weer uit. Dat scheelt weer handmatig dingen instellen.
Berichten
Een swipe naar boven laat de laatste berichten zien die zijn binnengekomen. Berichten blijven zichtbaar op je horloge ook als je ze al hebt gelezen op je telefoon. Soms komen berichten 2x binnen op je horloge. Soms doet hij het scherm aan soms ook niet je merkt echt dat er nog veel verbeterd kan worden.
Crown functies
De digitale kroon kan draaien en drukken, door erop te drukken gaat het scherm aan. Is het scherm aan dan kun je het menu ermee oproepen. Door te draaien kun je in het menu en in sommige submenu's scrollen. Wat dan weer vreemd is is dat een druk is dan weer NIET een bevestiging Van je keuze is in dit menu, dat moet met je vinger op het scherm.
Apps
In het crown menu kun je kiezen uit: exercise, Exercise Records, Hearth Rate, Blood Oxygen, Active Score, Activity, Sleep, Stress, Cycles (menstruatie), World clock, Reminder, Phone Call, Music, Camera Remote, Weather, Breathing, Voice Assistant, Stopwatch, Timers, Alarms, Calculator, Calendar, Flashlight, Find My Phone, Setting.
Dit lijkt heel veel opties en keuzes maar dit is eigenlijk wat je van alle goedkope Chinese smartwatches kunt verwachten. Wat wel opvallend is zijn de 150 soorten sporten die je kunt kiezen/instellen inclusief een shortlist. Ik doe zelf crossfit en mijn hond uitlaten (Walk Outside) dus heb ik alle anderen uit de lijst gegooid. Er is een sport detectie die gaat voorstellen om je sportstand aan te doen als er een sport wordt vermoed. Maar dit werkt best traag, ik zat in een auto in een woonwijk en hij begon na 10 minuten ineens de activiteit fietsen voor te stellen, ik heb het uit gezet. Er kunnen 20 sporten in de shortlist worden gezet. Indoor en outdoor run kunnen niet worden verwijderd. En alleen bij de wandel/hike/run sporten kun je de route zichtbaar maken en de GPS gebruiken. Auto racen en karten zijn wel sporten maar gebruiken de GPS niet.
Hartslag, bloed waardes etc zijn gewoon de metingen van die dag op een scherm.
Active score is een berekening hoe actief je bent geweest totaal in een langere periode, nogmaals hoe specifiek en goed deze data is wie weet...
Sleep is je slaapanalyse in de smaken Deep, Core, REM & Wake. Voorzien van grafiek en getallen.
Menstruatie cyclus is voor vrouwen, ik heb het bekeken en het ging toen aan en nu houdt hij het voor mij bij omdat ik het tot nu toe nergens meer uit krijg

ik ben momenteel in de 6e dag van mijn cyclus volgens mij horloge. Toch weet ik vrij zeker dat ik niet menstrueer.
Ik pik hier even wat opties uit die ik belangrijk en handig vindt wat ik niet beschrijf zie ik als onnodig en of onopvallend.
World Clock - Mijn wereldklok had moeite met zomertijd in Amsterdam.
Reminders zijn zelf programmeerbare herinneringen, deze komen niet uit google agenda OID.
Voice Assistant laat gewoon de ingestelde VA app op je telefoon aangaan. Je kunt via je horloge inspreken wat je wil zeggen. Maar daarna komt er geen respons uit je horloge, dit komt gewoon op je telefoonscherm binnen.
Calendar laat gewoon een kalender zien van de maand, ook dit synct niet met je Google Calendar OID dus je hebt er niet veel aan.
Verder verstopt zitten er nog wat opties in de software die op vreemde plekken staan. Zo kun je een drink herinnering aangeven. Elk uur krijg je dan een zoemetje/pingetje dat je moet drinken. Dit wordt dan weer
niet bijgehouden ergens of hoeveel CC je hebt gedronken. Het is gewoon een herinnering.
Je kunt allemaal doelen aangeven en aanpassen, en dan gaat hij Goal Achieved aangeven met een vlaggetje, welke goal er dan specifiek bedoelt wordt is mij dan niet duidelijk, zijn dat stappen, aantal keer opgestaan per dag aantal drink momenten, calorieën per week geen idee.
