€ 2.199,- bij bol

Hisense 100U7KQ Zwart Review

30 juni 2024, laatste update op 30 juni 2025, 1.798 views Rapporteer

Voor de prijs een absolute aanrader.

Pluspunten

• super scherm
  • diepe zwartwaarden
  • alle hdr standaarden ondersteuning
  • hoge helderheid
  • geluid boven de middelmaat

Minpunten

• slechts 2.1 hdmi waarvan één earc
  • low-bit materiaal lastig te processen

Na bijna een jaar te hebben doorgebracht met dit toestel kan ik wel een en ander toelichten.
Deze Hisense U7KQ 100 inch is met wat geluk te vinden voor rond de 2000 euro. Daarvoor krijg je heel wat televisie terug. Ter vergelijking heb ik boven een LG G1 oled staan voor het geval er slimmeriken twijfels hebben. Het toestel is manueel gekalibreerd met een G1 en C6 HDR 500 colorimeter en Callman Studio door mezelf. Als semi-prof probeer ik met hulp van AI en het ondersteuningsteam van Callman bij eventuele problemen of incorrecte metingen de beste resultaten
te halen, hoewel dit bij Hisense niet altijd het geval is. Als toelichting geef ik dat niet alle instelling menu's niet allemaal correct werken zoals de 20 punt grayscale waardoor de afstelling niet perfect is.

Voor degenen die zwart verwarren met oled zwart, zelfbedrog kent geen grenzen:+ Er is nog een lange weg te gaan voor de mini-leds om dezelfde zwartwaarden te bereiken als de oled familie.
Toch zijn de zwart waarden best diep naargelang het omgevingslicht en de local dimming doet goed zijn werk. Hoog heet de diepste waarden, maar schrobt toch aardig wat detail weg. Aan u de keuze!

Kleurafwijkingen zijn aanvaardbaar zonder al te grote afwijkingen met max. fout van 5 al bij al aanvaarbaar. Dit is voor filmmaker mode sdr, hdr en DV.

Voor het gaming gedeelte kan ik kort zijn, ik game niet maar er zijn toch wat problemen met het local dimming gedeelte in VRR-modus en PC-mode. Zie forums als AVS en AV de Engelse broer.

Audio is indrukwekkend te noemen voor een televisie toestel van dit kaliber met flink wat bas, heldere dialogen. Je kan dus zonder externe audio-oplossing, maar voor de die hards zal dit niet genoeg zijn.

Al bij al is dit een koopje waar je voor deze prijs niet beter kan vinden en voor dagelijks gebruik en filmavonden veel plezier zal aan beleven. Het Vidaa OS-systeem werkt vlot maar is zeker niet de volledigste en is een Apple TV of andere zeker aan te bevelen.

Heb jij ook een Hisense 100U7KQ Zwart?

Kun je iets over de blooming zeggen?

Met name bij ondertiteling op zwarte achtergrond?
Blooming is zeer goed onderdrukt en bijna onbestaande bij normaal verlichte kamer. Bij volledig donkere kamer zie je die wel maar zeer mild. Zeker bij de betere middenmoot.
Mooi!

Zelf momenteel aan het twijfelen of ik nu nog snel moet gaan voor de 85UXK die momenteel nog 1775 is via Bol externe verkoper of ff wachten en voor een 98/100 incher gaan.

Ik zit circa 4.5 meter af van het scherm en neig toch naar de grotere formaten…
Enkele bedenkingen;
- Die 85ux is een no-brainer voor een tv met die specs en komende van 6000 euro 8)7 Toptechnologie voor een ALDI prijs.
- Zelf kom ik van een 85 inch TCL 845 en het verschil met de 100 inch is groot dus ...
- Kijkafstand is geen enkel probleem, zit in dezelfde metingen.
- De enige die verwacht die zich kan meten met de UK 100 is de tcl c765 maar of die in dezelfde
prijscategorie zal vallen valt af te wachten.
Bedankt!

Ik denk dat ik mezelf nog wel even kan beheersen ;)