Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

HP EliteBook 8540w (WD743EA) Review

+1
Priyantha Bleeker 4 januari 2011, 5.270 views

HP EliteBook 8540w (WD743EA)

Pluspunten

  • HP DreamColor 2
  • Prestaties (CPU, GPU en HDD allemaal goed)
  • 5x USB aansluiting, waarvan 2x USB 3.0
  • DisplayPort
  • 1920x1080 schermresolutie
  • Bluetooth 2.1
  • E-SATA
  • Bouwkwaliteit
  • ExpressCard 54 uitbreidingsslot
  • Aansluiting tweede batterij
  • Docking station aansluiting

Minpunten

  • Gewicht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
Layout geleend van de review over de HP Elitebok 8540p van 'kid jansen'
Gebruikt in combinatie met:

* Sennheiser HD 590

Onder besturingssysteem:
* Windows 7 Professional 64bit

Informatie van fabrikant

Specificaties (WD743EA)
Handleiding (Engels)
HP EliteBook 8540w QuickSpecs (Engels)
HP EliteBook 8540p & 8540w Maintenance and Service guide (Engels)

Changelog
* 30-12-2010: Vandaag de laptop binnen gekregen en uitgepakt, ik zet nu alleen een aantal plaatjes online en een klein begin van de Review. De Review zal nog worden uitgebreid de komende dagen met verschillende benchmarks en foto's van de verschillende onderdelen in en rondom de laptop.
* 31-12-2010: Zo nu wat meer tekst erbij gezet en foto's
* 31-12-2010: Foto's geplaats, ze zijn clickable ! voor hogere resolutie. De Review is nog verre van af ;-) Er komen nog benchmarks e.d en de laptop wordt nog (deels) uit elkaar gehaald ;-)
* 02-01-2011: Gisteren avond nog een aantal benchmarks gedaan hieronder daar de resultaten van
* 02-01-2011: Vandaag verder gegaan met het benchmarken van de harde schijf met HD Tune Pro, en kwam erachter dat er 'problemen?' zijn met de harde schijf...
* 02-01-2011: Zojuist wat op IRC rond gevraagd ivm de vermeende problemen met de harde schijf. HP 3D Guard schijnt de boosdoener te zijn! Uitgezet en alles is weer 'clean'. Ik heb een schone installatie van Windows 7 gedaan, maar had een aantal HP tools geinstalleerd want ik dacht dat is 'handig' daar ben ik dus bij deze op terug gekomen ;-)
* 02-01-2011: Alle plaatjes 100px smaller gemaakt zodat ze allemaal goed passen, mijn monitor en toetsenbord+muis weg gehaald uit de review, worde niet gebruikt icm de laptop
* 04-01-2011: Batterij duur getest en toegevoegd aan de review

De doos
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0310.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0311.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0313.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0314.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0315.jpg

De onderdelen op tafel
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0317.jpg


Foto's van de laptop
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0318.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0319.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0320.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0321.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0322.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0323.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0324.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0325.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0326.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0327.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0329.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0331.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0332.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0333.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0334.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0336.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0344.jpg
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/600px/IMGP0348.jpg

Algemene indruk
De laptop voelt extreem stevig, en ziet er ook zo uit. De bouwkwaliteit is ten opzichte van de voorganger de Elitebook 8530w weer een stukje verbeterd, alles zit net wat strakker en steviger in elkaar terwijl die 8530w al een extreem stevige laptop was. En ten opzichte van mijn oude HP Compaq nc6120 is dit helemaal een gigantische stap voorruit.
Hét verkoop argument van dit specifieke model Elitebook 8540w is het HP DreamColor 2 beeldscherm welke een FULL-HD resolutie bied op een 15.6 inch beeldopppervlak.

De prijs is behoorlijk aan de stevige kant, maar daar krijg je dan ook het nodige voor terug o.a:
- Intel i7 Quad-Core 740M
- 8 GB RAM, Dual-channel, nog twee sloten vrij!
- Nvidia FX1800, 1 GB Dedicated
- 500 GB 7200rpm
- HP DreamColor 2 scherm op FULL-HD resolutie

De laptop is geleverd met Windows 7 Professional 64bits voorgeinstalleerd.
Bijgeleverd zijn de installatiediscs van Windows 7 zowel de 64bits als de 32bits versies.

Featureset
Er zitten 3x USB 2.0 poorten op links en 2x USB 3.0 poorten rechts op. Een E-Sata en Firewire-400 poort. Een DisplayPort aansluiting, rj11(modem) en rj45(Gigabit Ethernet) ontbreken ook niet.
Tevens is dit model uitgerust met een BlueRay speler DVD Brander combinatie.
Een ExpressCard 54 slot en een kaartlezer en een smartcardreader zijn niet vergeten.
Ook beschikt de laptop nog over een 2MP webcam en een microfoon.
Dit model laptop is overigens geleverd met de HP Longlife 8-cell 68w batterij ipv de goedkopere HP 8-cell 73w batterij. Uiteraard zit er aan de onderkant een connector voor een dockingstation(ánder model als de voorgaande Elitebook modellen!) en een aansluiting voor een extra batterij.
Een erg belangrijk én mooi onderdeel van dit model is het HP DreamColor 2 scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels.

De featureset van deze laptop is zeer goed, met 5 USB aansluitingen, E-SATA en Firewire kan je in de meeste gevallen wel al je randapparatuur aansluiten op deze laptop zonder USB hubs of docking stations. Verder kan je grote schermen aansluiten met resoluties hoger dan 1920x1200, omdat er op deze laptop een DisplayPort aansluiting zit i.p.v. het meer gangbare HDMI. Een ExpressCard 54 uitbreidingsslot, webcam+mic, kaartlezer en een scherm met een resolutie van 1600x900 pixels maken het af.

Prestaties

De prestaties van het systeem als geheel heb ik getest met Futeremark PCMark Vantage Trial en PassMark PerformanceTest 7.0 64bit. Van beide benchmarks heb ik alle tests gedraaid met alle instellingen op default.

PCMark Vantage:

PCMarkSuite: 6617 PCMarks
Memories Suite: N/A
TV and Movies Suite: N/A
Gaming Suite: N/A
Music Suite: N/A
Communications Suite: N/A
Productivity Suite: N/A
HDD Test Suite: N/A

Voor uitgebreide resultaten zie:
https://docs.google.com/d...it?hl=en&authkey=CIyZpp0L

PassMark PerformanceTest 7.0 64bit:

http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Benchmarks/PassMark_PerformanceTest_1_klein.png

http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Benchmarks/PassMark_PerformanceTest_2_klein.png



De Windows 7 Experience Index:
• Processor: 7,1
• Memory (RAM): 7,1
• Graphics: 6,6
• Graming Graphics: 6,6
• Primary Hard Disk: 5,9

De totaalscore is dus 5,9 omdat de laagste waarde telt.


CAD & DCC

]CAD (Computer Aided Design) en DCC (Direct Content Creation) prestaties heb ik getest met SPECviewperf 11 64bit. Dit is een benchmark die de prestaties van een aantal CAD en DCC programma's test:

Viewperf 11.0

Viewset Composite
catia-03 : 17.61
ensight-04 : 12.16
lightwave-01 : 37.92
maya-03 : 10.97
proe-05 : 6.18
sw-02 : 25.72
tcvis-02 : 12.36
snx-01 : 13.94

Processor

Onderstaande van de review van Kid Jansen, dit komt nog ;-) Benchmark is geinstallleerd en ga ik nog runnen

MATLAB R2010b 64bit Benchmark:

Standaard benchmark met 25 herhalingen in één run, Matlab pakt automatisch de beste 10 daar uit.




Harde schijf
De harde schijf is het langzaamste onderdeel in de laptop, derhalve dus een belangrijk onderdeel want dit is hét onderdeel dat de ervaring met een laptop negatief danwel positief kan beinvloeden.
In de HP Elitebook 8540w zit gelukkig wel een redelijk snelle harde schijf.

Helaas kwam ik erachter bij het testen nadat ik naar een ander tablad ging van HD Tune Pro dat er problemen zijn met mijn HDD zie screenshots

http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Benchmarks/HDTune_Health.png

Het blijkt aan HP 3D Guard te liggen, zie nieuwe screenshot:
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Benchmarks/HDTune_Health2.png

Het testen van de harde schijf heb ik met HD Tune Pro 4.60 trial en Crystal Disk Mark 3.0 x64 gedaan.

De resultaten van HD Tune Pro (best-of-three):
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Benchmarks/HDTune_Benchmark_poging1.png
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Benchmarks/HDTune_RandomAccess_poging1.png

Extra tests komen nog met HD Tune Pro ;-)

De resultaten van Crystal Disk Mark 3.0 x64 (best-of-three):
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Benchmarks/crystaldiskmark_poging1.png

Méér benchmarks volgen nog.