Wensenlijst en dingen om in de gaten te houden
Wensenlijst
Het voordeel van dit horloge is dat het nog maar net uit is. Ik heb in de korte tijd dat ik hem om heb al 3x een firmware update gehad en 2x een update voor de app. Ze zijn er dus nog lekker mee bezig. Eind van de maand komt de koppeling in de app tussen Google Fit en de Apple versie daarvan. En er zijn ons nog meer wijzerplaten beloofd.
Op mijn wensenlijst staan een aantal dingen voor dit geinige horloge.
- Betere custom watchfaces zodat je ook een stappenteller of een analoge klok op je custom watchface kan zetten.
- Nederlands als taal zou ook fijn zijn, hij starte bij mij vanaf de fabriek in het chinees op, waardoor ik even moest puzzelen hoe ik het device op Engels kreeg.
- Interactieve widgets zijn ook heel wenselijk, nu klikt de muziek widget naar de muziek "app/pagina" en daar kun je pas play/pauze verder en terug. Als dat gelijk vanuit de widget kan zou dat een groot voordeel zijn.
- Een +xx% optie bij het instellen van auto helderheid, ik vindt auto helderheid net te laf ik zou hier graag een functie voor willen die dan altijd aantal extra % bovenop de auto helderheid kan instellen.
Dingen om in de gaten te houden- Het blijft natuurlijk een Chinees ding, dus wat er met je data gebeurd is niet helemaal zuiver. CMF is een submerk/budget merk van Nothing dus het is zo Chinees als wat. Maar aangezien het gewoon om een Europese versie gaat die ik via Amazon.nl heb gekocht zit dat denk ik wel goed.
- Ook is de ondersteuning altijd een vraag bij deze budget dingen, de CMF Watch Pro 1 is pas 5 maand geleden uitgekomen en er is nu al een 2 die beter is dan de 1. Dus hoe lang de ontwikkeling doorgaat is altijd een raadsel.
- Aangezien het horloge altijd op je huid zit gaan bij sommige van deze goedkope watches de pogopins roesten en of corroderen. Hoe dat gaat bij deze watch dat weet ik nu natuurlijk nog niet. De pins zijn in ieder geval niet gold plated en zien er RVS uit (voor wat dat maar waard is).
Ik ben heel erg verrast over dit horloge, het is veelzijdig en grappig. Er zit nog voldoende rare rafelrandjes aan in zowel de software van het horloge als de software op de telefoon maar het werkt al heel behoorlijk. Tenminste als je wel blijft bedenken dat je hier te maken hebt met een smartwatch van 70 euro. Dus hoe specifiek de data is die er uit komt dat weet ik niet zeker. Of de makkelijk aan te passen bandjes en schermranden hun nut gaan hebben moet de toekomst uitwijzen. Wel is het een goede manier om snel een nieuwe rand erop te klikken als je er een buts in hebt. Ik heb na een paar dagen al beschadigingen op mijn rand, door een dodelijke combinatie van winkelwagentjes en zware boodschappenkratjes.
Ik ben erg benieuwd hoe strak ze het allemaal nog gaan trekken in software en waar dit avontuur heen gaat.
Ik ben erg positief en raad het van harte aan.
UPDATE 30-07-2024
Het is natuurlijk niet allemaal geweldig, ik ben in het wat langer dagelijks gebruik ook wel op een aantal dingen gelopen wat irritatie opwekt.
- Activiteiten: je kan maar 1 activiteit tegelijk actief hebben. Ben je dus aan het trainen dan moet je horloge op die stand staan. Bij het sporten is dat iets minder een probleem. Maar voor de timer moet je dus ook op de actieve timer blijven staan. Voor 3 minuten is dat geen probleem, maar als je een timer van een uur hebt gezet. Dan kun je dus een uur niet je watch gebruiken voor iets anders
- bij berichten gaat je scherm niet altijd aan, ook dit is weer een beetje wiebelig. Wat er dus voor zorgt dat je berichten mist. Omdat je dan moet gaan graven in je horloge wat het bericht was.
