Inleiding
Voor sommige ruimtes had ik de temperatuur nodig, gezien de andere Shelly producten wel veel beloven. Heb ik deze H&T gekocht van Shelly, eerlijk gezegd vind ik deze persoonlijk een beetje tegenvallen. De kwaliteit en afwerking is niet de beste. En hij voelt fragiel aan.
Verpakking
De H&T is goed verpakt in een doosje, met nog een extra boekje erbij. Echter wordt deze geleverd zonder batterij, dit moet een speciale zijn. Vandaar heb ik extra de losse voeding erbij gepakt. Gezien het toch allemaal fragiel is, krijg je deze er maar lastig op. Het formaat is ook erg klein, ter grootte van een golfbal. Ik had deze groter verwacht.
:strip_exif()/m/303309/1Sh7c5XM3ZNXpTDDOCxXfq2RZVjN4Pl8Z8nPaf4zPZjE0zf5WC.jpeg?f=620xauto)
Aanmelden
Dit ging eigenlijk vrij makkelijk, echter kwam ik maar lastig bij de knop voor te koppelen. Omdat ik de losse voeding erop had zitten. Hiervoor heb je al een naald nodig. Met een tandenstoker kom je er niet bij. De koppeling in de Shelly app ging allemaal vrij makkelijk.
:strip_exif()/m/303309/1Sh7c5ieFHziyfnPecgDbofSdrsTgWMO2z3c5dPn2pozv4a6CB.jpeg?f=620xauto)
Meting
Na het aanmelden vond ik dat deze wel een hoge temperatuur aangaf. Deze wijkt soms wel 2 graden af tegen over de kamer thermostaat van Honeywell. Dit vind ik persoonlijk best veel. De nauwkeurigheid laat dus aan wensen over.
:strip_exif()/m/303309/1Sh7c5cFZP89h1hSXOrImgx7fzRP1ajgwr8yuj8YulQFrRUwUO.jpeg?f=620xauto)
MQTT
Er zit ook MQTT ondersteuning op. Dit is natuurlijk een mooie optie. Echter staat deze wel onder ontwikkelaars menu. Het menu lijkt ook een stuk ouder te zijn dan die van een Shelly Plus 1 bijvoorbeeld.
:strip_exif()/m/303309/1Sh7c5r9NvE3sGQIjhkOVDCcf2A3YO3ZiziEWGSWVKkUGb4npX.jpeg?f=620xauto)
Problemen:
De problemen waar ik tegen aanloop zijn dat ik er op geen manier een statisch IP krijg in gezet. De H&T gaat rebooten en komt gewoon weer terug via het DHCP IP. Tevens kan ik ook de Cloud functie niet uitzetten. Als ik deze uitzet is de H&T niet meer bereikbaar, alleen de stekker eruit en weer erin helpt. Echter komt hij dan weer terug met de Cloud functie aan.