Accuduur
De 'test' om te kijken wat de accuduur van het systeem is bij normaal gebruik heb ik de volgende applicaties open gehad:
- Google Chrome met 27 tabs
- Putty (1 sessie)
- Adobe Lightroom 3.3 waarbij ik een import deed van 8GB en daarna bewerking van RAW foto's(14.6MP)
De computer draait Windows 7 Professional 64bit, met helderheid op 50 en de lichtsensor aan, WiFi stond aan en was verbonden.

De computer ging uit na 1 uur en 41 minuten. Wat natuurlijk niet bepaald lang is, ik zal hier nog meer tests mee doen.

Screenshots van het systeem
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/Dreamcolor_settings_1024.png
http://www.priyantha.nl/GoT/Reviews/HP_Elitebook_8540w/monitor_asset_1_1024.png

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een HP EliteBook 8540w (WD743EA)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (21)

Wijzig sortering
Layout geleend van de review over de HP Elitebok 8540p van 'kid jansen'

Je kan die aanhalingstekens wel weg halen, want ik heet echt Kid Jansen, het is geen nickname. Overigens zou ik je changelog onderaan zetten, dat heb ik zelf ook laatst gedaan bij de U2711 en 8540p reviews van me. Anders moest iedereen al bijna een volledige schermhoogte aan vrijwel nutteloze informatie voorbij scrollen, voordat ze aan de echte review konden beginnen.

Overigens is de maximale (en naar mijn mening daarom ook de optimale) breedte voor afbeeldingen 575 pixels. Je hebt nu allemaal verschillende breedtes en daardoor worden sommige plaatjes afgesneden, terwijl andere toch een stuk smaller zijn dan de tekst.

Nu inhoudelijk:

Hét verkoop argument van dit specifieke model Elitebook 8540w is het HP DreamColor 2 beeldscherm welke een FULL-HD resolutie bied op een 15.6 inch beeldopppervlak.

Zeg dan ook meteen waarom dat hét verkoopargument is, die resolutie is niet zo heel bijzonder, wat dit scherm bijzonder maakt zijn de volgende dingen:

• Extreem groot kleurbereik van 109.49% NTSC (CIE 1931), 50% voor laptops gangbaar, 72% voor desktop beeldschermen

• RGB LED backlighting (daarom is het kleurbereik ook zo groot)

• 10 bit kleurdiepte (misschien 8bit+FRC, maar dat is alsnog een heel stuk beter dan de standaard 6 bit van TN)

• Het is samen met het DreamColor 2 paneel voor de 8740w (vrijwel?) het enige niet TN paneel dat op dit moment op een laptop te krijgen is


Dat je complete stukjes uit m'n review pikt vind ik niet zo erg, maar zorg dan wel dat het ook klopt:

De featureset van deze laptop is zeer goed, met 5 USB aansluitingen, E-SATA en Firewire kan je in de meeste gevallen wel al je randapparatuur aansluiten op deze laptop zonder USB hubs of docking stations. Verder kan je grote schermen aansluiten met resoluties hoger dan 1920x1200, omdat er op deze laptop een DisplayPort aansluiting zit i.p.v. het meer gangbare HDMI. Een ExpressCard 54 uitbreidingsslot, webcam+mic, kaartlezer en een scherm met een resolutie van 1600x900 pixels maken het af.

Bij jou is dat natuurlijk 1920x1080.

Het verbaast me trouwens dat ik een hogere score haal in Passmark Performance Test, jouw score is 22% lager (of mijne 28% hoger, is maar net hoe je het bekijkt).

Je schijf is zo te zien wel iets sneller, al scheelt dat niet zo heel veel. Overigens wordt die schijf niet echt goed beoordeeld hier op Tweakers.net als ik die reviews zo zie.

Overigens is die 1 uur en 41 minuten wel redelijk kort, maar ik weet natuurlijk niet wat je belasting was gedurende die tijd. Ik deed er met scherm 100% helderheid, CPU 100%, GPU 100% en HDD 100% maar 46 minuten over om de accu van 96% naar 9% leeg te trekken, maar bij normaal gebruik doe ik er makkelijk 2.5 uur en het is me zelfs al een keer gelukt om 4 uur te halen. Groot verschil is natuurlijk het scherm, dat IPS paneel van jou verbruikt veel meer dan mijn TN paneel. IPS is het minst zuinig van alle gangbare beeldschermtechnologieën.

