Mooie, grote televisie. Vast niet het beste wat je kunt krijgen, maar voor dit geld krijg je echt best veel waarde terug.
Pluspunten
Schitterend beeld
Google TV werkt erg snel ondanks mindere cpu
120hz in FullHD mogelijk
Minpunten
Niet verwijderbare bloatware
100Mbps ethernet poort
"intelligente beeldinstelling" verstoord beeld (zet het uit!)
Onlangs heeft mijn broertje de 50 inch versie van deze televisie en na die bij hem te hebben gezien besloten om onze eigen 50 inch Philips te vervangen met deze.
Zeker geen spijt van.
Ten opzichte van onze oude Philips 50PUS6703 is het beeld gigantisch veel scherper en is de HDR kwaliteit een gigantische vooruitgang.
Google TV gebruikten we vroeger via een los kastje, maar in deze tv zit het ingebouwd als standaard operating system en ondanks dat deze tv een wat mindere CPU heeft werkt alles vloeiend.
Ik gebruik de tv bekabeld op een 1Gbit netwerk, maar de 100Mbps poort heeft moeite om zijn maximale snelheid te behouden en is daardoor niet geschikt voor Steam Link.
Reguliere streamingdiensten zijn geen enkel probleem en spelen met gemak 4K video af. Wel is het aan te raden om de beeldkwaliteit handmatig in te stellen en de tv dit niet via de eigen intelligentie te laten bepalen. Zeker bij 4K HDR films zie je hem regelmatig van kwaliteit terugschakelen en daarna weer naar beter beeld. Dit werkt erg storend.
Grootste minpunt vind ik eigenlijk de bloatware die TCL standaard op de tv zet en je niet van het hoofdscherm kan verwijderen (zie afbeelding). Gelukkig heb ik aardig wat eigen apps erop staan waardoor het grotendeels buiten het scherm geplaatst wordt, maar het blijft jammer.
Al met al, zeker geen spijt van de aankoop en kan iedereen die voor minder dan 800 euro een 65 inch tv zoekt hem aanraden.