In eind april des 2024 deze koptelefoon gekocht om de oude te vervangen die af was en gênant slecht was

Eerst naar de Mediamarkt in de buurt gefietst op mijn trouwe stadsfiets (belangrijk detail) en toen heb ik degene op mijn hoofd gezet nadat ik de anderen had geprobeerd die er stonden om te proberen.
De Fresh 'n Rebel vond ik gewoon niet zitten en de rest al helemaal niet.
Maar de Tune 760NC (zwart) vond ik wel erg fijn zitten, de oorschelpen vallen goed over mijn twee ingebouwde microfonen aan de zijkanten van mijn hoofd en ook op de rest van mijn hoofd vond ik de Tune 760NC (zwart) goed zitten.
Dus toen was ik zestig euro's kwijt.
Eenmaal de Mediamarkt uitgelopen een bankje opgezocht en hem uit de doos gehaald.
De verpakking is vooral een kartonnen doos om een plastic mal ding dat je waarschijnlijk prima kan gebruiken om iemand pijn mee te doen.
Erin zit een hoofdtelefoon (verassend), 2.5 mm -> 3.5 mm jack kabeltje, papiertjes en heel belangrijk (nog) een USB A ->> USB C kabeltje van één micrometer.
Ik was gewend aan heel warm geluid, dus toen ik hem voor het eerst aan had schrok ik van hoe helder het geluid is. Ondertussen aan gewend en heb ik niets liever.
Dat ik schrok van hoe helder het geluid was komt waarschijnlijk vooral aan het feit dat ik lage kwaliteit spul ben gewent wat alleen maar warm geluid geeft. Denk ik.
Het geluid is erg goed, voor mij is de bluetooth goed zat en via een analoog kabeltje nog net dat ene beetje beter.
Fijn.
De ANC...
Het is zeker niet het beste wat er op de markt is, ik kan zelfs zover gaan om te zeggen dat ze het beter konden weglaten...
Want hoewel het constant laag geluid weghaalt (geluid in trein van airco et cetera en in een auto van de banden), blijft alles daarboven prominent aanwezig en lijkt soms alleen maar erger gemaakt.
Er komt dan ook nog enige white noice (als ik het zo mag noemen) bij kijken dan en het dynamisch bereik lijkt dan ook flink minder; het geluid klinkt dunner.
Ik vind het jammer dat er voor is gekozen om op de hoofdtelefoon een 2.5 mm aansluiting te plaatsen, want dit is minder makkelijk aan te sluiten en het aanbod aan 2.5 mm -> 3.5 mm jack kabeltjes is minder groot.
'Paren' via bluetooth gaat makkelijk, wanneer de Tune 760 NC wordt aangezet en bluetooth aanstaat op het gewenste apparaat komt er een pop-up om te koppelen - mits het apparaat Google Play services heeft - en anders kan het natuurlijk ook gewoon via de 'normale' manier.
Niks mis mee.
Ik had het fijn gevonden als er een applicatie voor telefoons (en wat dan nog meer) beschikbaar om de hoofdtelefoon in te stellen, maar ik kan ook prima zonder leven.
Ofwel: er is geen applicatie beschikbaar.
Bouwkwaliteit:
De algemene bouwkwaliteit is prima, al vind ik het jammer dat wat van het plastic kraakt wanneer de hoofdtelefoon wordt opgezet et cetera.
Al met al is het een prima hoofdtelefoon die ik zeker kan aanraden, mits je niet al te veel geeft om die paar puntjes.

Nog wat foto's achteraf: