Garmin Venu 3S, 41mm, Goud (Wit) Review
Ik wilde een horloge dat mijn gezondheid en fysieke activiteit zou bijhouden, maar ik wilde niet inboeten op stijl. De keuze viel op Garmin Venu 3S, die niet alleen sportfuncties biedt, maar ook geavanceerde gezondheidsmonitoring. Ik ben erg blij met mijn keuze!
Pluspunten
- elegant, mooi design met wisselende wiijzerplaat
- enorm veel functies, bewegingen goed gemeten
- goede accuduur
Minpunten
- geen oplaadkabel voor een stopcontact meegeleverd
Garmin Venu 3S, gekocht bij Belsimpel en keurig na 1 dag ontvangen, is een functioneel en esthetisch horloge dat prestaties combineert met elegantie. Wat mij betreft is Venu 3S niet alleen een smartwatch voor sporters, maar ook een modieus accessoire dat bij elke gelegenheid past. Vrouwen zullen er zeker blij mee zijn!
Ik wilde een horloge dat mijn gezondheid en fysieke activiteit zou bijhouden, maar ik wilde niet inboeten op stijl. De keuze viel op Garmin Venu 3S, die niet alleen sportfuncties biedt, maar ook geavanceerde gezondheidsmonitoring, waardoor het een ideale metgezel is, zowel tijdens het fietsen, hardlopen en het beoefenen van andere sporten, als in het dagelijks leven.
Het display met de Always On Display-functie zorgt voor een perfecte leesbaarheid, ongeacht de verlichting, zelfs bij fel zonlicht. Het ontwerp van Venu 3S is modern en functioneel. Het horloge is de hele dag comfortabel om te dragen en 's nachts slaap je er heel goed in, je handen hebben er totaal geen last van. De keuze voor "wijzerplaat" is zeer breed, waardoor u deze kunt afstemmen op uw individuele stijl, zelfs op de kleur van uw garderobe. Afhankelijk van onze stemming kunnen we het display en de informatie die erop wordt weergegeven, veranderen.
De ‘always on display’-modus is bijzonder handig omdat je hiermee snel de tijd en andere gegevens kunt aflezen zonder dat je het scherm hoeft te activeren.
Garmin Venu 3S biedt geavanceerde gezondheidsfuncties, waaronder hartslagmeting, stressniveaus, slaapkwaliteit en dutjesdetectie. De slaapassistent analyseert slaapfasen, verzadiging, hartslag en de variabiliteit ervan, geeft een beoordeling van de slaapkwaliteit en geeft aanbevelingen over de duur ervan. Het ochtendrapport bevat basisinformatie over de lichaamsconditie, slaapkwaliteit, rust en HRV. Dit is een geweldige functie die ik gebruik als ik 's ochtends wakker word.
De functies voor gezondheidsmonitoring op de Venu 3S zijn bijzonder indrukwekkend, vooral in vergelijking met de Fitbit die ik twee jaar had. Ik ben ook erg blij met de functie voor stressmonitoring een slaapsysteem dat de tijd en kwaliteit van de slaap analyseert, maar ook de impact van dutjes op de regeneratie van het lichaam.
Naar mijn mening biedt Venu 3S een voldoende, zeer rijke selectie aan sportfuncties (het omvat zelfs touwtjespringen en golfen!). Het bevat een analyse van de training en het regeneratieproces, en biedt ook overzichtsgegevens over de impact van training op het lichaam.
Tijdens het wandelen en fietsen maak ik vaak gebruik van GPS, waardoor de accuduur een stuk korter is. Bij dagelijks gebruik van navigatie en alle opties, inclusief betalen en bellen, laad ik het horloge elke 5 dagen op. Het enige (en grote) nadeel is voor mij het ontbreken van een oplader voor het stopcontact, en de oplader kan alleen via de laptop worden opgeladen. Ik zal een gewone oplader moeten kopen.
Het horloge is voorzien van een NFC-chip en is compatibel met het Garmin Pay-betaalsysteem, waardoor het gebruikt kan worden voor contactloze betalingen. Je hoeft je telefoon niet bij je te hebben om met je horloge te betalen. Ik hou ervan!
Ik zal ook toevoegen dat er verschillende statistieken en trainingen beschikbaar zijn in de mobiele applicatie. Het zijn er veel, ik heb de coachingopleiding nog niet geprobeerd. Ik hou echt van de ademhalingsfuncties voor ontspanning en meditatie.
Over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn nieuwe Garmin-horloge. Ik zal deze zeker niet vervangen door Fitbit, dat er niet zo elegant uitziet en waarin je voor alle functies moet betalen.