€ 219,- bij ALTERNATE.nl

Gigabyte M27Q Zwart Review

Demonspree
18 juni 2024, laatste update op 18 juni 2024, 56 views Product gekocht

Gigabyte M27Q Zwart

Hoge Refresh Rate, Mooie kleuren, 2K, 10 bit RGB, Freesync Premium - G-sync.

Pluspunten

• 170HZ
  • IPS
  • RGB
  • 350cd/m2 helderheid
  • 10bit kleur ipv 8bit
  • Prijs
  • G-sync
  • Freesync premium

Minpunten

• Beperkt in verstellen
  • Contrast

Deze monitor stond al een tijdje op mijn verlanglijst, nu was hij in de aanbieding van €319 voor €245 plus een actie dat als je een review schrijft (wat ik nu aan het doen ben) je een €20 steam wallet cadeau krijgt.

Ik ben sinds 12 juni eigenaar van deze monitor en ik moet eerlijk zeggen, voor dit geld ga je waarschijnlijk niet iets veel beters vinden met alle opties die je krijgt.

Ik speel een spel waar hoge FPS belangrijk is en dat doet deze monitor goed op 170hz, ik lees online veel over ghosting maar ik ben misschien iemand die dat niet echt merkt. Ik heb ook geen dode pixels. Ik moet ook nog even wennen aan de kleine pictogrammen op bureaublad omdat ik 1080P gewend ben. Het is ook nog even wennen aan de verschillen tussen 1440P en 1080P voor mij voelt het nog niet echt dat de games er scherper en mooier uitzien maar dat komt denk ik nog wel in de toekomst. De enige minpuntjes vind ik dat het contrast niet geweldig is, dat Windows best wel donker is in mijn beleving, ik ben namelijk 400cd/m2 helderheid op 1080P gewend en dat je het scherm alleen omhoog en omlaag kan verstellen en kantelen, dit maakt het nogal soms een uitdaging om de kabels er in te steken. Kleine zeikpuntjes die voor deze prijs zeer irrelevant gezien kunnen worden.

Ik heb trouwens de REV 2 variant van deze monitor.

Heb jij ook een Gigabyte M27Q Zwart?