Waar ik eigenlijk nog het meest benieuwd naar ben is het scherm. Kan niet wachten totdat je je laptop open schroeft en kijkt wat er achterop het paneel staat.
Het zou fijn zijn als je dan ook nog wat met die informatie deed!

Eerst neem je zonder te vragen grote delen van mijn review over. Je zegt bovenaan "geleend van kid jansen", maar eigenlijk is het meer gejat (en dan ook nog eens slecht gejat!).

Vervolgens maak je de review niet eens af! Ik steek moeite in de post hierboven en je doet er helemaal niks mee...

Verder kom je ook je beloftes niet na: je had meerdere keer belooft je laptop open te schroeven om te kijken welk paneel er in zat. Dat je besluit dat uiteindelijk niet te doen, helemaal prima, het is tenslotte jouw laptop. Maar zeg dat dan ook gewoon en laat niet andere mensen op je wachten.
ff off toppic ... ik zou een moord doen voor zon laptop.. zo jammer dat ik niet rijk ben :P
De voorgangers zijn anders aardig betaalbaar. Een 8710W heb ik recentelijk avergenomen als Demo model (dus nog gewoon 3 jaar garantie) voor 600 euro.
Dat zal voor deze laptop in deze configuratie denk ik heel erg tegenvallen. Als ik op de HP US site de 8540w ga customizen (op de NL site kan dat niet), dan kom ik voor deze configuratie op een prijs van $4282. Als je precies evenveel betaalt omgerekend, dan kom je met 19% BTW erbij uit op een prijs van €3842. Het zal me dus niks verbazen als Priyantha hier op z'n minst €3000+ voor heeft betaald. Vooral het scherm, de blu-ray drive en het 2x4GB geheugen maakt deze laptop erg duur.

Ik zie overigens dat er bovenaan een eCoupon wordt gegeven met 24% korting, dan wordt het $3254 en €2920.
Ik heb het ook over de machines van de vorige generatie die nu nog steeds te koop zijn en ook nog steeds garantie hebben.

Tja en dan te weten dat de blueray drive zelf te replacen is voor 150 euro en mijn collega met een 8710W 2 X 4 GB op de kop heeft getikt voor 70 euro / stuk.

Idd als je quadcore power nodig hebt is het een dure grap maar ook de 8710w met een dualcore (P8700) is geen trage machine. Met de quadro 1600 erin en het (destijds het beste) scherm 1920 X 1200 heb je voor weinig geld een goede machine.
Heeft hij de Blu-ray drive voor €70 op de kop weten te tikken of de 8710w? Als het de 8710w is, dan is dat wel extreem goedkoop, zeker als er een 1920x1200 scherm in zit en 2x4GB RAM. De 8710w is van begin augustus 2008, die is dan dus nog maar tweeënhalf jaar oud, dan zou hij toch zeker nog wel iets van €500 waard moeten zijn.

Overigens had de 8710w voor zover ik weet geen P8700, ik kwam alleen de T7500, T7700, T9300 en T9500 tegen. De P8700 is ook pas eind december 2008 uitgekomen, bijna 5 maanden nadat de 8710w uitkwam.

Overigens vraag ik me af hoe lang er nog gecertificeerde drivers voor die Nvidia Quadro FX 1600M uit zullen komen. Het zou me niks verbazen als de 8510w en 8710w geen nieuwe drivers meer krijgen als de 8560w en 8760w er zijn. Anders zouden ze namelijk 4 generaties tegelijk moeten ondersteunen (8x10w, 8x30w, 8x40w en 8x60w).

Verder is die videokaart sowieso behoorlijk traag, de 1600M is vergelijkbaar met de Geforce 8700M GT en Geforce 9650M GS. Die 8700M GT is al van juni 2007.

Een 1800M is al 2x zo snel, en als er nog een 2000M komt (nu is er alleen nog maar een 5000M van de nieuwe serie), dan zal die nog wel weer een stuk sneller zijn.
Hoeveel sloten heb jij voor het inbouwen van Harde schijven. Is een SSD + normale schijf mogelijk?
Als het goed is kan je inplaats van de BD-speler een HDD/SSD plaatsen.
Zover ik weet is er maar 1 HDD-tray in de laptop zelf.
Kan je daar een tray voor kopen dan. Het zit er niet bijgeleverd
Ik heb deze (voor een 8540P, maar is ook voor de 8540W)

http://newmodeus.com/shop...cPath=2_5&products_id=216

Werkt top, zo kun je een SSD gebruiken en een normale schijf voor storage.
Ik heb zon ding ook besteld voor mijn 8710w. Booten gaat helaas niet vanuit de caddy ;-(
Vreemd, mijn bios pakt het ding gewoon op als extra HD. In het bios/boot menu kan ik hem gewoon selecteren. Ik boot van de SSD.

