Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC 8G Review
22 juni 2024, laatste update op 23 juni 2024, 1.145 views
Rapporteer
Product gekocht
De RTX 4060 van Gigabyte heeft 2 HDMI ports, waar de concurrent er maar 1 heeft, en dit was voor mij de reden dat ik voor deze kaart koos. De installatie was zeer makkelijk, het compacte formaat zorg ervoor dat hij in mijn kast past, dus eigenlijk had deze kaart alleen maar voordelen. Als het aankomt op hardware, kom ik bijna altijd uit op Gigabyte, die door hun OC edities net iets meer prestatie geven dan de concurrenten. Tevens heeft Gigabyte altijd leuke aanbiedingen die het aantrekkelijk maken.
Een aanrader dus !
Pluspunten
- Betaalbaar
- Laag Energie Verbruik
- Compact
- 2 HDMI
- 2 Display Ports
Minpunten
- Geen aparte Software zoals bij MSI en ACER.
De RTX 4060 van Gigabyte heeft 2 HDMI ports, waar de concurrent er maar 1 heeft, en dit was voor mij de reden dat ik voor deze kaart koos. Ik gebruik 3 schermen, waarvan 2 nog ouder zijn en moeilijk op een Display Port kunnen, dus ik was echt opzoek naar 2x HDMI, zodat mijn hoofdscherm gewoon op de display port kan, en de 2 oudere schermen op de HDMI.
De installatie was zeer makkelijk, het compacte formaat zorg ervoor dat hij in mijn kast past. Ik heb ook een Gigabyte Aorus moederbord, en die zit altijd vol met extra cool blokken, waardoor die grote lange video kaarten er nooit inpassen. Dus het formaat van de kaart was zeker een voordeel.
De prestatie van deze videokaart was zeer goed voor de prijs die je betaald en ik ben zeer tevreden. Ik speel DCS World, een zeer veel eisende game, en kan dit nu spelen op 60 FPS op high graphics. Ik denk wel dat je altijd rekening moet houden dat je sommige settings moet aanpassen om een goede balans te krijgen van prestatie en kwaliteit. Dit zal, tenzij je 2000 euro uitgeeft aan een kaart, altijd een overweging moeten zijn bij het kopen van een betaalbare kaart.
Met deze kaart krijg je waar voor je geld, een goede combinatie voor kwaliteit, prestatie en betaalbaarheid en Gigabyte is wel altijd het merk met de OC edities, waarbij je een extra prestatie boost krijgt, dit zijn altijd leuke extra dingetjes die het aantrekkelijk maken.
Een echte aanrader dus !