€ 859,99 bij bol Plaza

MSI Cyborg 15 A13VFK-1218NL Review

18 juli 2024, laatste update op 18 juli 2024, 543 views Rapporteer
Product geleend +1

Een compact mooie laptop met veel power die de naam gaming laptop waardig is.

Pluspunten

• Mooi design
  • Compact
  • Krachtig
  • Grafisch erg sterk

Minpunten

• Lange laadtijden door software

Als eerst wil ik vermelden dat ik deze laptop heb mogen testen.

Het eerste wat mij opviel aan deze laptop waren de designkeuzes van MSI.
De laptop is compact, maar ziet er nog wel uit als een gaming laptop.
MSI heeft ervoor gekozen om de onderkant van de laptop deels doorzichtig te maken, wat een goede keus is geweest. Het geeft deze laptop duidelijk een gaming look die wel wat weg heeft van de Nintendo 64.

Qua prestaties is deze laptop ook aan de sterke kant. Moderne games kan die makkelijk aan zolang je de laptop wel aan de lader hebt. Bij het spelen van een grafische lichte game, wizard of legend, was de laptop al half leeg na nog geen uur tijd. Dit viel mij een beetje tegen, aangezien de laptop dan toch iets minder geschikt is voor buitenshuis.

Waar de laptop wel last van heeft, is dat hij vaak vast loopt tijdens het starten van programma's en games. Vermoedelijk komt dit door de extra software die op de laptop staat geïnstalleerd vanuit de fabriek. De processor zou namelijk meer dan sterk genoeg moeten zijn om hier geen last van te hebben.

Ik zou zelf deze laptop aanraden aan bijvoorbeeld jongeren die niet genoeg ruimte hebben voor een complete game-pc setup. In de loop van de jaren is het verschil in prestaties in gaming steeds kleiner geworden tussen game-pc's en gaming laptops, hierdoor voelt een laptop al minder een compromis dan dat het 5 jaar geleden voelde. De laptop neemt weinig ruimte in en kan de meeste games met gemak aan. Hierdoor voldoet deze laptop dus ook aan mijn eisen van een gaming laptop.

Heb jij ook een MSI Cyborg 15 A13VFK-1218NL?