De optische drive zit nu in de docking die ik erbij genomen heb. En als ik hem op de docking aansluit komt die mogelijkheid er zelfs ook nog bij te staan.
Ik vermoed doordat de 8710W zijn optical bay aanstuurt via een PATA controller. Dat is dus een andere controller dan de SATA controller waar normaal de disk aan hangt. Wellicht is het ook een beperking van de foekiewoekie enclosure die ik heb gekocht op ebay voor 8 euro incl verzending :-) oh ja en dan zat er ook nog USB enclosure bij waar de vrijgekomen optische drive inpast.
Ben ben benieuwd hoe snel hier osx op kan lopen. Check mijn film hoe ik osx aan de praat heb op de oudere broer van deze prachtige laptop.

http://www.youtube.com/watch?v=wRN0ymCmPmY
Ik heb het geprobeerd met de 8540W die ik via de TU Delft heb. En het lijkt haast onmogelijk. Met een retail disk werkt usb/trackpad/thumbstick niet [dwz alles via toetsenbord...]. Op een gegeven moment had ik usb 3.0 wel werkend en kon ik een muis gebruiken, maar nog steeds geen trackpad/touchpad/usb. Verder nog allerlei andere installaties getest, maar dan doen zich weer problemen voor met de bootloader of kan je niet in het OS komen. Ben bang dat ik het maar eens op ga geven :P

Over de review: hoe vind je de accu duur? Bij die van mij moet ik er om huilen, 55minuten en het was gebeurd (oke ik was wel NFS:hot pursuit aan het spelen), erg kort naar mijn mening voor zo'n dure laptop.
DSDT is your friend. USB issues los je op met een correcte DSDT. Wellicht zijn ze al beschikbaar op Insanelymac. Die hebben destijds ook mijn DSDT gepatched naar een bijna 100% perfecte versie.
Ik heb het zojuist getest en toegevoegd aan de review :)
De laptop ging uit na 1 uur en 41 minuten.
Mooie foto's. Mis nog wel wat meer echte gebruikerservaring, maar zo te zien hou je dit topic bij, dus dat komt wellicht nog. Kleine typo bij positieve eigenschappen (res. 1920x1800).

Ik heb ook naar de Elitebook gekeken. M'n Macbook Pro kan inmiddels wel een keer vervangen worden, maar ik vind de Elitebook dan toch iets te zwaar en nog iets te log vergeleken met de Macbooks. Aan de andere kant betekend het dat ik nog tot April/Mei moet wachten op de nieuwe Macbook en dan maar afwachten waar ze mee komen.

De prijs is stevig, maar je krijgt er wel kwaliteit en veel features voor terug. Aan de andere kant een mooie prijs vergeleken met Apple natuurlijk ;)
Ik kon alleen op de HP site geen opties vinden om nog wat wijzigingen aan een systeem te brengen. Er is er geen 1 die precies heeft, kan of doet wat ik wil. Ik zou graag 1920x1200 res willen hebben bijv. Kijk ik er nou overheen of is dit niet mogelijk bij HP?

Hoe is de batterijduur op accu?

Veel plezier met je aankoop, mooi apparaat.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 1 januari 2011 14:57]

Het is mogelijk om deze laptop te "flexen". Alleen ts en ik kwamen er achter dat dan niet de DreamColor display gekozen kon worden.
Beste Priyantha,
Mooi verhaal, lekker uitgebreid en positief. Ik wil er ook een! Ik heb echter een vraagje over dat Dreamcolor. Ik doe veel fotografie en vind dat een belangrijk pluspunt. Jij schrijft dat de wd743ea een dreamcolor scherm heeft, en ik zie ook een fotootje. Maar ik zie dat nergens in de specs op Nederlandse HP site. Wel op de USA site, als optie. Waar heb jij de jouwe gekocht? Welk land en welke winkel? Bedankt voor je antwoord.
Groeten, Waltheed


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*