MSI Claw - A1M (Ultra 5 135H) Zwart Review
17 juli 2024, laatste update op 17 juli 2024, 262 views
Rapporteer
Hands-on
Mooi en degelijk product, jammer van de accuduur en de matige GPU
Pluspunten
- Mooi beeldscherm
- Fijne interface voor gamesbibliotheek
- Fijne joysticks en knoppen
Minpunten
- Accuduur is matig
- Duur
- GPU niet krachtig genoeg
Ik heb een week de kans gehad om de Claw van MSI te testen, en dit zijn mijn bevindingen.
Naast de Claw zelf, vind je in de doos een adapter met een USB-C aansluiting. Verder zit er een foldertje bij die je enigszins helpt bij het instellen van de Claw.
Na het inschakelen van de Claw en het updaten van de software kun je direct aan de slag.
De Claw draait op Windows 11 en dankzij de Intel-processor werkt alles erg soepel. De door MSI ontwikkelde game-interface is goed doordacht en functioneert verrassend goed. Je kunt hier accounts van bijvoorbeeld Steam en Xbox Game Pass toevoegen, waarna de interface deze samenvoegt tot één gamebibliotheek.
Ik heb mijn Game Pass gebruikt en een aantal games geïnstalleerd. De meeste spellen werken prima op lage of gemiddelde grafische instellingen. Maar bij hogere grafische kwaliteit daalt de framerate vaak aanzienlijk, wat zorgt voor een minder goede game-ervaring. De GPU is eigenlijk niet krachtig genoeg voor een game ervaring op high settings.
Het 7-inch scherm is wel indrukwekkend. Het biedt haarscherpe beelden (1080p) en de 120 Hz verversingssnelheid zorgt voor een vloeiende ervaring.
De joysticks en knoppen zijn erg prettig in gebruik. Ook is de led verlichting er om heen wel leuk gedaan.
Ik heb nooit last gehad van verkrampte vingers, en het gewicht van de Claw is ook goed uitgebalanceerd.
Een nadeel is echter de korte accuduur. Bij een volle lading kreeg ik meestal na ongeveer 90 minuten al een melding dat de accu bijna leeg was. Gelukkig kun je ook prima spelen met de lader aangesloten, maar voor een mobiele game-ervaring is de korte accuduur een tegenvaller.
Al met al was ik toch wel verrast door de goede ervaring met dit apparaat. Echter, de prijs vind ik wel wat aan de hoge kant. En de tegenvallende accuduur maakt het apparaat wat minder mobiel.