Inleiding
Zoals in de omschrijving aangegeven, ik had iets nodig om inzicht te krijgen. Nu kun je wel telkens de app openen, echter werkt het scherm een stuk makkelijk vooral als je zelf thuis bent. Zeer verrast dat je alles zelf kun instellen waar iets moet komen te staan.
Verpakking/ Bestelling
Display rechtsreeks bij Homewizard besteld, binnen 1 dag was deze geleverd, verpakking is netjes en het scherm is ook goed beschermt. Hier is niks op aan te merken.
Inhoud
:strip_exif()/m/303309/1SiaMaYTo2ZnTRqzMdgxP1WbSr6UsNwXx48QHJo39S3NzvPODF.jpeg?f=620xauto)
Wat krijg je?
- Display zelf
- USB C <> USB A kabel +/- 2 meter
- USB Adapter
Persoonlijk vind ik de lange kabel en de adapter wel fijn, tegenwoordig als je dit soort spullen koopt is het allemaal zonder kabels en adapters. Je betaald immers ook voor een compleet set is mijn mening.
:strip_exif()/m/303309/1SiaMa6IE41wQojGQfwGDmVQFU4jVNxUWHLSEFONVHjgcwKOZi.jpeg?f=620xauto)
Installeren
Ik heb zelf niet de stappen gevolgd op het scherm, ben direct begonnen in de app. In het menu onder meter > nieuw apparaat toevoegen. En vanuit hier de stappen gevolgd met wifi direct en na een paar minuten was het display gekoppeld en aangemeld op het eigen wifi netwerk.
Homewizard apparaten
Voordat er wordt gedacht dat sommige gegevens automatisch worden aangeleverd en verwarring te voorkomen. Hierbij even een lijst welke apparaten ik heb van Homewizard en het dus mogelijk maken om de informatie op het display weer te geven.
- Wifi P1 module
- Watermeter
- Homewizard P1 switch ( voor P1mon)
- Energy plug
- Slimme meter die gekoppeld is aan de Gasmeter ( netbeheerder)
- Goodwe omvormers gekoppeld aan het Homewizard account
- Energy + account
:strip_exif()/m/303309/1SiaMaDdwPmBbuRlK4bzo1ktZsxKHkGIliWYJ7igVOOPX2cU8L.jpeg?f=620xauto)
Configuratie van het Display
Het display kan volledig naar eigen smaakt ingesteld worden. Je kunt alle velden aanpassen. En in elke stukje display kun je kiezen uit alle apparaten die verbonden zijn met Homewizard. Met de energy plug schakel ik een elektrische boiler, zelfs het verbruik van deze boiler kun je weergeven in het scherm. Tevens kun je ook het max. instellen zodat de ring eromheen ook mee kleurt. Stel je wilt water besparen kun je een max. aantal liters water instellen.
Zoals hierboven in de lijst aangegeven, kan ik dus ook kiezen om de opwek weer te geven die vanuit de omvormers wordt gehaald. En sinds de laatste update natuurlijk ook de temperatuur en luchtvochtigheid. Gezien de vele mogelijkheden, zou het scherm wel iets groter mogen om nog wat dingen tegelijk aan te geven.
:strip_exif()/m/303309/1SiaMaxclfxqm48k01an6n95mGgUjMXfDYmFcRIZxqXCuxFpAY.jpeg?f=620xauto)
Scherm
Het scherm is zo instelbaar dat deze vanzelf uitgaat, en weer aangaat bij beweging. De helderheid is tevens ook instelbaar. En deze past zicht zelf ook aan, aan de omgevingsverlichting. Dus als het donkerder wordt in de ruimte, dimt het scherm ook automatisch mee.
Conslusie
Super tevreden tot nu toe over deze aankoop. Ik ben nog het e.e.a. aan het testen. Dit zal ik dan t.z.t. toevoegen aan de review.
Update:
2024-07-01: 2 Fotos togevoegd t.b.v. opwek
2024-07-15: Afgelopen weekend het display moeten resetten ( van de spanning afgehaald ) omdat de temperatuur niet meer werd weergegeven. Zowel in de app als ook op het display was deze verdwenen. Na reset weer werkend.