- De wekken kun je niet aanpassen en doet gewoon de standaard buzz om je pols, ik zou graag mijn wekker harder willen laten trillen. Door het lawaai wat de vibro motor maakt heb ik dat op normaal staan. Maar dat is voor een wekker niet helemaal voldoende voor mij.
- Updates van de app / firmware. Dit horloge is nog in ontwikkeling (het lijkt wel of je beta tester bent)
Overall ben ik nog altijd tevreden over dit horloge, en kan ik niet wachten wat er verder nog naar boven komt als de software een paar updates heeft gehad. De verbinding met mijn telefoon is stabieler dan mijn andere recente smartwatches.
Update 02-08-2024
Er is weer een update geweest, je kunt nu ook verbinden met Google health Connect en de Apple versie daarvan natuurlijk ook als je een IOs device hebt.
En nu laten ze ook zien welk doel je hebt gehaald als je een doel haalt. Dus je krijgt verschillende meldingen voor stappen, trainingsminuten en aantal keer opstaan van het zitten per dag. Verder gaat nu ook je scherm aan als er een telefoongesprek binnenkomt, dat dit u met een update komt is natuurlijk achterlijk, het had er al in moeten zitten.
Ook kun je nu je stappendoel instellen maar alleen in stapjes van 1000.
Er zijn weer een aantal watchmakers vrijgegeven en er zitten nu ook een paar minder lelijke tussen. En er is nu per watchface ook een Always on versie te zien in de galery. Dit doet nog niets maar ik verwacht dat er in een volgende update dus per watchface een aansluitende always on watchface is (nu zijn er maar 8 verschillende).
Ook zijn er veel vertaal fouten opgelost, maar ook het blijft een Chinees product) weer een paar vreemde UI glitches en vertalingen bijgekomen.
update 05-08-2024
Nu je kunt syncen met Google health connect valt me op dat het in de nacht vooral synct ofzo. Ik zag bij de stappen dat het tussen 00.00 en 8.30 700 stappen per uur neerzet ofzo. Heel vreemd. Dus als je serieuze stappen data wilt extracten laat dan dit horloge voor wat het is. Het totaal lukt wel redelijk te kloppen. Foto toegevoegd bij de afbeeldingen.
update 23-08-2024
Er is inmiddels weer een update geweest voor zowel de app als de firmware. Nu is het ook mogelijk om het scherm te laten oplichten als er een bericht binnenkomt op je horloge. Dit was eerder dus niet het geval. Dit was wel een groot nadeel omdat je dan je horloge voelde trillen en daarna moest terugzoeken waarom dat was.
Ik ben er achter gekomen dat de GPS er erg lang over doet om een fix te krijgen, als ik 10 minuten met de hond loop duurt het minimaal 3 tot 4 minuten voordat hij een fix heeft, dat begint wel wat irritant te worden. Er zijn weer wat extra wijzerplaten bij gekomen maar ook die zijn niet overdreven mooi dan wel handig.
De watch werkt nu iets beter met muziek apps op Android waardoor het bedienen van muziek makkelijker moet zijn. Ik heb er nog weinig van gemerkt maar ik gebruik die functie ook zo goed als nooit.
Tijdens mij 3 weken vakantie 2x het horloge opgeladen dus ik doe met alles aan ongeveer 8 dagen met een batterij. Wel laad ik al op als ik in de buurt van de 20% kom. Opvallend was dat de oplaad kabeltjes die ik van AliExpress heb laten komen van een betere kwaliteit lijken dan de meegeleverde kabel

De laatste update lijkt het probleem van de dubbele stappen in Google health connect op te lossen. Maar ik zit nog te wachten tot ik die gepushed krijg vanuit de play store. Ook heeft die support voor Google Calendar maar ik weet niet wat ik me daar bij voor moet stellen. Ik kom daar nog op terug.
Extra
- Ik ben een chargingstand aan het 3d printen voor dit horloge. Die kun je hier vinden op Printables
- Wil je een andere rand voor je horloge printen? Dat kan natuurlijk ook.
- Deze reviewer heeft in zijn review de waardes van de sensoren getest tegen verschillende andere smart trackers. De link gaat gelijk naar het goede hoofdstuk.