Zoals ik al schreef in de korte toelichting: "Bang 4 buck vindt je hier! In zijn prijsklasse (gekocht voor 79 euro) misschien wel de beste keuze"
Dit is de curved versie van de volop geprezen MSI PRO MP2412. Vandaar de "C" in het modelnummer.
Nadat ik erachter kwam dat na de verhuizing nagenoeg al mijn "mooie" schermen beschadigd waren, op zoek naar een vervanger voor mijn "retro battlestation" . Nou ja, retro.. het is een Alienware PC voor al m'n favo games uit het Vista/W7 tijdperk.
Veel gamen doe ik niet meer, in ieder geval geen nieuwe spellen. Dit heeft als voordeel dat ik heel wat minder kritisch kon zijn bij het uitzoeken van een nieuw scherm. Want dingen als FreeSync, GSync, quadHD of 4K zijn niet nodig. Daar de hardware er toch niet mee overweg kan.
Enige eis was 100hz.
Besteld via Bol en de volgende dag in huis. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat er geen omdoos de MSI doos zat. "Vroeger" was het vanuit mijn werk een doodzonde om hardware enkel in de doos van de fabrikant te verzenden zonder neutrale omdoos. Er gingen steeds vaker zendingen "verloren" als we het niet deden. Maar goed, ik dwaal af.
Uitpakken
In de doos zit het volgende, tussen piepschuim verstopt:
- Stroomkabel
- HDMI kabel
- Voet
- Documentatie
Het scherm op de voet zetten is appeltje eitje. Er komt zelfs geen schroevendraaier aan te pas.
Eerste indrukken
Het scherm was inmiddels uitgepakt en, omdat ik niet kon wachten, neergezet op de keukentafel. De MacBook Pro die er lag was het 1e slachtoffer om te laten zien wat de monitor allemaal kon.
HDMI kabel erin en...... Wat een enorme fletse bedoeling! Het was net of iedere weergegeven kleur bedekt was onder een laag van stof. Werkelijk geen enkele kleur zag er mooi uit en had een soort grijze waas over zich heen.
De dader in dit geval waren de ECO settings van het scherm. Via de OSD dit aangepast naar de preset "sRGB" En tadaaa! Dat zag er gelijk een factor 1000 beter uit!
Tot nu toe zeer tevreden, ik zal de review updaten als ik wat uren verder ben.
UPDATE
Inmiddels al aardig wat uren de monitor in gebruik gehad, en nog steeds super tevreden!
Totaal geen klachten en nog steeds blijf ik bij de lovende woorden die ik hier boven heb gebruikt.
De kleuren en algemene weergave zijn zeer goed te noemen, voor dit prijs segment helemaal.
1 minpuntje, maar deze weegt niet zo zwaar dat ik deze opneem in de beoordeling, er zitten ook speakers in. Althans, de monitor doet z'n best iets van geluid te produceren als er bijv. een HDMI kabel aangesloten zit. Het klinkt helemaal nergens naar, telefoonspeakewr van pakweg 10-jaar geleden klinkt beter.