Philips Evnia 34M2C8600 Wit Review
1 juli 2024, laatste update op 1 juli 2024, 122 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik verslijt zakelijk en privé aardig wat monitoren. Maar dit is toch echt een van de beste tot nog toe. Prachtig beeld, voldoende aansluitingen en nauwelijks noemenswaardige minpunten.
Pluspunten
- Kleuren
- Refresh rate
- USB-C met PD en KVM switch
- HDR
- Pixel refresh nu automatisch bij sleep mode
Minpunten
- Ventilator (kan uit)
- Grote voet (sjah, groot scherm...)
Ik ben zeer in mijn nopjes met deze monitor. Volgens mij is dit een beetje een ondergesneeuwd kindje onder de Alienware en de Samsung G8, maar onterecht. De AW heeft geen USB-C en de G8 is buggy en heeft onhandige aansluitingen. Deze daarentegen heeft nauwelijks noemenswaardige minpunten.
Aansluitingen
Veel en voldoende aansluitingen, ik gebruik DP voor gaming en de werklaptop sluit je met 1 USB-C kabel aan. Auto input switch + auto KVM switch betekent dat je geen knop hoeft aan te raken. Ook de vrouw vindt het fijn werken.
Ook snel bereikbaar 2x USB onder de monitor, makkelijk voor stickie oid. Achterop zitten er nog een handvol.Beeld
Fantastisch. wat een kleuren, en zwart is zwart. HDR werkt ook prima. Hoge refresh rate, en lage reactietijden.Speakers
Zitten erop: top! als ik even geen zin heb in koptelefoon, of gewoon voor even, heb je toch speakers. Zijn niet fantastisch, ook niet ontzettend slecht, gewoon afdoende voor mij.Features
sjah, wat heb je nodig? PIP/PBP werkt op zich prima, alleen moet je dan in het menu je KVM switch doen elke keer, dus ik gebruik het nooit. Als je een 2e KB+muis hebt direct op de andere PC dan zou het prima werken.
De pixel refresh is nu sinds de firmware update automatisch bij sleep, dus hij geeft wel een reminder elke 4u maar is een kleine popup en gaat vanzelf weg, je hoeft nooit iets te doen.
Wat ik een feature vind, is dat ik nooit een knop hoef aan te raken. Aan/uit, input switch, kvm switch, alles gaat vanzelf.
De ventilator is een beetje mal, goed ik ben geen monitor designer maar hij gebruikt niet meer stroom dan mijn oude zonder ventilator... je hoort m maar heel soms en als je er last van hebt zet je m uit.
Er zitten een paar gaming features op, maar ik vind ze niet nuttig. De crosshair is heel groot en niet instelbaar. Er zit een sniperzoom op, waarin het midden wordt uitvergroot. Liever had ik een duidelijke FPS counter (staat wel in het OSD als je het opent) en en nuttige crosshair maar zonder lukt het ook.Vragen? Zet in de comments